Korejiešu kultūras dienas Rīgā • IR.lv

Korejiešu kultūras dienas Rīgā

31
Kadrs no filmas "Māte"

Korejas Republikas (Dienvidkorejas) vēstniecība Rīgā 8. un 9. jūnijā rīko korejiešu mūsdienu kultūras dienas. 

Korejiešu kultūras dienas tiek rīkotas kā ieskaņa 2011. gada oktobrim, kad apritēs 20. gadskārta kopš diplomātisko attiecību uzsākšanas Latvijas un Korejas Republikas (Dienvidkorejas) starpā, ziņo aģentūra LETA.

8. jūnijā kinoteātrī "K. Suns" vēstniecība rīko divu korejiešu mākslas filmu seansu. "Māte" (sākums plkst. 19) ir drāma par mātes mīlestību: ženšeņa pārdevēja un akupunktūras speciāliste audzina dēlu ar garīgās attīstības īpatnībām. Tad nelielajā Dienvidkorejas ciematiņā tiek atrasta mirusi vidusskolniece un slepkavībā apsūdz vientiesīgo puisi. Lai atklātu īsto slepkavu, māte uzsāk pati savu izmeklēšanu… Filma pērn demonstrēta Kannu kinofestivālā, saņēmusi Āzijas filmu balvu par labāko filmu, scenāriju un aktrisi. 

Filma "Pāreja" (sākums plkst. 21.30) ir drāma par Ziemeļkorejas ikdienu. Lai sagādātu savai slimajai sievai zāles, nelielā ogļraču ciematiņā dzīvojošais vīrs spiests slepeni šķērsot Ķīnas robežu un neveiksmīgas apstākļu sakritības dēļ nonāk Dienvidkorejā. Kad sieva nomirst, abu mazgadīgais dēls dodas meklēt tēvu. Filmas tiks demonstrētas oriģinālvalodā ar angļu subtitriem. Ieeja brīva.

9. jūnijā visiem interesentiem, iegādājoties biļetes, ir iespēja apmeklēt "Nanta" jeb tā dēvēto pavārmākslas uzvedumu (Kongresu namā plkst. 19). "Nanta" ir Dienvidkorejas muzikālais šovs ar neparasti garu mūžu: pirmo starptautisko izrādi tas piedzīvojis 1999. gadā Edinburgas festivālā (Lielbritānija), kur apbalvots kā labākais uzvedums. 

Kopš tā laika tas iestudēts 18 dažādās valstīs. Tas ir uzvedums bez vārdiem, kurā savijas korejiešu tautas mūzikas ritmi un modernā mūzika. Tas ir komisks stāsts par trim pavāriem, kuri, kaujoties ar laika trūkumu, cenšas sarūpēt kāzu maltīti. Turklāt menedžeris pavāru komandā iekļauj savu krustdēlu, kam pavārmāksla ir tumša bilde… Par mūzikas instrumentiem šajā virtuvē kalpo priekšmeti, kas pavāriem pa rokai: pannas, dēlīši, naži.

 

Komentāri (31)

ARNO 10.06.2010. 17.23

Vispar korejiesu filmas ir loti labas. Tadas ka OldBoy un Isle vel ilgi domat liek.

0
0
Atbildēt

0

Iluta Krūmiņa 09.06.2010. 16.48

Velns, paris dienas atpakal noskatijos Mati, izcila filma. Butu zinajis so paris dienas ieprieks… noteikti aizietu uz kino.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu