"British Airways" apkalpes sāk streiku • IR.lv

"British Airways" apkalpes sāk streiku

28
AFP/LETA

Plānotais piecu dienu streiks var radīt problēmas tūkstošiem pasažieru

Lielbritānijas aviokompānijas "British Airways" (BA) apkalpju locekļi pirmdien uzsāka piecu dienu streiku, radot problēmas tūkstošiem pasažieru, vēstī aģentūras LETA-AFP. Streiks tiek rīkots, lai protestētu pret kompānijas lēmumu apkalpju locekļiem ārpus darba laika vairs nepiedāvāt lidojumus ar ievērojamām atlaidēm.

BA svētdien noraidīja lielākās arodbiedrības "Unite" piedāvājumu atcelt plānoto streiku, ja aviokompānija apmierina darbinieku prasības. "Kā labas gribas un ticības žestu es izsaku šo piedāvājumu BA vadītājam Villijam Volšam," sacīja "Unite" līderis Tonijs Vudlijs. "Villij, maini savu lēmumu un atjauno ceļošanas privilēģijas mūsu cilvēkiem, un arodbiedrība atsauks streiku."

Aviokompānija pagājušajā nedēļā ziņoja, ka tās tīrie zaudējumi iepriekšējā biznesa gadā, kas noslēdzās martā, pieauguši līdz 425 miljoniem sterliņu mārciņu (340,8 miljoniem latu), salīdzinot ar 358 miljoniem mārciņu (297,1 miljonu latu) pirms gada. Tie galvenokārt tiek skaidroti ar globālo ekonomikas lejupslīdi, kas negatīvi ietekmējusi pieprasījumu pēc gaisa ceļojumiem.

Lidsabiedrības darbinieki streiku uzsāka pusnaktī jeb pulksten 2 pirmdienas naktī pēc Latvijas laika. Pēc "Unite" agrāk vēstītā, streikus paredzēts rīkot arī no 30.maija līdz 3.jūnijam un no 5.jūnija līdz 9.jūnijam. Kā ziņots, pirmais BA apkalpju locekļu streiks, kas bija paredzēts no 18.maija līdz 22.maijam, tika aizliegts ar tiesas rīkojumu.

Komentāri (28)

mary75 24.05.2010. 12.34

Nu viņi tur ar tiem streikiem un pārspīlētām prasībām drīz vien panāks, ka Es savu konkurentspēju zaudēs neatgriezeniski.
Visi apstākļi tam ir – milzu birokrātija un pārspīlētas sociālas garantijas.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu