Aviokatastrofā Indijā gājuši bojā vismaz 150 cilvēki • IR.lv

Aviokatastrofā Indijā gājuši bojā vismaz 150 cilvēki

29
AFP/LETA

Aviokatastrofā izdzīvojuši astoņi pasažieri, lidmašīna bija ceļā no Dubaijas uz Mangaloru

Sestdien Indijas pilsētā Mangalorā nolaišanās laikā avarējusi aviokompānijas “Air India” pasažieru lidmašīna ar 166 cilvēkiem – 160 pasažieriem un sešiem apkalpes locekļiem, ziņo LETA-RIA NOVOSTI. Aviokatastrofā izdzīvojuši astoņi pasažieri, kuri nogādāti vietējās slimnīcās. Lidmašīna bija ceļā no Dubaijas uz Mangalūru.

Kā vēsta aculiecinieki, lidmašīna "Boeing 737-800" piezemējusies uz skrejceļa, taču kļuvusi nevaldāma, skrejceļa galā sagriezusies un iegāzusies nelielā gravā, kur uzliesmojusi. Kā ziņu kanālam NDTV pavēstīja aviokatastrofā izdzīvojušais Umers Faruks, viņš dzirdējis skaļu būkšķi, kad lidmašīna pieskārusies skrejceļam. "Lidmašīna sagriezās uz koku pusi un tad salons piepildījās ar dūmiem. Es sapinos vados, taču pamanījos izrāpties," telekanāla reportieriem slimnīcā sacīja Faruks.

Indijas lidostu pārvaldes priekšsēdētājs V.P. Agravals žurnālistiem Deli pavēstīja, ka no lidmašīnas pirms avārijas nav nākuši nekādi signāli, ka būtu tehniskas problēmas. "Redzamība bija seši kilometri, kad lidaparāts tuvojās skrejceļam, un tas ir vairāk nekā pietiekami," sacīja Agravals.

Līdjūtību Indijai tautai izteikušas arī Latvijas augstākās amatpersonas.

Komentāri (29)

IvetaKazoka 22.05.2010. 11.34

Trakas lietas.. :( Šogad crash landing vien pēc otra… :(
Ar aviāciju uz Tu esošā forumā notikušā versijas ir pilnīgi citas.

http://www.airliners.net/aviation-forums/general_aviation/read.main/4818003/

P.S. Uzmanīgi, kam vāji nervi. Dažās bildēs nepatīkami skati. :(

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu