Tagad es varu • IR.lv

Tagad es varu

7
Zīmējums — Ernests
Anita Brauna

Latvijas pārstāve šāgada Eirovīzijas dziesmu konkursā Aija Andrejeva jeb Aisha katru vakaru pieraksta, kāpēc kāps uz skatuves un ko grib pateikt

Mierīgu pusdienu vietā tieku ierauta vietējā šovbiznesa burzmā. Aija lūdz pārcelt iepriekš norunāto tikšanās vietu – lai es nāku uz Islande Hotel, kur dienu pirms izlidošanas uz Eirovīzijas šāgada mājvietu Norvēģiju notiek preses konference un tiek prezentēts konkursa dziesmas What For? singls. Ģērbusies īsā, tumši pelēkzilā lencīšu kleitā, spriganā dziedātāja uz viesnīcas jumta terases sniedz intervijas un pozē fotogrāfiem. Fonā skan viņas dziesmas, karstu pavasara sauli ik pa brīdim nomaina spējas lietus šaltis.

Prezentācijas oficiālā daļa beigusies, tomēr pusdienu vietā Aija izvēlas palikt turpat uz terases. Paņem tikai glāzi ūdens. «Brokastis vienmēr obligāti ēdu, pusdienas – retāk,» atzīstas Aija. «Tikai brīvdienās pusdienoju. Tad ēdu visu, visus draņķus – picas un makdonaldu varu likt iekšā. Pa nedēļu vairāk dzīvoju uz lapām, dārzenīšiem, zivtiņām. Gaļu ēdu maz.»
Aija pavaicā, vai drīkst uzsmēķēt. Ik pa brīdim pie viņas kāds pienāk, lai novēlētu izdošanos.

Latvijas pārstāve Eirovīzijā stāsta, ka līdz šim par Eirovīziju nav fanojusi, ne reizi to neesot noskatījusies no sākuma līdz beigām. «Pēdējos gados tāpēc, ka pašai ir kaut kādi pasākumi. Parasti aizmirstas. O, šodien tā Eirovīzija – kā mūsējiem tur gāja, kā Busulim? Tā, vairāk garām skrienot, iekšā neesmu bijusi.» Stāstu, ka man, kad esmu skatījusies, parasti vislabāk ir patikusi balsu skaitīšanas daļa. Aija atkal smej, ka savulaik, kad vēl mācījusies skolā, balsošanas rezultātus nav varējusi sagaidīt – tas bijis tik vēlu, ka «vienkārši sēdēju un lūzu nost, tie man vairs nebija aktuāli».

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu