Valsts nākotni redz "Vienotības" uzvarā • IR.lv

Valsts nākotni redz "Vienotības" uzvarā

88
Mārtiņš Zilgalvis, F64

"Jaunā laika" atklātās domes rezolūcijā min mērķi arī pēc vēlēšanām valdību vadīt Dombrovskim

Sestdien atklātajā domes sēdē Cēsīs partija "Jaunais laiks" (JL) pieņēmusi rezolūciju "Par apvienības "Vienotība" mērķiem un uzdevumiem", kurā turpmākie mērķi – apvienībai "Vienotība" uzvarēt 10.Saeimas vēlēšanās un Valdim Dombrovskim (JL) turpināt vadīt valdību, informē aģentūra LETA.

Kā uzsvērts dokumentā, pagājušā gada martā Dombrovskis uzņēmās paveikt to, kas tobrīd daudziem šķita neiespējams. "Ministru prezidents ir izvedis mūsu valsti no bankrota uz pagaidām vēl šaura un grūta, tomēr droša un stabila ceļa. Tādēļ, lai nodrošinātu arī turpmāku valsts attīstību, ievērojot valsts un sabiedrības intereses, jāturpina "Vienotības" iesāktais darbs valsts ekonomiskās izaugsmes un finansiālās stabilitātes nodrošināšanai arī pēc 10.Saeimas vēlēšanām. Valsts, kas sāk atgūties no "trekno gadu" bezatbildības un visatļautības, nedrīkst atkal nonākt to pašu politiķu varas un naudas kāres gūstā," teikts rezolūcijā.

JL norāda, ka apvienībai "Vienotība" ir jāuzvar 10.Saeimas vēlēšanās un Dombrovskim jāturpina vadīt valdību arī pēc vēlēšanām: "Tas ir vienīgais ceļš, kā Latvija var kļūt par modernu, uz rietumiem orientētu demokrātiju, kuras vērtības ir tiesiska valsts un atbildība kopā ar parlamenta kompetenci un profesionalitāti."

JL norāda, ka "Vienotības" mērķu īstenošanā jāiesaista plaša sabiedrība, un jaunajai partiju vajadzētu kļūt par sabiedrotajiem ar apvienību "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK.

Kā ziņots, "Vienotībā" apvienojušās JL, "Sabiedrība citai politikai" un "Pilsoniskā savienība". Līdz ar šo partiju līderiem apvienības vēlēšanu sarakstā kandidēs arī bijusī laikraksta "Diena" galvenā redaktore, Meierovica biedrības dibinātāja Sarmīte Ēlerte.

Komentāri (88)

dro 15.05.2010. 22.35

Esmu par, jo vairāk partiju pievienojas Vienotībai, jo labāk. Izņēmums promaskaviskās partijas, pie kurām pieskaitu arī abus AŠ.

+24
-1
Atbildēt

0

madararaa 15.05.2010. 22.34

Nu, uz TB/LLNK pievienošanu var skatīties arī kā taktisku nepieciešamību. Lai arī viņi nekautrējas par saviem baķkām, kas iestutēti siltās vietās, un nereti dzen visus strupceļā ar savu konfrontacionālo nacionālismu, Latvijā ir pietiekoši daudz vēlētāju, kas daudz neprātojot par politiku, ir gatavi balsot par Brīvības Pieminekļa tekstu. Pārējie, kam pieņemama TB/LNNK manipulatīvā un divkosīgā politika, var braši salikt viņiem visiem mīnusiņus.

+16
-1
Atbildēt

1

    indzax24 > madararaa 16.05.2010. 01.50

    tomēr reitings TB/LNNK – 1,5% (vai tuvu tam)

    0
    0
    Atbildēt

    0

gundega_heiberga 15.05.2010. 20.30

TB/LNNK pievienošanās sarakstam atvieglotu vēlētāja izvēli – visas “sabiedriskās” partijas vienotā blokā. Savukārt, saimnieku uzturētās interešu grupas – kā uz delnas.

+12
-2
Atbildēt

1

    garausiitis > gundega_heiberga 16.05.2010. 10.15

    TB/LNNK diemžēl ir sevi diskreditējusi pēc būtības – atceries kaut Jūrmalgeitu.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu