Pasaules čempionāta 2.posmu sākam ar zaudējumu • IR.lv

Pasaules čempionāta 2.posmu sākam ar zaudējumu

23
Romāns Kokšarovs, F64

Latvijas hokeja izlase piekāpjas F apakšgrupas pretiniecei Zviedrijai ar 2:4

Latvijas hokeja izlase piektdien Vācijas pilsētā Manheimā ar zaudējumu sāka pasaules čempionāta otro posmu, F apakšgrupas mačā ar rezultātu 2:4 (1:3, 0:0, 1:1) zaudējot Zviedrijas valstsvienībai. Līdz ar to kopvērtējumā Latvija vēl nav ieguvusi nevienu punktu un būtiski samazina izredzes iekļūt ceturtdaļfinālā, vēstī aģentūra LETA.

Abus vārtus Latvijas izlases labā guva Mārtiņš Karsums, bet pretiniekiem precīzi bija Magnuss Pājarvi-Svensons, Olivers Ekmans-Lāšons, Mīkaels Nīlanders un Tonijs Mortensons. Divas rezultatīvas piespēles Jāņa Sprukta rēķinā.
Spēle sākās ļoti spraigi. Jau pirmajā minūtē ātrā pretuzbrukumā Zviedrijas izlases hokejists Pājarvi-Svensons izrāvās vienatnē pret Edgaru Masaļski un raidīja ripu vārtos caur mūsu vārtsarga kājsargiem. Tas notika, kad spēlēta bija tikai 31 sekunde. Nepagāja pat pusminūte, kad Latvijai izdevās atspēlēties, jo no vārtu priekšas pēc Sprukta piespēles precīzi meta Karsums.

Zviedrija atguva vadību spēles sestajā minūtē, kad ar šķietami vieglu uzmetienu pa Masaļska vārtiem precīzs bija Ekmans-Lāšons. Perioda otrajā pusē Zviedrijas izlases labā trešos vārtus guva Nīlanders pēc skaisti izspēlētas kombinācijas Latvijas izlases aizsardzības zonā. Kopumā pirmajā periodā Zviedrijas izlase spēlēja nedaudz pārliecinošāk un ātrāk.

Otrā perioda sākumā daudz aktīvāki bija Zviedrijas hokejisti, Latvijas izlasei vairākas minūtes nācās spēlēt tikai savā aizsardzības zonā. Vairākkārt Latvijas komandu no vārtu zaudējuma glāba tikai Masaļska veiksmīgā spēle. Zviedrijas izlase arī otrajā periodā kontrolēja spēles gaitu, kamēr Latvijas hokejisti centās atbildēt ar pretuzbrukumiem.

Trešo trešdaļu Latvija uzsāka skaitliskajā vairākumā, taču nespēja to realizēt, līdzīgi citām izdevībām pirms tam. Perioda sestajā minūtē pirmo vārtu autora Karsuma raidītā ripa no vārtu priekšas lēni ieslīdēja Markstrēma sargātajos vārtos. Divas minūtes pirms mača beigām Mortensons ar spēcīgu metienu, ieslidojot Latvijas izlases aizsardzības zonā pārspēja Masaļski.

Latvijas valstsvienība aizvadītajā mačā izdarīja 21 metienu pa pretinieku vārtiem, kamēr Zviedrija – 36 metienus.

Vēl vienā F apakšgrupas spēlē piektdien Kanādas izlase ar 12:1 sagrāva Norvēģiju. Līdz ar to pašlaik F grupā pirmajā vietā ar sešiem punktiem atrodas Šveices, Kanādas un Zviedrijas izlases, Čehija un Norvēģija tikušas pie trijiem punktiem, bet Latvijas izlase vienīgā pagaidām vēl punktus nav izcīnījusi, ieņemot pēdējo – sesto vietu.

Komentāri (23)

Viesturs Dzenis 15.05.2010. 07.51

Mums trūkst labs vārtusargs,lai mēģinātu cīnīties ar spēcīgākām izlasēm.3 no 4 ripām bija jāķer.Un vēl-der pamācīties no dāņiem kā ātri saspēlējoties un precīzi meot iespējams uzvarēt.

+1
0
Atbildēt

0

terauds123 15.05.2010. 23.45

Mežavilk..Tu esi viens vecs nīgrs papucis…čīksti kā tāds partkoma apdalītais..un ar loģiku ar ir visai lielas problēmas,es, piemēram, aldari izvairos lietot vēl no tiem laikiem kopš Jūrmalnieku pārstaja ražot, skatos gan NHL hokeju gan šo..un sarauj nebļauju pa labi pa kreisi..un ko nu? toties hokejs man patīk..arī citi sporti patīk…un arī vecu padomju atraugu pa gabalu samanu.

0
0
Atbildēt

0

ivetao2007 15.05.2010. 11.59

īstās pasaulesi meistrasacīkstes ledus hokeja ir tur – aiz okeāna. Te atlikumu, švakmaņu sacensība. Otrās škiras izrāde, lai kaut kā atpelnītu lielos izdevumus. Nabagmājai Latvijai tur nav ko meklēt. To jau sen sapratuši lietuvieši un igauņi, kur ledus hokejs ir pilnīgi privātu ambīciju darīšana. Sapratuši, ka ledus hokejs NAV tautas sports, bet gan Aldara ienākumu avots. Tikmēr tautas sports Latvijā mirst dabīgā nāvē. Tā kā nav karadienests, tad daudzi latvijieši ir lamzaki, kuri nevis iet, bet slāj un šļūc. Jo dzert aldari un bļaut sarauj nav sports.

+1
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu