Vulkāna pelnu mākoņa dēļ jauni lidojumu ierobežojumi • IR.lv

Vulkāna pelnu mākoņa dēļ jauni lidojumu ierobežojumi

26
AFP/LETA

Acelti arī lidojumi no Nicas lidosta, kas ir tuvākā starptautiskā lidosta Kannām, kur pēc trim dienām jāsākas filmu festivālam

Īslandes vulkāna izvirduma radītā pelnu mākoņa dēļ svētdien ierobežoti lidojumi Francijas, Itālijas, Portugāles, Īrijas, Lielbritānijas, Vācijas un Horvātijas gaisa telpā, liekot atcelt desmitiem reisu, vēsta LETA-AFP/BBC.

Francijas varasiestādes ziņo, ka vulkānisko pelnu radītā gaisa satiksmes drošības apdraudējuma dēļ atcelti gandrīz 70 reisi Nicas, Lionas, Bordo un Parīzes lidostās. Jāpiebilst, ka Nicas lidosta ir tuvākā starptautiskā lidosta Kannām, kur pēc trim dienām sāksies slavenais filmu festivāls.

Tikmēr visi lidojumi uz Azoru salām un Portu pilsētu Portugāles ziemeļu daļā atcelti līdz pirmdienai, plkst.2 pēc Latvijas laika. Ierobežojumi attiecas arī uz vairākiem reisiem uz Portugāles galvaspilsētu un no tās.

Īrijā svētdien tiek prognozēti aizvien jauni gaisa satiksmes traucējumi. Ierobežojumi noteikti arī Lielbritānijā, bet Vācija no plkst.16 pēc Latvijas laika slēgusi gaisa telpu valsts dienvidos, ap Minheni, daļēji traucēta arī Štutgartes lidostas.

Komentāri (26)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu