Latvija nepalielinās karavīru skaitu Afganistānā • IR.lv

Latvija nepalielinās karavīru skaitu Afganistānā

24
Evija Trifanova, LETA
Indra Sprance

Nākamgad varētu izskatīt šādu iespēju, ja palielinās Aizsardzības ministrijas budžetu

Latvija šogad nepalielinās savu karavīru skaitu Afganistānā, un nākamgad šāda iespēja varētu tikt izskatīta tikai tādā gadījumā, ja tiks palielināts Aizsardzības ministrijas (AM) budžets, tā trešdien pēc Nacionālās drošības padomes sēdes žurnālistiem sacīja aizsardzības ministrs Imants Lieģis (PS).

Jau vēstīts, ka viena papildu karavīra nosūtīšana uz Afganistānu Latvijai varētu maksāt 80 tūkstošus latu, un AM budžetā šogad naudas šādiem nolūkiem neesot.

“Es domāju, ka mūsu sabiedrotie to sapratīs,” sacīja Lieģis, uzsverot, ka Latvija saglabās līdzšinējos 175 karavīrus Afganistānā, un viens cilvēks papildus varētu tikt norīkots starptautisko tranzīta kravu koordinācijai.

Iepriekš Lieģis žurnālistiem pauda personisko viedokli, ka Latvijai savu finanšu resursu ietvaros būtu jāatsaucas ASV aicinājumam un jāpalielina karavīru skaits Afganistānā, jo tas būtu labs ārpolitiskais signāls mūsu sadarbības partneriem, ņemot vērā ievērojamo ASV atbalstu Latvijai. Tomēr situācija jāvērtē arī no finanšu resursu pieejamības viedokļa, un AM budžets nepieļauj šādu iespēju, norādīja Lieģis. Iespēja par papildu valsts atbalstu šim mērķim netika apspriesta.

Komentāri (24)

andris 05.05.2010. 19.29

Pareizi dara, ka nelien tur, kur saule nespīd :D

0
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu