Darbs ar dūmu piegaršu • IR.lv

Darbs ar dūmu piegaršu

2
Mārtiņš Zilgalvis, F64

Viena maija diena ugunsdzēsēju dzīvē – starp pavasara kūlas sārtiem un profesijas svētkiem

Viņu darbā izšķirošas ir sekundes. Katra situācija ir unikāla, notikuma vietā teorija paliek otrajā plānā, svarīgāka ir pieredze, jo jārīkojas nekavējoties. Jādzēš degoša pērnā zāle, jāatbrīvo sadragātās automašīnās iesprostoti cilvēki un jāglābj ēkas no postošajām liesmām. Ir glābšanas operācijas, kurās jāspēj mobilizēties arī pēc 15 stundu cīņas ar viltīgo uguni, kad vīru pārgurums ir mežonīgs, taču darbs jāturpina.

Par laimi, tik bīstama negadījās tā dežūra, kurā tuvāk iepazinām ugunsdzēsēju ikdienu garajās svētku brīvdienās – laikā starp daudzajiem kūlas ugunsgrēku izsaukumiem un 17.maiju, kad jau 145.reizi tiks atzīmēta Ugunsdzēsēju diena.

«Ja par mums nedomās valstiskā līmenī, tad jānovēl visiem darbiniekiem izturība. Ne mazāk svarīga ir veiksme. Veiksmīga diena ir tad, kad nav ierakstu dienesta grāmatā, tad mazāk darba un labāka diena mums visiem!» amatbrāļiem novēl Andris Krots, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta operatīvās vadības pārvaldes dežurants.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu