Balodis satraukts par politiķu cīņu ap tieslietām • IR.lv

Balodis satraukts par politiķu cīņu ap tieslietām

11
Ieva Čīka, LETA
Indra Sprance

Galvenajam valsts notāram liekot aizdomāties Ventspils uzņēmēju konflikta norise

Galvenais valsts notārs Ringolds Balodis ir pārsteigts par partiju cīņām ap tieslietu ministra amatu, sarunā ar žurnālistiem otrdien ar neslēptu ironiju paužot – “ir patīkami vērot, ka uz vēlēšanām visas partijas nopietni norūpējušās par tieslietu sistēmas attīstību”.

Lūgts paust viedokli saistībā ar “Vienotības” un Zaļo un Zemnieku savienības strīdiem par tieslietu ministra amatu, kas neoficiāli tiek skaidrots ar interesi par Uzņēmumu reģistru (UR) un tā iespējamajiem lēmumiem Ventspils uzņēmēju konfliktā, Balodis bija izvairīgs. Viņš kā amatpersona to atteicās komentēt, taču atzina, ka fakti par šajā konfliktā dīvainos apstākļos bojāgājušajiem liekot aizdomāties.

Vaicāts, vai pats izjutis spiedienu šajā lietā, Balodis nenopietni atzinās, ka izjutis “atmosfēras spiedienu”, tā arī skaidro neatbildot uz jautājumiem.

Savukārt taujāts, vai tieslietu ministram ir iespējas ietekmēt UR lēmumus , Balodis norādīja, ka ir iespējams ietekmēt UR vadītāju, nevis mainīt UR pieņemtos lēmumus. Šāda ietekme iespējama gan ikgadējās atestācijas laikā, gan ierosinot disciplinārlietas, gan arī “pārņemot kādu strīdīgu lietu”, kurā lēmums vēl nav pieņemts. UR vadītājs pauda viedokli, ka atsevišķos gadījumos būtu jāprecizē normatīvie akti, lai mazinātu to interpretācijas iespējas, kā tas patlaban izveidojies ar Komerclikumu.

Jau vēstīts, ka vislielākās domstarpības valdībā ir par vakanto tieslietu ministra amatu. Saeimas kuluāros tas tiek skaidrots ar Ventspils uzņēmēju Aivara Lemberga un Oļega Stepanova ,Olafa Berķa savstarpējām cīņām par ietekmi uzņēmumos. Šajos procesos izšķirīga loma varētu būt arī UR lēmumiem.

Komentāri (11)

mary75 27.04.2010. 16.19

Vai, kāds mums tas Balodis naivulītis, neko nesaprot, pat nesaprot, kas un kāpēc cīnās par TM amatu!
Tāda liekulība nozīmē tikai to, ka šim cilvēkam ticēt nevar.

+8
-1
Atbildēt

0

austrisv 27.04.2010. 18.21

Atceros, kā šoBalodi TP bīdīja toreiz Satversmes tiesā.
Beidzot sev izdabūja UR galvenā notāra vietu, jo J. Endziņam bija “labprātīgi” šī vieta jāatdod politiski angažētai personai. Te nu Lembim taisnība: politisks pasūtījums iebīdīja amatā TP ielikteni Balodi, bet Balodis nav ZZS angažēts, bet gan , kā parasti, TP!

+7
0
Atbildēt

0

garausiitis 27.04.2010. 16.40

KApēc tad čakarē LK akcionārus? Būtu godīgs, neviens tā nekarotu pa šo amatu.

+6
-1
Atbildēt

1

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu