Zuziks meklē darbiniekus Latvijas paviljonam Expo • IR.lv

Zuziks meklē darbiniekus Latvijas paviljonam Expo

18
EPA/LETA
Ieva Alberte

LIAA šefs Ozols: prasīsim skaidrojumus par to, kā notiek darbinieku atlase.

"Darbam Latvijas paviljonā World Expo 2010 Šanhajā tiek meklēti jauni cilvēki, kuri pārvalda ķīniešu valodu atbilstošā līmenī."* Šādu sludinājumu svētdien krievu portālā livejournal.com izlasīja rīdziniece Līga (vārds mainīts). Viņa studē Latvijas Universitātē orientālistiku, zina ķīniešu valodu un piedāvājums šķita interesants, tāpēc Līga skaipā sazinājās ar sludinājuma ievietotāju Zuziku_de.

Sarunas laikā Zuziks_de pastāstījis, ka ir Jevgēņijs, viens no Expo 2010 Latvijas paviljona kūrētāja Anša Egles palīgiem. Viņš lūdza Līgai atsūtīt CV un dokumentu, kas apliecina ķīniešu valodas zināšanas. Samaksa dienā būšot ap septiņiem latiem, dzīvošana un ceļa izdevumi būšot apmaksāti.

Līgu mulsināja divas lietas. Pirmkārt, sludinājums ievietots livejournal.com nevis kādā ar Expo saistītām vietnēm, piemēram, latvijaexpo2010.lv. Otrkārt, augšminētais Jevgēņijs gribējis, lai Līga lēmumu pieņem nedēļas laikā. „Tas man šķita dīvaini,” Līga komentē. Viņa saprotot, ka darbiniekus var meklēt dažādi, tomēr kontaktēšanās veids radījis bažas. Savu vārdu meitene atklāt nevēlējās, jo baidās, ka informācijas sniegšana varētu kaitēt viņai iegūt darbu Expo 2010, ko viņa tik ļoti vēlas.

Expo 2010 Latvijas paviljona komunikāciju direktors Ansis Egle "ir.lv" stāsta, ka darbinieki līdz šim tika meklēti saviem spēkiem un atradās 14 potenciālie interesenti, lielākoties Šanhajā dzīvojošie latvieši. Zuziks, kura īstais vārds ir Jevgēņijs Valuiskis, studē Šanhajā, pieteicies palīdzēt pats, atsūtot e-pastu. Tuvākajās dienās darba sludinājumu publiskos arī Latvijas sociālajos tīklos un medijos.

Egle norāda, ka darbošanās Expo 2010 Latvijas paviljonā būs brīvprātīgais darbs un par to algu nemaksās. Bet Zuziks sola spetiņus latus par nostrādātu dienu?! Tas, kā izrādās, bijis veids kā līdz oficiālā sludinājuma publicēšanai uzzināt kāda ir potenciālā interese. Ar septiņiem latiem domāti transporta pakalpojumi un uzturēšanās nauda.

„Jevgeņijs strādā mūsu komandā un ir proaktīvs. Tas ko viņš sola – tas arī ir mūsu piedāvājums. Pateicoties tādiem cilvēkiem Šanhajas pasākums vispār notiks,” skaidro Egle. Viņš norāda, ka nav bijis iespēju Expo 2010 gatavoties gadiem, kā to praktizē citas valstis, tāpēc visi darbi ir jāpagūst sešos mēnešos. Tai skaitā personāla atlase un rekrutēšana. „Tas, ka ir proaktīvi cilvēki, palīdz šim visam notikt ātrāk. Nav nekā nosodāma, ka vispirms tiek izmantots privāts saziņas tīkls, lai veicinātu pēc iespējas ātrāku procesa virzību.”

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras direktors Andris Ozols par šādu darbinieku meklēšanas veidu nezināja un norādīja, ka prasīs sīkākus paskaidrojumus, jo „atbildīgiem jābūt ne tikai pret rezultātu, bet veidu kā to sasniegt."

Izstādi Expo 2010 plānots atklāt maijā. Latvijas paviljonu, kurā varēs vērot vēja tuneļa šovu, realizē kompānija Aerodium.

*"Для работы в латвийском павильоне на World Expo 2010 в Шанхае нужны молодые люди, владеющие китайским языком на должном уровне." 

Komentāri (18)

ar 13.04.2010. 23.56

Vakar sludinajuma oficalaja majaslapa vel nebija, paradijas sodien. Prieks!
Darbiniekus mekle dazadi. Un sis ir viens no veidiem. Jo ipasi, ja nav resursu oficalu konkursu kaudzem, tacu ipatneji, ka sludinajums livejournal vairs nav manams. Iznemts, acimredzot. Merkis gan viens – lai tas viss izskatas un darbojas labi!

+2
0
Atbildēt

0

Sidraba 13.04.2010. 18.05

”Līgu mulsināja divas lietas. Pirmkārt, sludinājums ievietots livejournal.com nevis kādā ar Expo saistītām vietnēm, piemēram, latvijaexpo2010.lv.”
Kas par muļķībām?
Būtu apskatījusies Latvijas Expo mājaslapā, tur viss skaidri un gaiši rakstīts.
http://www.latvijaexpo2010.lv/brivpratigo-darbs-latvijas-paviljona-expo-izstade-sanhaja-kina/

+2
0
Atbildēt

0

agrita_kalvane 13.04.2010. 13.11

Suņi rej, karavāna iet uz priekšu. Lai veicas šanhajiešiem!

+4
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu