Latvijā sēru diena, Kačiņska bēru dienā - klusuma brīdis • IR.lv

Latvijā sēru diena, Kačiņska bēru dienā – klusuma brīdis

16
Evija Trifanova, LETA

Pieminot lidmašīnas avarījā bojāgājušo Polijas prezidentu Lehu Kačiņski un citus traģiskās avārijas upurus, pirmdien Latvijā izsludināta sēru diena.

Sēru diena pirmdien izsludināta visā Eiropas Savienībā. Sēras pirmdien izsludinātas arī Krievijā un Ukrainā.

Pie Polijas vēstniecības Latvijā jau kopš sestdienas tiek nolikti ziedi, bet vēstniecībā izteikt līdzjūtību Polijas tautai paguvuši jau vairāki simti cilvēku, informāciju apkopojusi LETA.

Valdība pirmdien arī nolēma, ka Kačiņska bēru dienā svētdien Latvijā pēc plkst.12 būs triju minūšu klusuma brīdis, kā arī skanēs Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta sirēnas, vēsta BNS.

Valsts prezidents Valdis Zatlers ir izteicis visdziļāko līdzjūtību Polijas tautai sakarā ar traģisko lidmašīnas katastrofu.

„Mans Polijas kolēģis Lehs Kačiņksis un viņa dzīvesbiedre Marija bija kļuvuši par patiesiem Latvijas draugiem un šīs draudzības vārdā visa Latvijas tauta ar sērās noliektām galvām stāvam līdzās Polijas iedzīvotājiem tik negaidītās sāpēs un ciešanās, piederīgos un valsts augstākās amatpersonas pēkšņi traģiskā nāvē zaudējot,” Zatlers atzīmē vēstulē.

Arī ārlietu ministrs Māris Riekstiņš (TP) izteicis visdziļāko līdzjūtību Polijas tautai. Kā „ir.lv” norādīja Riekstiņš, Ārlietu ministrija rūpīgi seko visai jaunākajai informācijai, cerot uz rūpīgu izmeklēšanu Krievijā.

Riekstiņš personiski nebija pazīstams ar Kačinski, lai arī kopā viņi piedalījušies dažādos pasākumos. Polijas prezidents tika viesojies arī Latvijā, piedaloties neatkarības pasludināšanas 90.gadskārtas svinībās Rīgā.

Riekstiņš uzsver, ka notikušais ir liela traģēdija un Latvija ir kopā ar Poliju šajās sērās.

Arī citu Eiropas valstu līderi izteikuši līdzjūtību Polijas tautai. "Es vēlos izteikt mūsu atbalstu Polijas tautai, saskaroties ar šo traģēdiju," pavēstīja Eiropas Savienības prezidējošās valsts Spānijas ārlietu ministrs Migels Anhels Moratinoss, ziņo LETA.

Pirmdien Latvijas valsts karogs paceļams sēru noformējumā – virs karoga pie kāta piestiprinot melnu lenti vai mastā uzvilkto Latvijas valsts karogu nolaižot pusmastā, atgādina Valsts kanceleja.

 

Komentāri (16)

dagnis_skurbe 10.04.2010. 14.02

Šodien visi esam poļi. «Nous sommes tous Polonais».
Vēstniecība atrodas Mednieku ielā 6b http://bit.ly/aqFKCv

+17
0
Atbildēt

1

    janis_lasmanis1 > dagnis_skurbe 11.04.2010. 21.09

    Armanda ierosinājuma dēļ noliku puķes poļu vēstniecībā. īzradīsim savu līdzjutību.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

Madara Kalniņa 10.04.2010. 16.27

Skumja vēsts. Bet kā teica mana sieva, – tomēr viņi aizgāja kopā. Tā, kā sliktajā arī ir kāda pozitīvā gaismiņa tuneļa galā.

Bet citādi, ja padomā, tad nākamo simts gadu laikā mirs vismaz 6 miljardi cilvēku, tas ir 600 miljonu gadā, 1, 65 miljoni katru dienu, 6875 katru stundu, 115, katru minūti, divi, katru sekundi. Un tā sākot no šī brīža. Un mēs visi stāvam šajā mirēju rindā un gaidām savu sekundi, lai aizietu, divatā ar kādu kopā.

+9
-1
Atbildēt

0

dagne7 10.04.2010. 19.59

Neesmu polis, bet sajūta tāda, it kā būtu.
Izsaku līdzjūtību!

+8
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu