Alu ēdu, alu dzēru

  • Dace Salmane
  • 19.06.2019
  • IR
Zīmējums — Ernests Kļaviņš

Zīmējums — Ernests Kļaviņš.

7 receptes jāņabērniem — lai miestiņa nav par maz!

Bez šaubām, Jāņu dienā alus vislabāk garšo tīrā veidā, auksts, no norasojušas glāzes. Bet vēl labāk, ja alus ir gan pīrādziņu, gan latviešu Līgo svētku šašlika, gan pēcsvētku rīta kokteilīša sastāvā. Un ne tikai — aprunājoties ar radiem, draugiem, kolēģiem, «uzklājām» alus galdu ar septiņiem ēdieniem un dzērieniem tā, lai alus ir visur!

Šašliks alus marinādē
1 kg cūkgaļas vajadzēs 1 glāzi gaišā alus, 3 sīpolus, sāli un piparus. Gaļu sagriež vienāda izmēra gabalos, sīpolus — ripās. Var pievienot arī ķiploku vai rozmarīna zariņu, vai medus karoti, bet labāk ar papildu garšām neaizrauties — šoreiz mums galvenajā lomā ir gaļa un alus! Visu saliek traukā, pārlej ar alu, labi sajauc un atstāj dažas stundas vai līdz rītam marinēties. Dur uz iesma, cep uz oglēm.