Alpu sviests slēpju zābakos

Ģirts Majors: «Negatavoju sarežģītus ēdienus, bet to, kas man pašam garšo un neprasa trīs stundu darbu pie plīts.»
Foto — Edmunds Brencis

Ģirts Majors: «Negatavoju sarežģītus ēdienus, bet to, kas man pašam garšo un neprasa trīs stundu darbu pie plīts.» Foto — Edmunds Brencis.

Baltijas lielākā mūzikas un mākslas festivāla Positivus rīkotāja Ģirta Majora kulinārie suvenīri

Ģirts Majors ir koncertaģentūras Positivus Music vadītājs, koncertzāles Palladium līdzīpašnieks un, protams, lielākajai daļai latviešu pazīstams kā Baltijas grandiozākā mūzikas un mākslas festivāla Positivus rīkotājs. Šajā jomā strādājot jau 20 gadus, viņš atzīst, ka ikdienas darbs neprasa tik daudz stundu, cik spēju strādāt liela stresa apstākļos. Tomēr pāris mēnešus gadā izdodas pavadīt arī ceļojot, kas ļauj no katras valsts atvest mājās pa kādam gardam produktam vai interesantam ēdiena gatavošanas rīkam virtuvei, kur Majors ļoti labprāt pavada brīvo laiku.

Uzņēmējs atklāj, ka virtuve viņam ir vissvarīgākā telpa mājoklī — tai jābūt ērtai, labi iekārtotai, lai viss viegli sasniedzams un atrodams. To, kā vēl pietrūkst, Ģirts nebaidās atvest pat no tālākajiem galamērķiem. «Kādam tas var šķist apgrūtinoši, bet es ārzemēs pērku specifiskas pannas, nažus, virtuves iekārtas, dažādus palīgus virtuves darbos,» viņš atklāj. Nereti pareizie palīgi, kas vajadzīgi, lai pagatavotu kādu tradicionālu itāļu vai japāņu ēdienu, Latvijā nemaz nav atrodami vai maksā bargu naudu. 

Jaunākajā žurnālā