konfektes
- Aktuāli
- 19.12.2022.
- Agnese Meiere
Kukainīt, re, kā…


- Veiksme
- 20.09.2017.
Karstās pannas efekts

- Veiksme
- 14.06.2017.
Saldais pārītis

- Veiksme
- 12.10.2016.
Bizness ar bērnības garšu

- Veiksme
- 21.09.2016.
Divu māsu saldumu fabrika

- Aktuāli
- 19.12.2022.
- Agnese Meiere
Kukainīt, re, kā…
Visticamāk, jau tuvākajā nākotnē organismam nepieciešamo olbaltumvielu daudzumu nodrošināsim, ēdienkartē iekļaujot kukaiņu proteīnu

- 1 no 2 miljoniem
- 22.09.2021.
Edīte Ligere, kukaiņu konfekšu radītāja
Somi maizei pievieno kukaiņu pulveri. Edīte tādu virsrakstu internetā pamanīja pirms četriem gadiem. Sāka lasīt pētījumus par kukaiņiem pārtikā. «Wow! Proteīniem tik bagāts pulveris! Kāpēc nepamēģināt!» Edīte atceras savu pirmo reakciju. Tolaik viņa dzīvoja Ķelnē, nolēma iegādāties dažādus produktus un izmēģināt. Divgadīgā meita par kaltētu circeni teica: ņamm! Aizvien vairāk Edīte apjauta, cik produkts ir vērtīgs: lielisks olbaltumvielu avots. Circeņa sastāvā ir vidēji 60% olbaltumvielu, daudz omega taukskābju, dzelzs, kalcija. Un dabai draudzīgs, salīdzinot ar emisijām, kas rodas no liellopu audzēšanas.

- Veiksme
- 20.09.2017.
Karstās pannas efekts
Sācies krīzes izmisumā kā mazs saldumu mājražošanas uzņēmums bankrotējušas kafejnīcas vietā, Taste CAPS!

- Veiksme
- 14.06.2017.
Saldais pārītis
Viss pašu rokām gatavots, iepakots un līdz pat šai dienai arī tirgots. Madonas karameles ir brīnišķīgs pierādījums tam, ka arī neliels ģimenes uzņēmums, kas pēc būtības ir divu cilvēku sirdslieta, var nest peļņu Vienā no Cēsu


- Veiksme
- 21.09.2016.
Divu māsu saldumu fabrika
Karameļu biznesu māsas Ilze Priževoite un Inga Zagdaja sāka tikai pirms trim gadiem

- Tēma
- 18.12.2013.
Svētku maltīte ar transtaukskābēm

- Kultūra
- 18.12.2013.
Zelta zirnis


- Personība
- 20.03.2013.
Visgrūtāk ir uztaisīt easy*

- Veiksme
- 07.11.2012.
Vīri, kuriem garšo šokolāde

- Analīze
- 29.06.2011.
Tur kaut kas kustas!

- Tēma
- 18.12.2013.
Svētku maltīte ar transtaukskābēm
To, būs tās vai ne Ziemassvētku vakariņās, jūs, visticamāk, neuzzināsit. Lai gan nav šaubu, ka nodara postu veselībai, transtaukskābes pie mums nav aizliegtas, un pārtikas produktu marķējumā tās nav jānorāda

- Kultūra
- 18.12.2013.
Zelta zirnis
Augstvērtīgākā Latvijas pelēko zirņu šķirne Retrija kandidē uz Eiropas Savienības aizsargāto produktu reģistru. Ap Ziemassvētkiem mēs apēdam vairāk nekā 100 tonnu zirņu



- Veiksme
- 07.11.2012.
Vīri, kuriem garšo šokolāde
Pirms diviem gadiem viens no Latvijas populārākajiem uzņēmējiem Aivars Žimants pārdeva Pure Food beļģu uzņēmumam Puratos. Tagad abi ar dēlu metušies jaunā - šokolādes biznesā

- Analīze
- 29.06.2011.
Tur kaut kas kustas!
Latvijai līdz šim palaimējies izvairīties no tādām sabiedrības veselības krīzēm, kādu nupat piedzīvoja Vācija un vēl vairākas valstis, cīnoties pret bīstamās E.coli baktērijas uzliesmojumu. Ikdienas darbs Latvijā ir rūpes par to, lai uz galda nenonāk bīstami produkti
