Šķiltava nr. 201: Ždanokas āža kāja. Pastokalipse? Sperga sprēgā. Vārās par sāļviru • IR.lv

Šķiltava nr. 201: Ždanokas āža kāja. Pastokalipse? Sperga sprēgā. Vārās par sāļviru

podkāsts šķiltava
Pauls Raudseps

Nevienam nebija noslēpums, ka eiroparlamentārietei no Latvijas Tatjanai Ždanokai ir spēcīgas simpātijas pret Krieviju un Putina režīmu. Tad kāpēc ir svarīga nopludinātā epastu sarakste starp Ždanoku un viņas kuratoriem Krievijas Federālajā drošības dienestā? Valsts kapitālsabiedrība Latvijas Pasts plāno slēgt lielu skaitu pasta nodaļu laukos. Kā līdzsvarot uzņēmuma uzdevumu gūt peļņu ar nepieciešamību valsts iedzīvotājiem nodrošināt svarīgus pakalpojumus? Latgalistikas eksperte un dzejniece Ilze Sperga ir noraizējusies par Latvijas Universitātes vienaldzīgo, paviršo attieksmi pret latviešu filoloģiju, kas apdraud valodas spējas nostiprināties un attīstīties. Par šiem un citiem jautājumiem, tai skaitā par gada jaunvārdu “sāļvira”, diskutē Ir žurnālisti Anda Burve-Rozīte, Aivars Ozoliņš un Pauls Raudseps.

Podkāstā Šķiltava Ir žurnālisti katru piektdienu izskaidro, apspriež un reizēm arī iesmej par nedēļas politiskajiem un sabiedriskajiem notikumiem. Atklāj gan notikumu, gan pašu darba aizkulises, kurām neatrodas vieta tradicionālajā drukātā žurnāla rāmjos. Podkāsts ir pieejams Ir.lv, Spotify, Apple un Google Podcasts.

Labākais veids, kā atbalstīt mūsu redakcijas darbu — abonēt Ir: ir.lv/abonesana/zurnals-ir/

Esam arī pateicīgi visiem, kas gatavi atbalstīt tieši Šķiltavu — to var darīt šeit: https://donate.stripe.com/3cseXT7E8guidmoaF2

Ja vēlaties ziedot atkārtoti, to var darīt šeit: https://buy.stripe.com/fZe9Dzf6Ace2gyAdRf

Atcelt savu regulāro ziedojumu varat šeit: https://billing.stripe.com/p/login/bIY8wQ7847sH0owdQQ 

 

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu