Vēstule zviedru meitenei Grētai • IR.lv

Vēstule zviedru meitenei Grētai

45
Ilustratīvs foto: lvm.lv
Valters Korālis

Ievadam. Sešpadsmitgadīgā Grieta (Karls mums ir Kārlis un Grēta drīzāk – Grieta) ir ļoti vēlējusies, lai nu jau arī Latvijas radio un TV tiktu piedaudzināts ar kaismīgām ziņām par ekoloģiju un “CO divi”. Tādēļ vēl bez tā, vai viņas ģimene māju kurina ar nefosilo malku (mazliet šaubos), nevis ar gāzi no Norvēģijas vai ar elektrību, kas 80% nāk no TEC. Ja jā, tad es meitenei un visiem, kas piketē, pajautātu – vai kurina ar to malku, kas no Latvijas izcirtumiem pāri jūrai aizvesta kā izcila kamīnmalka uz Zviedriju no Latvijas ostām, kamēr zviedri savus mežus taupa.

Grieta, es ļoti vēlētos Tev piedāvāt ekskursiju ne tik daudz abstraktā un globālā pasaulē, bet tepat Latvijā, kur 17.gadsimtā vieni zviedri laiki jau bija. Pārdzīvojām. Tagad ir nākamie. Mums vairs nav nevienas bankas, lai kaut ko vispār paši nolemtu sponsorēt, piketus, piemēram, lielākās no tam pieder zviedriem, katrā ziņā skandināviem.

Labi, lai tās bankas… Es Tev, Grieta, piedāvātu ekskursiju pa mūsu laukiem. Īpaši gar pierobežu, kur sekmīgi ar milzīgu atvēzienu strādā zviedru, dāņu, holandiešu u.c. Eiropas tautību zemnieki – tūkstošiem hektāru lielu zemju īpašnieki. Kamēr kā spocīgi pieminekļi lauku tālumā koku puduros stāv viensētas kā mazas un ekoloģiskas saimniekošanas atmiņas. Sabrukušas un vēl nenojauktas mājas, ar saknēm vēl neizrauti koki, lai lielajiem traktoriem taisnāka braukšana. Tajās mājās dzīvoja cilvēki (skat. Ivars Zviedris par pierobežas iznīcību).

Vēl es Tev, Grieta, piedāvātu skaitīt tās mašīnas un kuģus, kas izved kokus un dēļus uz Skandināviju un Angliju. Anglija savus mežus nocirta manufaktūru laikmetā 19.gadsimtā, bet Zviedrija savus šobrīd cērt slinki. Zviedri mums pārdod daudz motorzāģu, lai mēs cirstu šeit vēl un kokus izvestu no ekonomiskās kolonijas – Latvijas. Ja skaitītu, sanāktu ļoti daudz kuģu un automašīnu, kas izmet “CO divi”.

Vēl, Grieta, es Tev lūgtu skatīties uz “CO divi” izmešiem aiz tām smagajām “fūrēm”, kas mūsdienu globalizācijas un koncernu laikmetā pārvadā pienu uz Lietuvu, lai atvestu ar citām mašīnām atpakaļ uz Latviju jau paciņās uz veikalu plauktiem. Lai visi brīnītos – kā tas lietuviešu piens tomēr lētāks?! Kāpēc lētāki par vietējiem ir poļu āboli, dāņu cūkgaļa vai Izraēlas kartupeļi, kaut tas viss vests no milzīga attāluma (atcerēsimies ne tikai CO, bet arī darbaspēku, laiku, mašīnu nolietojumu utt.)?

Vēl, Grieta, es Tev lūgtu pabūt Rīgas ostas graudu elevatoru tuvumā (esmu tur bijis), kur var redzēt, kā Latvijas graudi tiek sakrauti kuģos un aizvesti uz Spāniju un vēlāk ar ES komisiju lēmumu – uz Āfriku. Kaut gan daži Latvijas eirokomisāri bija pirms dažiem gadiem Vidusāfrikā labas augsnes meklējumos un apgalvoja, ka tur pie lielajām upēm ūdens netrūkst. Vajagot vien nosūtīt traktorus un iemācīt ļautiņus strādāt. Kamēr viņi mums Eiropā iemācītu dejot vai spēlēt bungas un perkusijas. Bet tas nu tā.

Ja tā, Grieta, tad kādēļ Tu man un citiem latviešiem liec braukt ar velosipēdu vai iet ar kājām, kamēr jūs visi te saimniekosiet un būsiet patiesie labumu guvēji, aiz sevis atstājot vien lauksaimniecībā saindētu zemi, izcirtumus un aiz smagajām automašīnām vien dūmu mākoņus? Ak, jā, un to naudu, kas gan ir mūsu kontos, bet ko tik un tā kontrolē Tavi tautieši? Tā nav taisnīgi, Grieta! Tādēļ apdomā labi, vai drīzāk protests nebūtu jārīko pret globalizāciju un “jauno pasaules kārtību” (New World Order), kurā tiek mākslīgi jauktas rases, tautas, reliģijas, ģimenes, zeme, debesis un visbeidzot naudas maki un galvas.

Un vēl es Tev, Grieta, vaicāšu, cik reizes esi pārvarējusi kārdinājumu izdot savu dzejoļu vai stāstu krājumiņu (papīru vispār gatavo no kokiem)? Jo vairākums grāmatu diezgan agri kļūst par makulatūru. Šo es jautātu arī Latvijas dzejdariem un visiem, kas iedomājas sevi par diženiem rakstniekiem esam… Jo tikai retas grāmatas pārdzīvo savus sarakstītājus. Bez tam Latvijā papīru vairs tikpat kā neražo – mēs uz Zviedriju ar zviedru kuģiem vedam kokus, atpakaļ – papīru (CO divi), jo Latvijā ir iznīcināta jebkāda kaut jel puslīdz redzama ražošana. Toties pie mums tiek atvērti arvien jauni veikali – viens no lielākajiem ir IKEA, kur ar kuģiem (CO divi ) mums atved mēbeles no tiem kokiem, kas visdrīzāk pirms gada tika aizvesti uz Zviedriju.

Vēl es Tev, Grieta, pajautātu – cik bieži Tu maini savus telefonus un citus “gadžetus”, vai arī Tavi vecāki – mēbeles Tavā dzīvoklī, lai cīnītos arī ar darbiem par ekoloģiju. Kādēļ neprotestē pie Ķīnas un ASV vēstniecībām, kas negrasās parakstīt Kioto protokolu par kaitīgo izmešu samazināšanu uz planētas? Kaut nešaubos, ka Grietas mājās vairākums lietu un lietiņu ir ar uzrakstu “Made in China” – ražotas ASV akcionāru uzņēmumos Ķīnā. Kaut es mēģinu ticēt, ka Tu šo visu protestu dari par brīvu, bez ambīcijām nākotnē iesaistīties politikā (t.i. neviena ideoloģiski neizmantota, nenopirkta…).

Nu labi, nemocīšu ar ekskursijām, kaut ir vēl vietas, kurp doties. Tāpēc vēl, Grieta, es Tevi ielūgtu ar mani kopā šopavasar stādīt mežā eglītes. Jo vieta jau sagatavota. Vēl ar mani kopā Tu varētu izravēt zemeņu un dārzeņu dobes, lai mēs abi neatbalstītu tās “fūres” ar CO2. Un neievestu to visu (izņemot banānus utml), jo varam to visu izaudzēt šeit viensētās Latvijas laukos. Tāpēc atbrauciet, Tu un Tavi draugi – protestētāji ciemos! Ar lāpstām! Jo es jau tos sastādītos kokus lielus jeb cērtamā vecumā vairs neredzēšu, bet Tu un Tavi jaunie draugi gan. Un pat ja ne pie manis, tad pie cita zemnieka, kas stāda kociņus, tos atzaro, veido vainagus…

Ja šis viss Tev liekas par smagu atbildei uz “pirksta kratīšanu” Latvijā un manā sētā no malas, tad laiks uz skolu vai darbu! Kā nu kuram…

Valters Korālis ir mācītājs, mazais zemnieks, mežsaimnieks.

Komentāri (45)

Sskaisle 20.03.2019. 08.53

ja man būtu laiks – es uzrakstītu vēstuli Valteram Korālim –
– man kauns par šito vergu Korāli, ka viņš ir latvietis –

tas ir vienkārši nenormāli, kas notiek – nu jau pat zviedru pusaudži ir vainīgi un atbildīgi, ka latviešu vergi sevi ir pārdevuši visiem , kuri vien ir maksātspējīgi –

vai zviedri tos mežus mums nolaupīja? jeb tomēr mums samaksāja par tiem jo bargu naudu?

es jau reiz uzdevu jautājumu – kā tas nākas , ka Luksmeburgas kāds tur princis Latvijā pelna miljonus ar koksnes apstrādi, kamēr latvieši korāļ valterveidīgo personās siekalojas un ņaud un vaino visu pasauli

bļedj – neiedrošinietes man kaut viens apgalvot, ka latvieši 700 gados nav kļuvuši par vergiem – nu ir –

kas notiek Rīgā – krievi vainīgi , ka atnāca un paņēma visu, kas viņiem bija šeit noservēts?!!!

kamēr netiks mainīta domāšana – nekas šai čekistu izmantotajā vergu zemē nemainīsies

Grēta ir jaunās paaudzes ģēnijs – izcila meitene – es lepojos, ka viņa ir eiropiete, zviedriete, sieviete – izcili – beidzot kādam Nobela miera prēmiju vajadzētu, kurš necīnās ar ieročiem rokās – es to novēlu Grietai !!!

+5
-4
Atbildēt

5

    PukitisLaunitis35 > Drosma 27.03.2019. 18.16

    Mīļumiņ, nevērtē visus latviešus pēc sevis. Starp citu, visi kaut kop pārdod par naudu. Pat naftas šeihi. Pat Bils Geitss. Tā ka mani neuztrauc, ka pārdodu savas iemaņas, mēs pagaidām vēl kapitālismā dzīvojam.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    QAnon > Drosma 20.03.2019. 09.08

    Grieta ir kuce, kas, iespējams jau tuvākos gados būs atņirgusies, kopā ar nēģeriem lietojot heroīnu, vai nejauši nošauta melno bandu “razborkās”.
    Ja piemini verdzību, krople, runā par sevi, par krievmīļiem, Krievijas organizētās noziedzības un FSB pakalpiņiem, čekas projektiem: JV, JKP un Par(OIK), bet neuzdrīksties tos krietnos cilvēkus, kuri 16. martā pie Brīvības pieminekļa pieminēja aizgājušos latviešu varoņus, pielīdzināt jums!

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    J.Biotops > Drosma 21.03.2019. 08.21

    “…Grēta ir jaunās paaudzes ģēnijs …” Dusmupūcīt, tādi ģēniji ir redzēti pietiekoši un daži arī mākslinieciski aprādīti.
    Gan jau atceries seno filmu “Kabarē”. Tos kadrus, kur lauku saietā skaists un ģeniāls puisēns sāk dziedāt melodisku dziesmiņu un par ko tas dziedājums pārvēršas. Heil!
    Vēl vari padomāt par tām vācietēm, kas vispirms spiegdamas balsoja par kādu ģēniju un pēc tam tāpat spiegdamas muka no bombardēšanas – VIŅŠ taču bija teicis, ka bumbas kritīs tikai uz tiem citiem. 3reiz Heil!
    Par profesoru mešanu pa logiem jau pieminēju, bet tā ir samērā nevainīga pusmācītu grētu izpausme. Maz šaubu, ka piepildīsies abas Tavas vēlēšanās – vispirms nobelene kārtējai miera dūjai (ne tādiem vien tā jau dota), pēc tam neizbēgamais turpinājums. Brīvi sveika!

    0
    0
    Atbildēt

    2

    QAnon > J.Biotops 22.03.2019. 10.45

    Ja Hitlers nebūtu sapratis, ko Staļins un ASV cionisti gatavo pasaulei, nebūtu konsolidējis vācu tautu https://www.youtube.com/watch?v=FN7r0Rr1Qyc un sagatavojis Vāciju karam, Staļins būtu viņus nobumbojis vēl 1941. gadā, vai pat ātrāk un vācu virsnieki nebūtu krituši varoņu nāvē, bet krievu necilvēki, orki, tos būtu izgriezuši ka trušus, tāpat kā latviešu un poļu virsniekus. Lai nebūtu lieku ilūziju, pietiek uzzināt par bezprecedenta etnocīdu “Baigais gads” http://www.lettia.lv/lv_a_baigais-gads.html

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Sskaisle > J.Biotops 21.03.2019. 09.44

    nu fuj – nu kā tu vari tik zemu domāt?!

    0
    0
    Atbildēt

    1

    J.Biotops > Drosma 21.03.2019. 10.57

    Nepukojies Dusmupūcīt – savu saņemsi neatkarīgi no manas domāšanas. Es gan negribu, bet pateicoties Tev un co, dabūšu to pašu bez kādas izvēles brīvības. Tā nu ierīkots mūsu grēcīgajā pasaulē, ka līdzīgām darbībām ir līdzīgas sekas.
    Cik nu spēju arī miesīgajā dzīvē, ceru to laimi attālināt, bet apzinos, ka uz to cerību maz. Kā māca nemācītās grētas un viņu sajūsminātie smalkie ļaudis – dzīvosim zaļi! Īsu laiciņu.

    0
    0
    Atbildēt

    1

    Sskaisle > J.Biotops 21.03.2019. 11.13

    nepatīk, ka tu raksti tikai ironiski – kur tava konkrētība?

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Mārcis Kalniņš > Drosma 28.01.2020. 13.36

    ne jau Grētai šis raksts ir domāts, bet vietējiem ļautiņiem, kas pazaudējuši vērtības un pārdod zemi ķīniešiem. Grētas vārds virsrakstā ir tas kas liek to rakstu izlasīt.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    ak > Drosma 20.03.2019. 09.50

    “…nekas šai čekistu izmantotajā vergu zemē nemainīsies…” Ak, Drosma, skarbi, bet patiesi. Kalps allaž ir gribējis dzīvot kā kungs pēc savas izpratnes par kungu dzīvi. Latvijas atdalīšanās no PSRS deva iespēju daudziem no Maskavas kalpiem kļūt par Rīgas kungiem ar visām no tā izrietošām sekām. Un viena no tām ir paniskas bailes no rietumu tipa demokrātijas iesakņošanās (latviešu izcelsmes rietumnieku neieredzēšana, kuri nonāk vai grasās nonākt pie varas kloķiem), no atklātības, godīguma. Bijušie kalpi, kļuvušie kungi veido kompartiju tipa minipartijas un troļļu brigādes, kādi appludina visas iespējamās diskusiju telpas, veido klanus un blatu ķēdes, piesedz shēmas ar apsviedīgu likumpantu grauzēju palīdzību. Citādi viss kārtībā, viss kārtībā, ak, Drosma!

    +3
    -1
    Atbildēt

    4

    andrejs > ak 21.03.2019. 10.45

    paniskas bailes no rietumu tipa demokrātijas iesakņošanās (latviešu izcelsmes rietumnieku neieredzēšana, kuri nonāk vai grasās nonākt pie varas kloķiem), no atklātības, godīguma.
    ————————
    paprasiet latviešu izcelsmes rietumniekam Kariņam, lai atklāti pastāsta par CItadeles uzdāvināšanu ofšoru fondam.
    Arī par OIK atcelšanu derētu pajautāt.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Sskaisle > ak 20.03.2019. 10.58

    arī precīzi – Kalps allaž ir gribējis dzīvot kā kungs pēc savas izpratnes par kungu dzīvi

    Raiņa bulv ir Francijas vēstniecības ēka – bijušais Mencendorfu nams – mīlu to ēku un to vēstures auru kas ir ap to – bet – tā ēka ir arī tāda ilustrācija kā visi kungi to ir iekārojuši un izmantojuši – alga viena komunists , nacists vai latvietis parastais

    Tai verdzības gara kultivēšanā un barošanā es milzu vainu lieku uz mūsu superdārgi apmaksāto – es teiktu – aizmaksāto un uzturēto kultūru – jo īpaši literatūru
    tie sasosdītie sievieši – ar nelielu vīriešu literātu piešprici – to vien ir darījuši par mūsu naudu – kā klieguši ai paligā izvaro – pašas kritušas apakšā un tad brēc – izvaro – tā vietā lai to nabaga varotāju vienkārši pagrūstu nost un pieceltos un aizietu prom – nu atskatoties iesperot gribot palikušajam

    te ir tas nenormāli milzīgais NA posts ko viņi ir izdarījuši kultūrā – pašiem kuļturščikiem labi -tie visi trekni nobarojušies tā, ka vaigi spīd – bet tautai – kalpiņiem – nekas – pilnīgi nekas

    paskaties – tikko hermanis taisa izrādi par dzejniecēm – nu vienas vienīgas cietējas un pašnāvnieces

    būtu uzvedis uz skatuvi baltu zirgu un aspaziju – bet nē – kaut kādas kārtējās jēlības

    klau – kā Rainis Aspazijai rakstīja – par to pirmo mīlēšanos – uz tā paša Raiņa, toreiz Troņmantnieka bulvāra- ka katru uz spilvena palikušo Aspazijas matiņu nobučojis un it kā velreiz dzejnieci izmīlējis –
    mūsu kultūrā ir tāda mīlestība – reizi tūkstots gados – kas radīja jaunu valsti , jaunu dzīvi – ko tik visu radīja

    tie taču bija strēlnieki, kuri Raini lika armijas frenčos pie sirds

    Un no Sibīrijas rakstītajās vēstulēs visvairāk citēts Rainis

    protams , ka neko labu parādīt nespēj

    eh – būtu es miljonāre – dzertu šampi katru dienu – tik aknu nomainītu un dzertu

    klau – Mocarts tā esot darījis – viņam kāpņu galā bijis milzu kauss ar punšu – un kurš nācis – ta glāze ar punšu rokā –
    vells cik skaisti un psoži var dzīvot –

    jā …….

    +1
    0
    Atbildēt

    2

    QAnon > Drosma 20.03.2019. 12.33

    Par vergiem. Neskatoties uz visu postu, ko Latvijai atnesa prokremliskā LC valdīšana, plānprātiņi vienalga nobalsoja par to izaudzināto mūdzi, čekas kurmi Bordānu, raudāja par elektrības rēķiniem, bet OIK afēristi: Pavļuts, Pūce un Ašerādens sēž Saeimā, kā kipīši. Nešaubos, ka čekistu piesmietais morālais kroplis, Saviska apteksne Dombrovskis, kura premjerēšana ir nesusi miljardus lielus zaudējumus un kurš savas alkatības un stulbuma sekas, proti vairāk kā miljonu lielo parādu ir uzkrāvis sabiedrības pleciem, tiks atstāts Briselē, lai maitātu eiropiešu dzīvi.

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    lindab456 > Drosma 26.04.2019. 20.26

    .

    0
    0
    Atbildēt

    0

    QAnon > ak 20.03.2019. 10.30

    Labi rūksts Lauva! Kārtīgi iespēri Bordāna parķijai, komunistu cūku un čekas pederastu “Latvijas ceļam” un to tikumiskiem un ideoloģiskiem mantiniekiem, Vienotībai.

    +1
    0
    Atbildēt

    1

    ak > altinyildiz 20.03.2019. 14.36

    Lasīt proti? Izlasīto uztvert spēj? Izskatās, diez ko nē. Kā tevi tur tajā stulbajā meža*irsēju brigādē? Laikam proti labi aptīt ap pirkstu savu uzskaitvedi un grāmatvedi. Ja tik ilgi dzīvo, tad jau kaut kādu centu saņem.

    0
    -1
    Atbildēt

    1

    QAnon > ak 20.03.2019. 14.58

    Vai pats savu uzrakstīto esi lasīji, jeb ar Maskavas kalpiem, kas kļuvuši par Rīgas kungiem, kādus teiksmju varoņus domāji? Laikam proti Dievu aptīt ap pirkstu, ja pēc pastāvīgās kašķa meklēšanas vēl esi palicis ar veseliem pirkstiem ar ko dragāt pa klaviatūru?

    0
    0
    Atbildēt

    1

    ak > altinyildiz 20.03.2019. 15.23

    Neizliecies jau par tādu nesaprašu. Priekš publikas: pirmais, ko kokāmuram vajadzēja saprast, kas bija LPSR nomaļa rajona vasalis, tagad Ventspils hercogs, nacionālsociālists (pēc pārliecības) un kaismīgs cīņā saucējs un neatkarības atbalstītājs. Viņš arī ir kokāmura (kopā ar citīem troļļu aizgaldiem) ģenerālsponsors un lejamo gabalu (laikam jau bez jēlībām) galvenais redaktors. Tās anatomiskās un fizioloģiskās detaļas kokāmura uzburtajās ainās ir viņa pašiniciatīvas sasniegums. Grūti noticēt, ka hercogs tā iedziļinātos detaļās. Saprotams, ja rakstu darbs sastāv no pārsvarā vienām jēlībām, tad hercogs ir paņēmis brīvdienu vai atvaļinājumu. Tajos brīžos rakstnieki var atļauties izpausties brīvāk un pēc saviem ieskatiem.

    +1
    -1
    Atbildēt

    1

    QAnon > ak 22.03.2019. 11.13

    Ja izdarīsi, lai Dombrovskis un Zatļers vēlētos, lai labāk būtu piedzimuši bez rokām un kājām, bet nekad nelīduši politikā, protams, būsi adekvāts arī Lembergu pakritizēt.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    andrejs > ak 21.03.2019. 10.43

    Latvijas atdalīšanās no PSRS deva iespēju daudziem no Maskavas kalpiem kļūt par Rīgas kungiem ar visām no tā izrietošām sekām. Un viena no tām ir paniskas bailes no rietumu tipa demokrātijas iesakņošanās (latviešu izcelsmes rietumnieku neieredzēšana, kuri nonāk vai grasās nonākt pie varas kloķiem)
    ——————————————
    Precīzi aprakstījāt LC ģenēzi, kad Rietumu “demokrāti” apvienojās ar vietējo komunistu eliti.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

Sskaisle 20.03.2019. 08.55

šorīt nāku uz darbu un Debesīs neviena paša mākoņa – vajadzētu priecāties, bet – manas smadzenes uz to noreaģēja ar vakardien lasīto, ka zinātnieki brīdina, ka globālās sasilšanas sekas būs mākoņu izzušana – u n savukārt, tās atkal būs cēlonim citām – kā saka sekām

nevar prasīt, ir jāizbeidz prasīt atbildība tikai no pircēja – tā jāprasa arī no pārdevēja !

+3
-2
Atbildēt

1

    J.Biotops > Drosma 21.03.2019. 11.06

    “…jāizbeidz prasīt atbildība tikai no pircēja – tā jāprasa arī no pārdevēja !” Zelta vārdi!
    Es arī labprāt paprasītu atbildību no politikāņiem un viņu sulaiņiem, kuri cenšas man iesmērēt stundu bastošanu kā demokrātijas izpausmi. Bet nav pasaulē spēka, kas varētu apturēt kārtējo maratonskrējienu pa grābekļiem. Ja tas kādā sabiedrībā iesācies, tad droši zināms, ka bizos līdz galam. Kā vienmēr – bēdīgam.

    0
    0
    Atbildēt

    1

    Sskaisle > J.Biotops 21.03.2019. 11.12

    kad ar saeimu saistīti cilvēki uz urrā tirgoja spaisu un pusaudži bastoja stundas nospaisojušies un gana daudzi līdz nāve i

    biotops mierīgi bezdēja savās apenēs un strēba kafeju – absolūts ignore par to, kas notiek ar jauniešiem – ar jauno paaudzi

    nu kad viena Grēta neiet uz stundām lai protestētu pret varas elites bezdarbību

    nu labais onkulis biotops no krenķiem par stundu bastošanu ņem un nosirmo

    tik liekulīgs patriarhāali domājošs indivīds, ka man krītas cukurlīmēnis – nu izbeidz taču !

    0
    0
    Atbildēt

    1

    J.Biotops > Drosma 21.03.2019. 11.20

    Dusmupūcīt – nebeigšu vis. Vismaz ne tik ilgi, kam grīnpīši neuzlabos vārda brīvību kā iecerējuši. Ja pietiks spēka – arī vēlāk, tikai citām metodēm.
    Vienas slimības izplatība nav attaisnojums citas neārstēšanai. Tīfs neder mēra attaisnojumam.
    Ceru, ka neesi kaut kā saistīta ar darbu izglītībā. Tad Tev arī būtu izredzes izlidot pa logu – progresīvā jaunatne neņems vērā tādus sīkumus, kā centību komentāros.

    0
    0
    Atbildēt

    1

    Sskaisle > J.Biotops 21.03.2019. 11.35

    nu labi – tad lūdzu komentē šo ziņu – kā man rīkoties – kā sabiedrībai rīkoties šajā situācijā?

    Uzņēmums „Eko Recycling” iecerējis Rīgā, Ganību dambī 31/Uriekstes ielā 4a, izveidot jaunu riepu pārstrādes vietu. Par šo ideju šajā nedēļa vairākas stundas diskutēja Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas deputāti. Iznākums uzņēmējam negatīvs – deputātu vairākumam atturoties, atkritumu pārstrādātājam “Eko Recycling” liegta iespēja veidot riepu pārstrādes laukumu. Deputātus bažīgus darījis fakts, ka uzņēmuma „Eko Recycling” vadītājs Marks Baltkalns ir bijis viens no īpašniekiem uzņēmumam, kuru Valsts vides dienests iepriekš sodījis ar teju 13 miljonu eiro lielu soda naudu par pārmērīgi liela apjoma riepu uzglabāšanu uzņēmuma teritorijā.
    https://www.lsm.lv/raksts/zinas/ekonomika/miljonus-parada-esosa-uznemuma-parstavis-plano-jaunu-riepu-parstrades-vietu.a313425/

    0
    0
    Atbildēt

    1

    J.Biotops > Drosma 21.03.2019. 11.49

    Kā rīkoties – ņem un balso par labo darbu čempionu un vides aizstāvju savienību – zaļās un zemnieku partijas hibrīdu. Viņi sakārtos gan parādus, gan dabu. Bet netrūkst jau arī citu līdzvērtīgu izvēļu.
    Vēl viens variants – meties pati politikā un pārtaisi to, kā tautai vajag. Ja netiksi uzreiz par premjerministri, tad vismaz finansēs taču spēsi ieviest kārību?

    0
    0
    Atbildēt

    2

    andrejs > J.Biotops 21.03.2019. 12.18

    ņem un balso
    ————————-
    Un par ko tad bija jabalso?
    varbūt atklāsiet noslēpumu par ko Biotops nobalsoja?

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Sskaisle > J.Biotops 21.03.2019. 12.29

    biotop – ja tev kaut cik ir prāts, tad saki man paldies – uzsauc vismaz glāzi šampja, ka es nemetos politikā -ja tev viss vienalga tad par citiem apžēlojies

    visādi citādi – tu apliecināji manis rakstīto – viens patriarhālu veču niķu pilns vecis –
    es tik ļoti novērtēju, ka nošitādu tiešās iedarbības esmu pasargāta –
    tā pati Klāra Cetkina par to dzīvību ziedoja – par to manu brīvību

    Lai nu Grētai izdodas , domāju ka Zviedrijā tādu pukšķu arī netrūkst

    0
    0
    Atbildēt

    1

    PukitisLaunitis71 > Drosma 01.10.2019. 22.07

    Kaut kā nenovēroju sev vairāk brīvības tāpēc, ka viena vācu komunistiene ir nomirījusi, bet par savu brīvību es drīzāk pateiktos tiem pēdējiem grenadieriem, kas vēl kaut vai dažas minūtes turēja sarkanos un vēl dažus no viņiem aizsūtīja pie Marksa un Ļeņina.

    0
    0
    Atbildēt

    0

lindab456 20.03.2019. 12.45

“Mums vairs nav nevienas bankas, lai kaut ko vispār paši nolemtu sponsorēt…”
Zaudējot, likvidējot Zemes banku (2), Hipotēku banku un arī Krājbanku – esam pazaudējuši nacionālās ekonomikas pamatus un par to ir jārunā.
Vēl – visi Latvijas ieķīlātie īpašumi nonāk svešu banku pārziņā.
Kā gan vietējās nozares lai pastāv par sevi, pret pasaules kapitālu, kā, lai attīstās pēc saviem noteikumiem, ja nav savu banku – tas tā ļoti emocionāli.

“Šorīt nāku uz darbu un Debesīs neviena paša mākoņa…”
Vakarrīt, kad tikai pensionāri klīst, nostaigāju pa bērnības pilsētas apkaimi. Fantastisks rīts, bet raudāt gribas skatot to skaistumu un nolemtības sajūtu, kā pilsēta turas ar pēdējiem spēkiem. 50 gadu garumā nekas nav mainījies, nekas nav pielikts klāt, ja neskaita atsevišķus uzrāvienus, tikai plaisas, nolupis apmetums, grafiti, drupas un tukši laukumi. Nestāstiet, ka īpašnieki atguvuši savus īpašumus nav gribējuši tos salabot un uzspodrināt. Ir skaidri redzams, ka nauda no šīs apkaimes tikai aizplūst. Ar domu, ka sagrūs viss, kas var sagrūt, paaudžu nomaiņa nenotiks un jaunie projekti pacelsies uz vēsturiskās Rīgas drupām. Jeb varbūt pastāv kāda iespēja šo gājienu apturēt – tas tā emocionāli.

+1
0
Atbildēt

1

    PukitisLaunitis71 > lindab456 01.10.2019. 22.05

    Tātad vispirms iemācieties veidot normālus uzņēmumus un tad runājiet par pretstāvēšanu – pagaidām daudzi mūsu ”uzņēmāji” ir tikpat gatavi ”stāvēt pretī” pasaules kapitālam kā feikeris Neids raundam pret Muhamedu Ali vai Taisonu.
    Ja pašiem neizdodas – lai dara tas, kas izdodas. Svēta vieta tukša mnepaliek.

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu