VID prasa bloķēt virkni ar "ss.lv" īpašniekiem piederošā SIA "Internet" saistītu vietņu • IR.lv

VID prasa bloķēt virkni ar “ss.lv” īpašniekiem piederošā SIA “Internet” saistītu vietņu

25
Foto: Edijs Pālens, LETA

Visus šos domēnus VID saista ar “Internet” saimniecisko darbību, un tie, visticamāk, tiks slēgti pirmdien

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) nosūtītajā pieprasījumā par sludinājumu portāla “ss.lv” bloķēšanu minēta vēl virkne ar SIA “Internet” saistītu domēna vārdu, aģentūrai LETA sacīja Augstākā līmeņa domēna “.lv” turētāja, Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūta Tīkla risinājumu daļas jeb NIC sabiedrisko attiecību pārstāvis Jānis Riņķis.

Bez “ss.lv” iesnigumā minēti arī “2000.lv”, “auto.lv”, “dch.lv”, “dorfman.lv”, “doska.lv”, “firenet.lv”, “ftp.lv”, “inet.lv”, “internet.lv”, “kasko.lv”, “madam.lv”, “moneta.lv”, “multisistema.lv”, “myphoto.lv”, “netmail.lv”, “noma.lv”, “octa.lv”, “pulse.lv”, “showbar.lv”, “sludinajumi.lv”, “sound.lv”, “sys.lv” un “titans.lv”.

Riņķis norādīja, ka visus šos domēnus VID saista ar “Internet” saimniecisko darbību, un tie visi, visticamāk, tiks slēgti pirmdien.

Liela daļa no šīm vietnēm pāradresē lietotājus uz “ss.com”, vēl dažas – uz “fotki.lv”. Visu domēnu lietotājs ir ar “ss.lv” īpašniekiem saistītais SIA “Internet”, ziņo LETA.

Arī sludinājumu portāls “ss.lv” ceturtdienas vakarā mainīja domēna vārdu uz “ss.com”. Adrešu logā ievadot veco adresi “ss.lv”, kas vēl ceturtdien pa dienu veda uz vietni “ss.lv”, vakarā jau veda uz vietni “ss.com”. Tāpat no “ss.lv” uz “ss.com” mainījies vietnes sākumlapas kreisajā augšējā stūrī redzamais vietnes logotips.

Kā liecina interneta vietnē “whois.com” publicētie dati, tad “ss.com” bija reģistrējis “ss.lv” un kā kontaktpersonas tika norādīti Juris Līnis un Andrejs Kivackis, kuriem vienādās daļās pieder SIA “SS”. Tomēr dienas laikā minētajā vietnē informācija par “ss.com” mainījās un tagad kontaktu listē minēts, ka domēnu “ss.com” reģistrējis Luksemburgā esošs uzņēmums.

Kā ziņots, VID nolēmis apturēt Latvijas lielākā sludinājumu portāla “ss.lv” darbību saistībā ar tā atteikšanos sniegt informāciju par nereģistrētiem auto tirgotājiem. VID apturējis arī ar “ss.lv” īpašniekiem saistītā uzņēmuma SIA “Internet” saimniecisko darbību.

 

Komentāri (25)

basta 04.08.2017. 11.52

Ja ir vēlēšanās cīnīties ar tirgotājiem, nodokļu nemaksātājiem, lai meklē daudzu miljonu apgrozošā Lukstiņa kabatas “bezpeļņas organizācijā” CSDD.

+3
-2
Atbildēt

0

Krotow 04.08.2017. 15.46

Slēgt sludinājumu portālu tikai tāpēc, ka daļa pārdevēju krāpjas, ir acīmredzama muļķība. Tikpat labi var nozāģēt sludinājumu dēli, ja tur kāds piesprauž lapiņu ar sludinājumu, kurā pārdod viņam nepiederošu mežu. Patiesībā prasību pret SS.lv īpašniekiem saistībā ar sludinājumu cenām un klientu atbalsta nebūšanām bija jāceļ PTAC – pēc SS klientu stāstītā ar to tiešām esot bijušas problēmas. SS-iešiem bija jāsaved kārtībā sava grāmatvedība un sludinājumu uzskaite kopā ar sludinājumu izņemšanas iemesliem, lai sūdzību gadījumā varētu tos uzrādīt prasītājiem un nav problēmu ar papīriem. Klientiem, kuriem iesmērēts auto ar nogrieztu odometru, bija jāvēršas pa tiešo policijā ar prasību pret auto pārdevēju.

+6
-5
Atbildēt

0

dzeris49 04.08.2017. 19.02

Tīrā Krievija.

+2
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu