Delna: Ja premjers vēlas apslāpēt emocijas, prezidentam jābūt par sabiedrības interesēm • IR.lv

Delna: Ja premjers vēlas apslāpēt emocijas, prezidentam jābūt par sabiedrības interesēm

46
"Delnas" vadītājs Jānis Volberts. Foto: LETA

“Delnu” neapmierina kuslā Kučinska atbilde, vēršas ar vēstuli par oligarhu sarunām pie Valsts prezidenta

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) uz sabiedrības par atklātību “Delna” divām vēstulēm, kurās biedrība aicināja premjeru pieprasīt zemkopības ministra Jāņa Dūklava (ZZS) demisiju pēc oligarhu sarunu publiskošanas, trešdien saņemto atbildi uzskata par  valdības vadītāja izvairīšanos no rīcības un tiešu atbalstu “Rīdzenes” sarunu dalībniekiem.

“Delna” paziņoja, ka organizācija trešdien, 26.jūlijā, saņēma Kučinska atbildes vēstuli uz biedrības 10. jūlija un 18.jūlija vēstulēm. Vēstulē premjers skaidro, ka demisiju nepieprasīs , jo “(..) katram ir jāatbild par savu rīcību, ja tā bijusi prettiesiska, bet neatbalstu sasteigtus un nepārdomātus lēmumus, kas balstīti uz emocijām vai antipātijām”.

Kučinska pozīcija, uzsverot, ka “savus lēmumus balstu uz pierādījumiem un faktiem” un aicinot “Ja Jūsu rīcībā ir informācija, kas apliecina kāda ministra darbības prettiesiskumu, lūdzu vērsties tiesībaizsardzības iestādēs (..)” rada neizpratni, vai premjers nopietni izvērtē Latvijas valsts demokrātijas un nacionālās drošības riskus, norāda “Delna”.

Organizācija uzskata, ka valdības vadītāja izvairīšanās no rīcības, ir tiešs atbalsts tā saukto “Rīdzenes” sarunu dalībniekiem, ņemot vērā, ka “Delnai” nav informācijas, ka kāds no viņiem būtu vērsies tiesā, apšaubot sarunu autentiskumu.

Tāpēc 26.jūlijā “Delna” nosūtīja atkārtotu vēstuli, šoreiz Valsts prezidentam Raimondam Vējonim, aicinot iestāties par sabiedrības interesēm brīdī, kad “Rīdzenes” sarunās līdzdalīgās amatpersonas un valdības vadītājs Kučinskis izvēlas “apslāpēt emocijas”.

“Delna” paralēli uzrunājusi Saeimas deputātus, aicinot rūpīgi izvērtēt Saeimas parlamentārās izmeklēšanas komisijas sastāvu un 27.jūlija sēdē neatbalstīt tās sastāvā deputātus, kuru vārdi minēti “Rīdzenes” sarunās, tādējādi novēršot faktisku interešu konfliktu.

Komentāri (46)

Skumjais Bruņinieks 26.07.2017. 17.08

Ko tad mūsu valstī var uzskatīt par sabiedrību un, kādas tad ir tās “sabiedriskās intereses”..?

Ja veiktu aptauju..ko Latvijas iedzīvotāji domā par “Rīdzenes oligarhu sarunām”..tad lielu lielais vairums uzskatītu tās par “politisku pasūtījumu”, “sorosīdu sazvērestibu” vai ko tamlīdzīgu. Tas būtu Lemberga ZZS elektorāts, SC elektorāts un vēl kāds potenciāls oligarhu veidojums. Kas viss kopā līdzinātos apmēram 50% no nobalsojušiem par šīm partijām.

Klāt vēl jāpieskaita tie, kuri neiet uz vēlēšanām un, tātad, viņiem arī tādas “oligarhu sarunas” ir “po barabanu”, kā saka..

Tad klāt, dārgie draugi, vēl jāpieskaita arī 300 tūkstoši nepilsoņu, kas arī pretendē uz nosaukumu “sabiedrība”, kuriem arī Rīdzenes oligarhu sarunas neliekās kas īpašs…

Saskaitot to visu kopā, sanāktu..nu es negribētu riskēt ar konkrētu ciparu…bet nu ļoti tuvu 75% no visiem iedzīvotājiem, bet varbūt pat vairāk.

Konkrētāku skaitli var iegūt, rēķinot no otra gala…saskaitīt, cik balstiesīgo nobalsoja vai nobalsotu par tām partijām, kas “”

oligarhu sarunas” uzskata par amorālām. Tās ir..Vienotība,JKP,LRA un vēl viņķelieši..nu labi, pieskaitīsim NA, lai lūpu neuzmet…

Jūs domājiet, ka daudz tur salasītos..?

Tā “sabiedība”, kuras interesēs ir, lai “oligarhu sarunas” tiktu izvērtētas, nosodītas un izmeklētas, mūsu Lemberga karaļvalstī ir lielā, lielā mazākumā.

Nozagtā valstī, tie, kas grib atmaskot oligarhus un to “sarunas” ir

MARGINĀLI!

+1
0
Atbildēt

6

    ierados > Skumjais Bruņinieks 27.07.2017. 07.17

    Par tiem procentiem, reitingiem, aptauju cipariem: varbūt rietumos, ziemeļamerikā tiem ir dadzmaz ticamības vērtība, taču kremļa ēnas radiusā iedzimts runāt vienu, bet darīt pilnīgi pretējo. Pareizāk, pēc izdarītā klāstīt pretējo.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    ierados > Skumjais Bruņinieks 27.07.2017. 09.15

    Pareizi, cita acī skabargu redzēt, paša acī baļķi neredzēt. Par V necepies, viņi paši sevi sodijuši, slava viņiem.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    Ēriks > Skumjais Bruņinieks 27.07.2017. 09.03

    Tikai dabīga klausītāju reakcija,jo nevar neieraudzīt,ka oligarhu sarunās minētās Vienotības un tautas partijas sastrādātās cūcības tiek atstātas novārtā un visas mucas tiek veltas ZZS un Lemberga virzienā,kā gan to var neuzskatīt par politisko pasūtījumu,cilvēki nav akli.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    Ēriks > Skumjais Bruņinieks 27.07.2017. 09.23

    Nebūs tik vienkārši,ja šīs akcijas rezultātā bijušās Vienotības saimnieki atkal grib atgūt varu un turpināt to,ko jau darījuši.es redzu baļķus vairākās acīs.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    basta > Skumjais Bruņinieks 27.07.2017. 09.38

    to Ēriks

    Nevis novārtā, bet paslaucītas zem tepiķa. Kāpēc “atgūt” varu? Vara tikai jāsaglabā. Tāpēc DPsaimņieks vietā JP, LPP vietā ZRP, bet Vienotības, JaunāKP.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    basta > Skumjais Bruņinieks 27.07.2017. 09.44

    to ierados

    Tev zatļerast, Meļņika, Zaharjina, Savicka, Rāvja un Korana atsūkātāj, pat aptuvenas nojausmas nav, ko nozīmē sods.

    0
    0
    Atbildēt

    0

Kane Walliamson 03.06.2019. 12.15

I’ve been surfing on the web more than 3 hours today, yet I never found any stunning article like yours. It’s alluringly worth for me. As I would see it, if all web proprietors and bloggers made puzzling substance as you did, the net will be in a general sense more beneficial than at whatever point in late memory.
Brown leather jackets

0
0
Atbildēt

0

Anonīms 26.07.2017. 15.18

emociju aplāpēšana ir prasta atbildības nogrūšana uz emociju rēķina

kamēr šī slekavīgā maucīgā kremļa valdība Latvijā apslāpē emocijas, tikmēr cilvēki , kuri varētu dzīvot mirst un latvieši dodas trimdā –

kučinskim emocijas – pats pierijie līdz ūkai tā, ka citus neredz – tik omulīgi noņurd emocijas ….

+1
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu