Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Foto — LETA

Pirmdien Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs Rīgas pilī pasniedza Valstiskuma balvu mecenātam, sabiedriskajam darbiniekam, Vītolu fonda dibinātājam Vilim Vītolam. Fonds piešķir stipendijas vidusskolu absolventiem no trūcīgām ģimenēm mācībām augstskolā. 10 gados ar fonda stipendijām izskoloti 4683 jaunieši. Otrs Viļa Vītola labdarības projekts ir Likteņdārzs — piemiņas vieta totalitārajos režīmos bojāgājušajiem.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) 17. augustā oficiāli iesniedza Valsts prezidentam Edgaram Rinkēvičam valdības demisijas rakstu. Rinkēvičs šonedēļ sāka konsultācijas ar Saeimā pārstāvētajiem spēkiem par jaunu valdību. Viņš nosauca tās galvenos uzdevumus, to skaitā darbu pie 2024. gada valsts budžeta un pārtikas inflācijas un elektroenerģijas tarifu pieauguma līdzsvarošanu. 14. augustā Kariņš paziņoja par lēmumu atkāpties no amata, un 16. augustā JV premjerministres amatam izvirzīja labklājības ministri Eviku Siliņu. 

Rīgas dome priekšsēdētāja amatā ievēlēja Vilni Ķirsi (JV). Par Ķirsi balsoja 33 deputāti no jaunās koalīcijas, kurā ietilpst Jaunā Vienotība, NA/LRA, Kods Rīgai, Gods kalpot Rīgai, Latvijas attīstībai un Kustība Par! Iepriekšējais domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis (Par/Progresīvie) 3. jūlijā paziņoja par atkāpšanos no amata, kad pārējie koalīcijas partneri bija kopā ar opozīciju balsojuši par JV frakcijas ierosinājumu izveidot izmeklēšanas komisiju iespējamu pārkāpumu izmeklēšanai Satiksmes departamentā, ko Staķis bija uzdevis darīt pilsētas izpilddirektoram.

No 15. augusta Valsts robežsardze papildus mobilizējusi dienestā esošos robežsargus valsts ārējās robežas apsardzībai, jo strauji pieaudzis hibrīdapdraudējums uz Latvijas un Baltkrievijas robežas.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu