Savākti 10 000 parakstu par iespēju Valsts prezidentu vēlēt tautai • IR.lv

Savākti 10 000 parakstu par iespēju Valsts prezidentu vēlēt tautai

31
Foto: manabalss.lv

Nepieciešamo parakstu skaitu izdevies savākt sešu gadu laikā.

Sabiedrības iniciatīvu portālā “Manabalss.lv” savākti 10 000 parakstu par iespēju Valsts prezidentu vēlēt tautai. Parakstu vākšanu iniciējis Bruno Ozoliņš, un nepieciešamo parakstu skaitu izdevies savākt sešu gadu laikā, vēsta LETA. 

Vienā no īsākajiem iniciatīvas pieteikumiem portālā Ozoliņš uzsver, ka viņš kā Latvijas pilsonis uzticas Latvijas tautai un viņš nevēlas jauno Valsts prezidenta amata kandidātu uzzināt vien divas dienas līdz prezidenta vēlēšanām. “Es gribu par to uzzināt vismaz mēnesi iepriekš un izdiskutēt! Es gribu, lai katrs Latvijas pilsonis tieši vēlēšanās varētu ievēlēt Latvijas Valsts prezidentu,” norādīja iniciatīvas autors. Viņš ir pārliecināts, ka būtu jāmaina “visi valsts dokumenti, arī Satversme, lai izmainītu Latvijas Valsts prezidenta vēlēšanu kārtību”. Ozoliņš uzskata, ka tas ir nepieciešams tamdēļ, ka “Latvijā galvenais saimnieks bija, ir un paliek tauta”. 

Kā ziņots, Saeimas darba grupa Valsts prezidenta pilnvaru iespējamai paplašināšanai un ievēlēšanas kārtības izvērtēšanai noslēdza divu gadu darbu, apstiprinot atzinumu, kurā piedāvāts apsvērt Valsts prezidenta ievēlēšanas procedūras maiņu. Viens no diviem piedāvātajiem variantiem paredz, ka Valsts prezidentu ievēl tauta, savukārt otrs paredzētu, ka valsts augstāko amatpersonu ievēlētu elektoru kolēģija, kuras sastāvā būtu Saeimas deputāti un pašvaldību pārstāvji, šodien žurnālistiem skaidroja darba grupas vadītājs Ringolds Balodis (NSL).

Komentāri (31)

Absints 18.05.2017. 10.22

Muļķības. Zēmanu Čehijā ievēlēja tauta, un nu visi nelaimīgi. Robertu Fordu par Toronto pilsētas mēru ievēlēja tauta, un viņš nomira no narkotiku radītām problēmām. Trampu tak ar ievēlēja tauta

Latvijā nebūs labāk. Ja jau pārvēl Ušmeriku, Lembergu, Cauni, ja Saeimā ievēl tādus, kas vēlāk tiek krimināli vai administratīvi sodīti, kādu prezidentu ievēlēs? Kam smukāka frizūra, kam labākas dziesmas, vai “kas zog, bet dalās”? Nevajag tak sev kapu rakt vēl dziļāku…

+8
-1
Atbildēt

12

    basta > 18.05.2017. 12.57

    to zanE …

    Kad divas reizes pēc kārtas Baltā namā nonāca melnādainais sodomīts, kremļjaģām Elektoru kolēģija bija laba diezgan.

    +1
    -4
    Atbildēt

    0

    basta > 18.05.2017. 13.06

    to lno

    Vai tad katreiz, kad SC, atšķirībā no Vienotības, arī atzinusi, ka bikses nav jāvelk pāri galvai un divreizdivi ir četri, NA par to vainīga?

    +1
    -4
    Atbildēt

    0

    zanE. > 18.05.2017. 11.04

    …Ķīps…nē!…Trampu neievēlēja tauta…tauta nobalsoja par Klintoni…Trampu izvēlējās Elektoru kolēģija…

    +2
    -4
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > 18.05.2017. 12.38

    Un tie 47,5%, kas nobalsoja par Trampu, nav tauta?

    Visp’ar, ASV ir federāla valsts, un prezidentu ievēl nevis “tauta” bet štati caur savu elektoru kolēģiju, ko ievēl attiecīgā štatā, un štati ir gandrīz vai neatkarīgas valstis ar saviem likumiem, utt.

    Bušs pret Goru Bušu vispār kā prezidentu noteica tiesa.

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    basta > 18.05.2017. 20.10

    to andrejs

    Latvijai ar saviem lansberģiem, adamkusiem, gribauskaitēm, meri, ilvesiem un kačinskiem Pauls un Gorbunovs būtu drausmīga traģēdija.

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    DikembeSakamoto > 19.05.2017. 10.05

    bail padomāt kādus kadrus ievēlētu tauta kopš neatkarības atgūšanas…
    ———-
    Vēlēt slikti, jo bauri ir pa stulbu, lai izvēlētos savu prezidentu. Ko iesaki? Ieceltu no Briseles?

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    DikembeSakamoto > 19.05.2017. 10.02

    Ja jau pārvēl Ušmeriku, Lembergu, Cauni,
    ——–
    Ha, viņus ievēlēja domes par domes priekšsēdētājiem. Saeima ievēlēja kājbērziņu un vājoni.
    Pēc tavas loģikas, tauta ir pārāk stulba , tai jāatņem vēlēšanu tiesības.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    basta > 18.05.2017. 20.35

    J.Biotops

    “Sarkanās pakaļas” jau sen pat Krievijā nekotējas. Kāpēc piedāvā Reiru, Piebalgu, Pētersoni, Riekstiņu vai Vaivaru? Cik jauki valda, Polija atkal, kā pirms 30 gadiem, mums ir ceļazvaigzne.

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    andrejs > 18.05.2017. 15.52

    bail padomāt kādus kadrus ievēlētu tauta kopš neatkarības atgūšanas…

    komunists Gorbunovs, komponists Pauls, vēlāk varbūt pat “saimnieks” :) šķēle. Tagad, iespējams, ka Lembergs… traģikomisks saraksts.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    Absints > 19.05.2017. 11.32

    Kā jau te kāds rakstīja, viss kas vajadzīgs – ievēlēt labu Saeimu. Un to nevaram, bet varēsim Prezidentu? Uz kā šis apgalvojums balstīts?

    PS par stulbo tautu. ASV, Lietuvā un citur CSN atļauj ir pagriezienu pa labi pie sarkanā. Realizācija ir dažāda, bet ir. Mūsu CSDD uzskata, ka Latvijas tauta ir par stulbu, lai to ieviestu. Vismaz man tā atbildēja reiz…

    Un vēl- Jā Briseles pārvaldība būtu labāka, tā kā tā nav tik ļoti saindēta ar korupciju un “savējiem”. Kārtības būtu vairāk.

    Latvija ir Londonas priekšpilsētas lielumā, bet tai ir sava valdība, parlaments. Dikti bagāti esam, ja varam to atļauties, un esam pārliecināti, ka no šī mazā skaita iedīvotāju varam atrast gudras galvas. Mums tā liekas- bet rezultāts ir mūsu Saeima, kur katrs desmitais ir sodīts, un kuru spēju robeža ir lēmums par Rāmuļu skolas durvju remontu, un kārtējo aizilgumu producēšana uz papīra bez tā nodrošināšanas dzīvē. Jā ,Briseles patvaldība būtu godīgāka un gudrāka. Tā nedomātu par durvju remontu, bet par to, kā sakārtot izglītību, medicīnu, nekustamā īpašuma nodokli..

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    lno > 18.05.2017. 11.56

    zanE. Nu tad jau tāpat kā Latvijā ar to atšķirību, ka LV tas ir labi, bet ASV slikti. Kad NA balso kopā ar SC slikti, ja V kā šodien par zemesīpašnieku pienākumu zināt valsts valodu kopā ar SC balso pret, tad pareizi:):):)

    +4
    -2
    Atbildēt

    0

    J.Biotops > 18.05.2017. 19.28

    Tautai ar tik grūtu pagātni un bagātu dvēseli vajag savu Balto Tēvu. Vajag! Un agri vai vēlu viņa to dabūs. Visticamāk – ar sarkanu pakaļu, bet tad tas vairs nebūs svarīgi – laimes deja kārtējo reizi pāries gaudu dziesmās.

    Kas netic, var pavērot, cik jauki valda tautas vēlētie citur tuvākajā apkārtnē.

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

traductrice 18.05.2017. 12.00

Kārtējā cīņa ar sekām. Šobrīd prezidentu ievēl Saeima, kuru ievēl tauta. Ja gribam, lai mums būtu LABS prezidents, mums ir jāievēl LABA Saeima. Tik vien tā darba.

Arī šodien Latvijas tauta teorētiski varētu ievēlēt prezidentu, par kuru nebūtu jākrīt kaunā, ja vien pietiktu prāta ievēlēt Saeimu, kurā nebūtu zaķu (pašlabuma meklētāju), solvitu (varas apsēstu indivīdu), augustu (kompartijas dinozauru), rubiku (atklātu Latvijas ienaidnieku) utt. utjp.

Bet nē, mēs, kā tajā anekdotē “mazgāsim šo pašu bērnu vai taisīsim jaunu?” Nomazgāt Saeimu, panākt, lai tā darbojas sabiedrības labā, to mēs nespējam, labāk tad ķersimies pie jauna bērna taisīšanas.

+7
-1
Atbildēt

0

mūsu alus 18.05.2017. 21.08

Vajag izlozēt loterijā.

+3
0
Atbildēt

2

    mūsu alus > mūsu alus 19.05.2017. 21.43

    Tas atkal atkarīgs no tā , kas izlozē piedalās.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    basta > mūsu alus 19.05.2017. 08.44

    to mūsu alus

    Tad čekas izredzes būtu tikai 50:50.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu