Aizvadīta garākā apkures sezona Rīgā pēdējo 22 gadu laikā • IR.lv

Aizvadīta garākā apkures sezona Rīgā pēdējo 22 gadu laikā

40
Foto: Evija Trifanova, LETA

Pirmdienas nakts bijusi līdz šim siltākā šogad; sinoptiķi prognozē pirmo karstuma vilni

Pirmdiena, 15.maijs, ir 2016./2017.gada apkures sezonas 218.diena, un tik gara apkures sezona nav bijusi kopš 1995.gada, kad sāka strādāt “Rīgas siltums”, vēsta lsm.lv. Uzņēmuma dati rāda, ka šoziem Rīgā apkures sezona ir bijusi garākā pēdējo 22 gadu laikā.

Parasti apkures sezona ir ap 200 dienu gara, bet šī pārsniedz ierasto termiņu par vairāk nekā divām nedēļām. ”Rīgas siltums” prognozē, ka šonedēļ saņems iesniegumus par apkures pārtraukšanu no lielākās daļas klientu un sezona būs beigusies.

Kā norāda lsm.lv, gaisa temperatūra daudzās Latvijas pilsētās ir zemāka nekā Rīgā, tāpēc Vidzemes un Latgales pilsētās apkures sezona bijusi vēl garāka. Pērn apkures sezona bija 206 dienas gara, vēl gadu iepriekš – 207 dienas.

Pirmdienas nakts bijusi siltākā šogad, vēsta aģentūra LETA. Temperatūra daudzviet Latvijas centrālajā un austrumu daļā nenoslīdēja zemāk par +10..+13 grādiem, un tik silta nakts piedzīvota pirmo reizi šogad, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija. Sinoptiķi prognozē, ka nedēļas otrajā pusē gaidāms pirmais šī gada karstuma vilnis.

Komentāri (40)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu