VID ģenerāldirektora amatam virza Ilzi Cīruli (papildināts) • IR.lv

VID ģenerāldirektora amatam virza Ilzi Cīruli (papildināts)

19
Valsts ieņēmumu dienests. Foto: Edijs Pālens, LETA.

Cīrule atzīta par labāko, ņemot vērā viņas stratēģisko redzējumu par VID turpmāko darbību

Konkursa komisija par piemērotāko Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora pretendentu atzinusi apdrošināšanas kompānijās pieredzi guvušo Ilzi Cīruli, šodien žurnālistiem pavēstīja Valsts kancelejas direktors Mārtiņš Krieviņš.

Kā ziņo LETA, lēmums pieņemts pēc konkursa trešās kārtas, kurā pretendentu vadības kompetences vērtēja personālatlases kompānijas “Eiropersonāls” speciālisti.Krieviņš skaidroja, ka Cīrule tika izvēlēta kā labākā kandidāte uz VID ģenerāldirektora amatu, ņemot vērā viņas sniegtās atbildes konkursa gaitā, viņas stratēģisko redzējumu par VID turpmāko darbību , komandas vadību, pārmaiņu vadību un rezultātu sasniegšanu. “Cīrule visus šos pārbaudījumus veica ļoti labi, tāpēc komisija nolēma virzīt viņu,” piebilda Valsts kancelejas direktors. Krieviņš par komisijas lēmumu jau informējis finanšu ministri Danu Reizniecei-Ozolu (ZZS), kura, ticamākais, ar Cīruli tiksies šo ceturtdien, 3.novembrī.

Arī Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) medijiem teica, ka, visticamāk, saruna varētu notikt ceturtdien, 3.novembrī. Savukārt valdībā par jauno VID vadītāju vajadzētu lemt nākamnedēļ. Pretendentu vērtēšanas komisijā bija Valsts kancelejas direktors, Valsts kases pārvaldnieks Kaspars Āboliņš, Finanšu ministrijas valsts sekretāre Baiba Bāne, Finanšu ministres biroja vadītājs Ringolds Beinarovičs un Tieslietu ministrijas valsts sekretārs Raivis Kronbergs.

Premjers neredz šķēršļus Cīrules kandidatūras virzīšanai apstiprināšanai Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora amatā, ja to atbalstīs finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS). Premjers respektē VID ģenerāldirektora amata atlases komisijas šodien pieņemto lēmumu, informē Kučinska preses sekretārs Andrejs Vaivars.

Arī valdošās koalīcijas politiķi pagaidām nesaredz būtiskus šķēršļus, lai Cīrule tiktu virzīta apstiprināšanai VID vadītāja amatā.

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) aicinās kandidāti uz sarunu valdes sēdē pirmdien, 7.novembrī, aģentūrai LETA sacīja ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis. Viņš norādīja, ka līdz šim ar Cīrules viedokli bijis iespējams iepazīties televīzijas raidījumos, kur viņa ar savu pozīciju atstājusi diezgan pārliecinošu iespaidu. Politiķis piebilda, ka par atbalstu kandidātei valdībā būs jālemj ministriem, kuri arī būs klāt Cīrules iztaujāšanas reizē.

Arī “Vienotības” Saeimas frakcijas vadītāja Solvita Āboltiņa pauda, ka neparedz būtiskus šķēršļus, lai Cīrule tiktu apstiprināta VID vadītāja amatā, ja valdība par to lems. Šādu viedokli politiķe pamatoja ar televīzijas diskusijām un to, kā tika organizēts konkurss uz šo amatu. Āboltiņa gan uzsvēra, ka pirms lēmuma pieņemšanas frakcija gribēs tikties ar Cīruli un iztaujāt viņu.

Nacionālās apvienības “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un brīvībai”/LNNK līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš aģentūrai LETA sacīja, ka šī kandidāte nav labi zināma, tāpēc partija vēlēsies tikties ar Cīruli un uzklausīt viņas redzējumu.

Konkursā uz VID ģenerāldirektora amatu tika saņemti 19 pieteikumi, bet konkursa komisija lēma uz konkursa otro kārtu virzīt astoņus pretendentus. Savukārt konkursa trešajai kārtai tika virzīti četri kandidāti.

 

 

 

Komentāri (19)

klusais 01.11.2016. 22.08

Šitas štrunts . Čerņecka atklāsmes ir daudz interesantākas :) Gaidu kādu ziņu arī IR .

+9
0
Atbildēt

4

    klusais > klusais 01.11.2016. 23.04

    lno – nedaudz cita tēma – ja par Jurašu nāktu viss gaismā , tad arī daudziem būtu zili brīnumi . Tas par to cik liela nozīme ir mēdijiem viedokļa formēšanā .

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    lno > klusais 01.11.2016. 22.34

    klusais. Es arĪ. IR taču prezentēja Pētersoni kā visu laiku labāko:):):)

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    lno > klusais 01.11.2016. 22.57

    klusais…ar to nelielo atšķirību , ka viņi uzstāj uz savu godīgumu …

    ______________________

    Tas jau pretīgākais. Atceros Tavu viedokli par Pētersoni.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    klusais > klusais 01.11.2016. 22.49

    lno – to manuprāt daudzi publiski ziņoja … IR vienkārši ir tādi paši pērkami “žurnālisti” kā pārējie ar to nelielo atšķirību , ka viņi uzstāj uz savu godīgumu … Latvijā nav neatkarīgas žurnalistikas … diemžēl . Ja es pirms gadiem diviem ar astīti kladzināju , ka Pētersone nedrīkst būt VID vadītāja, tad tagad labi var redzēt kas noticis viņas vadībā . VID ir klasiski uzspridzināts no iekšpuses .

    P.S. Interesanti viņa ir tikusi galā ar sestdienas, svētdienas relax problēmu ? :)

    +6
    0
    Atbildēt

    0

dzeris49 02.11.2016. 08.34

Pēc Čerņecka intervijas par šo iestādi pilnībā viss skaidrs, skaidrs arī tas, pēc kādiem kritērijiem tur virza darbiniekus, un ka VID ģenerāldirektors, lai kas tas būtu, būs tikai izpildītājs un pakalpiņš kādiem politiski – ekonomiskiem grupējumiem, un vienīgais ar ko tam ļaus nodarboties bez atļaujas – cīnīties ar frizieriem un sīkiem veikaliņiem.

Mūsu VP visā savā krāšņumā.

Čerņeckim gan tagad jāmeklē darbs ārzemēs, to viņam muļkuzemes birokrātija un politiķi nepiedos.

+3
-1
Atbildēt

3

    dzeris49 > dzeris49 02.11.2016. 09.54

    Nestrīdos, tās detaļas un katra figuranta motivāciju tu, saprotams, pārzini daudz labāk.

    Bet, tā kopējā atmosfēra, kadru izvēles kritēriji, utt., tik svarīgā iestāde ir vienkārši briesmīga, es jau vairāk te gribēju pateikt taisni par to, kurš tur “labais”, kurš “launais”, dabiski, spriest neņemos, kaut, Čerņecka stāstītais izskatās visumā ticams.

    Nu, ja Āboltiņa iestājas par Č., tas viņai ir pluss, kaut, no otras p[uses, viņas motīvus es arī nezinu.

    Tur jau tas trakākais, ka, acīmredzot, kaut kas līdzīgs notiek visās valsts iestādēs, kaut, tas jau bija saprotams arī bez Č. intervijas.

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    klusais > dzeris49 02.11.2016. 10.39

    dzeris – Čerņeckis vēl maz pastāstīja … ar to es vairāk domāju , ka manuprāt viņš pārlieku uzlika akcentus uz Reiznieci-Ozolu , kaut gan Pētersone iedibināja šādu vadības stilu. Interesanti , ka viņš pats piedalījās šajās mobinga, bosinga spēlēs , ko iniciēja Petersone vēl pie vecajiem ministriem … nu atcerēsimies kaut muitas lietu , kur Kravaļa māsu un vēl dažus pat aizturēja , lai izdarītu spiedienu uz Kravali , lieki pat teikt , ka viss beidzās ne ar ko un Čerņeckis tur bija izpildītājs . Tagad pats dabūja iekšās , bet spēlītes spēlēja Pētersone.

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    klusais > dzeris49 02.11.2016. 09.28

    dzeris – varbūt tas ir nedaudz savādāk kā uzrakstīji , vismaz situācijā ar Pētersoni kļuda tika radīta citas motvācijas un iemeslu dēļ . Uz āķa klasiski uzķērās Vilks , jo Pētersoni uzstājīgi bīdija Vilks , kamēr uz Čerņecki uzsvaru lika Āboltiņa un Co . Iespējams , ka tas bija Vilka protesta balsojums tā teikt , bet tas , ka Vilks nepazīst cilvēkus , tas jau bija zināms uzreiz. Vilkam zināma līdzība šajā ziņā ar Tevi , jo konkrētajā gadījumā viņš ticēja “saldajai mēlei” neanalizējot personu plašāk un dziļāk .

    P.S. Cik esmu dzirdējis no VID cilvēkiem , kas labi pazīst drēbi , tad Čerņēcka gadījumā , ja viņš būtu VID ģenerāldirektors – VIDā iekšējā atmosfēra būtu normālāka un tas arī rezultētos labākā darbā .

    +6
    -1
    Atbildēt

    0

andrejs 01.11.2016. 19.38

viens no tiem večiem, ne Nikitins, bet tas otrs, šķita daudz pārliecinošāks. Tas VIDs jau tāpat ir pārāk “sievišķīgs”

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu