Sākas festivāls "Lielais Kristaps" • IR.lv

Sākas festivāls “Lielais Kristaps”

21
NULL

Festivālu atklās ar balvas par mūža ieguldījumu pasniegšanu Jānim Streičam. Filmas līdz 12.oktobrim var skatīties “Splendid Palace” un “Cinamom”

Ceturtdien, 6. oktobrī Nacionālās kino balvas “Lielais Kristaps” festivālu atklās ar balvas pasniegšanu par mūža ieguldījumu kino mākslā meistaram Jānim Streičam, raksta aģentūra LETA. Godinot Latvijas kino meistara Streiča jubileju, Nacionālais kino centrs ir restaurējis vienu no režisora spēcīgākajām filmām, tā uzskata arī pats meistars, “Svešās kaislības” (1983), kas pilnā krāšņumā latviešu valodā būs skatāma “Lielā Kristapa” atklāšanā. 

“Lielais Kristaps” Rīgā norisināsies līdz 12.oktobrim, un nominēto filmu izlase būs skatāma kinoteātros “Splendid Palace” un “Cinamon”. Pasākuma kulminācija būs balvu pasniegšanas ceremonija, kas notiks 12.oktobrī kinoteātrī “Splendid Palace” un tiks pārraidīta Latvijas Televīzijas pirmajā kanālā. Naudas balvu 2000 eiro apmērā labākās spēlfilmas kategorijā piešķirs “Lielā Kristapa” atbalstītājs tirdzniecības parks “Alfa”. Arī kinoteātris “Splendid Palace” pasniegs savu balvu, un tā tiks festivāla skatītāju visapmeklētākajai filmai.

Vairāk informācijas festivāla mājas lapā

Komentāri (21)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu