PTAC konstatē pārkāpumus kolektīvās iepirkšanās portālos • IR.lv

PTAC konstatē pārkāpumus kolektīvās iepirkšanās portālos

20
Attēls no kolektīvās iepirkšanās portālu apvienojošās lapas gudriem.lv. Attēlam tikai ilustratīva nozīme.

Par pārkāpumiem PTAC piemērojis sodus kopumā 51 735 eiro apmērā.

Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) dažādos kolektīvās iepirkšanās portālos ir konstatējis pārkāpumus un kopumā piemēroti sodi 51 735 eiro apmērā, aģentūru LETA informējis PTAC.

No 2014.gada jūlija līdz 2016.gada jūnijam PTAC īstenoja uzraudzības projektu par komercpraksi kolektīvās iepirkšanās jomā tiešsaistē.

Tika konstatēti pārkāpumi saistībā ar netaisnīgiem līguma noteikumiem, kā arī pārkāpumi attiecībā uz informācijas sniegšanu par pārdevēju, atteikuma tiesībām, sūdzību izskatīšanas kārtību, līguma noteikumu saglabāšanas nodrošināšanu un citi.

Galvenie konstatētie pārkāpumi ir maldinošas komercprakses īstenošana, proti, norādot nepatiesu informāciju par piedāvāto produktu – preču un pakalpojumu cenām un izmaksām, tostarp maldinošām norādēm par piemērojamām atlaidēm un patērētāju ietaupījumu.

Tāpat portāli snieguši nepatiesu informāciju par patieso piedāvājuma spēkā esamības termiņu vai piedāvājuma apjomu, kad piedāvājuma termiņu pagarina trīs reizes pēc kārtas vai kuponus pievieno piedāvājumam tūlīt pēc tam, kad sākotnējais kuponu skaits ir izpirkts.

Portāli arī snieguši nepatiesu informāciju vai noklusējuši būtisku informāciju par preču pakalpojumu piedāvājumu aprakstiem.

 

Komentāri (20)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu