Ukrainas apgabaliem noteikti terorisma draudu līmeņi (papild.) • IR.lv

Ukrainas apgabaliem noteikti terorisma draudu līmeņi (papild.)

14
Ukrainas karavīri pozīcijās Avdejevkā. Foto: Reuters/LETA

Porošenko pavēl Ukrainas armijai būt paaugstinātā kaujas gatavībā

Ukrainas Drošības dienests (UDD) ir noteicis terorisma draudu līmeņus šīs valsts apgabaliem, tostarp visaugstāko – Doņeckas un Luhanskas apgabaliem un Krievijas okupētajai Krimai, piektdienas naktī informēja UDD preses centrs.

“Saistībā ar situācijas saasināšanos uz administratīvās robežas ar Krimas autonomo republiku un pretterorisma operācijas veikšanas rajonā, atbilstoši Ukrainas Ministru kabineta 2016.gada 18.februāra 92.lēmuma 8.punkta prasībām” terorisma draudu līmenis “Sarkanais (reāli draudi)” ir noteikts Doņeckas un Luhanskas apgabaliem, kā arī Krimas autonomajai republikai, teikts paziņojumā UDD oficiālajā vietnē.

Terorisma draudu līmenis “Dzeltenais (iespējami draudi)” ir noteikts Čerņigovas, Harkovas, Hersonas, Nikolajevas, Odesas, Sumu un Zaporožjes apgabaliem, vēsta LETA/Interfax.

Terorisma draudu līmenis “Zilais (potenciāli draudi)” tika noteikts Kijevas pilsētai un Kijevas apgabalam, kā arī Aizkarpatu, Čerkasu, Čerņivcu, Dņepropetrovskas, Hmeļņickas un Rivnes apgabaliem.

Terorisma draudu līmenis “Pelēkais (iespējami draudi)” noteikts Ivanofrankivskas, Kirovohradas, Ļvovas, Poltavas, Ternopiļas, Vinnicas, Volīnijas un Žitomiras apgabaliem.

Jau ziņots, ka Ukrainas prezidents Petro Porošenko ceturtdien Ukrainas bruņotajiem spēkiem pie Krimas robežas un Donbasā pavēlējis būt paaugstinātā kaujas gatavībā, vēsta UNIAN.

Ukrainas prezidents tviterī paziņoja, ka notikusi apspriede ar valsts drošības struktūru vadītājiem un Iekšlietu ministriju. “Uzdevu paaugstinātā kaujas gatavībā būt visām vienībām, kas atrodas Krimas administratīvās robežas rajonā un visā Donbasa robežlīnijā,” uzsver Porošenko.

Krievija caurlaižu punktu rajonos ar okupēto Krimu pēdējās dienās krietni palielinājusi bruņotu karavīru skaitu, ceturtdien preses konferencē paziņoja Ukrainas robežsardzes pārstāvis Oļegs Slobodjans.

Krievijas spēku pozīcijas pie robežas tiek nostiprinātas arī ar jaunu bruņutehniku un karavīriem. Krietni pieaugusi militārās aviācijas aktivitāte, tāpat arī bezpilota lidaparātu, aerostatu un jūras kuteru kursēšana.

Vienlaikus ceturtdien Krievijas prezidents Vladimirs Putins Kremlī sasaucis Drošības padomes sēdi, lai apspriestu “papildu drošības soļus” okupētajā Krimā pēc tam, kad tur it kā ticis novērsts terorakts. Par to Krievija vaino Ukrainu.

Krievijas Federālais drošības dienests (FDD) paziņoja, ka 10.augustā novērsis teroraktu okupētās Krimas teritorijā. Tāpat FDD paziņoja, ka tur esot likvidēts “Ukrainas aģentūras tīkls” un aizturēta grupa “diversantu”.

Ukrainas prezidents šos FDD paziņojumus nosauca par ciniskiem un vērstiem pret Ukrainu. “Ukrainas vainošana terorismā okupētajā Krimā no Krievijas puses skan tikpat neveikli un ciniski, kā Krievijas vadības paziņojumi, ka Donbasā nav Krievijas armijas. Šīs fantāzijas ir tikai iemesls, lai Ukrainai atkal izteiktu kārtējos draudus,” paziņoja Porošenko.

ASV un Vācijas ārlietu resori ceturtdien aicināja Krieviju un Ukrainu izrādīt savaldību saistībā ar Krievijas apgalvojumu, ka tā esot novērsusi Ukrainas teroraktus Krimas pussalā.

Arī ASV oficiālie pārstāvji snieguši savu komentāru par Krievijas FDD paziņojumu par it kā noķertajiem ukraiņu diversantiem un teroristiem Krimā. “ASV valdība nav saņēmusi nekādus pierādījumus Krievijas apvainojumiem par “iebrukumu Krimā”, tos arī pārliecinoši noraidījusi Ukraina,” ceturtdien tviterī raksta ASV vēstnieks Ukrainā Džefrijs Paijets.

ASV Krimu uzskata par Ukrainas daļu un nosoda Krievijas pirms diviem gadiem īstenoto pussalas aneksiju. Kamēr Krievija neatdos Ukrainai tās teritoriju, ASV sola saglabāt sankcijas pret Krieviju.

Komentāri (14)

J.Biotops 11.08.2016. 19.15

Pazīstama izrāde ar zināmu turpinājumu.

Aiz kāda stūra atskanēs vairāki šāvieni, varbūt ticamības nostiprināšanai galu ņems daži krievi (māksla prasa upurus), nez no kurienes tiks sašauta kāda māja (kopš Rjazaņas mācībām FSB ir nopietni mācījusies) un tad jau miermīlīgās Krievijas pilnvērtīga atbilde – aviācija bumbo ceļus un aizsardzības izvietojumu, piesedz tanku uzbrukumus, reaktīvās sistēmas „strādā pa laukumiem”, moskaļu propagandoni taurē par Ukrainas iebrukumu, ko pēdējā brīdī ar zibenīgu pretuzbrukumu novērsusi varonīgā Krievijas armija diženā Puķina tālredzīgajā vadībā.

Rietumos bezmaksas un savādāki miera cīnītāji piebalsos un cēlā sašutumā prasīs ANO apturēt fašistiskās Ukrainas agresiju…

Arī latvju bāleliņiem netrūks sakāmā.

+6
0
Atbildēt

3

    otra puse > J.Biotops 12.08.2016. 08.15

    Biedrs Lembergs novēlēs Putinam veiksmi aizsargāt savas valsts teritoriālo integritāti un nedaudz vēlāk valsts prezidents un ministru prezidents centīsies samērot sava saimnieka pausto ar NATO sandartiem. Rinkēvičs kā parasti nogaidīs pārējo Baltijas valstu kolēģu reakciju un tad ietvītos kaut ko neitrālu.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    J.Biotops > J.Biotops 12.08.2016. 08.57

    AK – abi atpaliekam no dzīves. Jau vakar, vēl pirms mana ieraksta, moskaļi rāva vaļā:

    «Попытки прорыва прикрывались массированным обстрелом со стороны Украины и бронетехникой вооруженных сил Украины. По данным «РГ», украинские БТР даже заходили в воду Сиваша, чтобы прикрыть огнем своих диверсантов».

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Austras koks > J.Biotops 12.08.2016. 08.28

    Biotopam.

    Krimas ziemeļos drošības nolūkos Krievija atslēgusi internetu, jo 7. augustā Krimā no Ukrainas esot līduši iekšā Ukrainas diversanti:

    “Internets Krimas ziemeļu iedzīvotājiem atslēgts pēc nesenajiem Krievijas specdienesta paziņojumiem par naktī uz 7.augustu Armjanskas apkaimē it kā notikušo Ukrainas diversantu aizturēšanu.”

    http://m.delfi.lv/pasaule/article.php?id=47783613

    +3
    0
    Atbildēt

    0

valdemir 11.08.2016. 20.01

Ceru, ka Ukraina ir izmantojusi šo nosacīto pamieru un militārās rūpnīcas rāvušās trijās maiņās, ieskaitot Južmaš. Nekādi memorandi taču vairs nav spēkā.

+4
0
Atbildēt

0

west 12.08.2016. 08.55

Uzturēt reitingu ir Putina dzīvības vai nāves jautājums.

Olimpiādē dopinga skandāls. Ekonomikā naudas nav, nebūs un pensijas samazinās. Nafta lēta. Ārpolitikā gandrīz pilnīga ignorance no civilizētām valstīm. Sankcijas. Sīrija tālu un visiem jau apnikusi.

Ka atliek ? Protams atkal jauns kariņš ar banderovcu Ukrainu. Tautai patiks jaunu noteikumu izvirzīšana gejropai un pendosiem. Tā gribas lai visi baidās, ka až spēka vairs nav.

Kaut kas liek domāt, ka tas var būt pēdejais karš Putina mūžā.

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu