Bijusī VID vadītāja kļuvusi par "Rīgas Viļņu" izpilddirektori • IR.lv

Bijusī VID vadītāja kļuvusi par “Rīgas Viļņu” izpilddirektori

24
Bijusī VID vadītāja Ināra Pētersone. Foto: Edijs Pālens, LETA

Pētersonei nav nedz izglītības, nedz pieredzes mediju jomā

Bijusī Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vadītāja Ināra Pētersone ar šodienu ieņem izdevniecības “Rīgas Viļņi” izpilddirektores amatu, šorīt Latvijas Radio atzina Pētersone.

Bijusī VID vadītāja stāstīja, ka brīdī, kad pieņēmusi lēmumu pamest VID, viņa zināja, ka dzīvē vēlas kardinālas pārmaiņas un bijusi vēlme strādāt privātajā sektorā. Rezultātā Pētersone pieņēmusi izaicinājumu kļūt par izdevniecības “Rīgas Viļņi” izpilddirektori, ziņo LETA.

Neskatoties uz to, ka Pētersonei nav nedz izglītības, nedz pieredzes mediju jomā, viņa stāstīja, ka cieši seko līdzi tam, kas notiek mediju jomā.

Pēc Pētersones stāstītā, patlaban Latvijā sāk aktīvāk runāt par mediju jomas sakārtošanu, piemēram, tiek izstrādāts Mediju likums u.c. normatīvie akti. “Patlaban mediju joma tiek inventarizēta un sakārtota, tāpēc šo pārmaiņu laikā atbalstīšu “Rīgas Viļņus” ar savām zināšanām,” teica Pētersone.

SIA “Izdevniecība “Rīgas Viļņi”” dibināta 1997.gadā. Tā pilnībā pieder SIA “Izdevniecība “Pulss Plus””, kas savukārt pilnībā pieder Kiprā reģistrētajam “Goswert Impex Limited”.

“Izdevniecība “Rīgas Viļņi”” 2014.gadā apgrozījusi 5 790 117 eiro, kas ir pieaugums par aptuveni 7% salīdzinājumā ar 2013.gadu, kad tā apgrozīja 5 421 781 eiro, liecina “Firmas.lv” informācija. 2014.gadā “Rīgas Viļņi” strādāja ar peļņu 188 671 eiro apmērā, kas ir pieaugums salīdzinājumā ar 2013.gadu, kad izdevniecība nopelnīja 169 201 eiro.

Finanšu dati par pagājušo gadu vēl nav pieejami.

 

Komentāri (24)

traductrice 18.07.2016. 14.04

palabojiet kāds, ja kļūdos. Bet man stāv atmiņā, ka Rīgas Viļņus kā “spilvenu” pēc aiziešanas no valsts pārvaldes izmantoja arī eks-ministre Linda [tagad] Abumeri. Tiesa, ilgi, šķiet, tur neaizkavējās.

Interesanti, kādas “biznesa idejas” Simsonei prātā, kad augsts amats tiek īpaši rezervēts augsta līmeņa amatpersonām. Nekāds gigants jau nu uzņēmums nav.

Vienkārši, interesanti.

+2
0
Atbildēt

0

gunta_leona 18.07.2016. 07.59

Lēnām un klusi apbērē drukātos mediju. Viens no iemesliem – to augšgalā nezinīši

+3
-2
Atbildēt

0

klusais 18.07.2016. 09.11

Laimīgie “Rīgas viļņi” …

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu