Par deklarācijā nenorādītu miljonu VID prasa atļauju sodīt Belēviču (papild.) • IR.lv

Par deklarācijā nenorādītu miljonu VID prasa atļauju sodīt Belēviču (papild.)

6
Guntis Belēvičs. Foto: Renāte Briede, LETA

Ministrs aizmirsis norādīt dēlam aizdoto naudu

Valsts ieņēmumu dienests (VID) prasa Saeimas atļauju sodīt veselības ministru, deputātu Gunti Belēviču (ZZS), par aizdevuma 1 miljona eiro apmērā nenorādīšanu amatpersonas deklarācijā, ziņo LETA.

VID vēstulē Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijai skaidro, ka ministrs deklarācijā par pagājušo gadu nav norādījis aizdevumu miljona eiro apmērā, pastāstīja komisijas vadītājs Vitālijs Orlovs (S).

Ņemot vērā, ka Belēvičs pilda arī ministra pienākumus, viņam piedāvāts izvēlēties vienu no vairākām dienām, kad komisija varētu izskatīt šo jautājumu, skaidroja Orlovs. Visticamāk, šis jautājums tiks izskatīts 30.septembra sēdē.

Belēvičs savu vainu atzīst, raksta portāls “Delfi.lv”. Viņš apgalvo, ka, pirmo reizi dzīvē pildot amatpersonas deklarāciju, aizmirsis norādīt aizdevumu dēlam. Tā kā deklarāciju Belēvičs pildījis elektroniski, labot neko neesot bijis iespējams.

Par pieļauto kļūdu Belēvičs konsultējies ar VID darbiniekiem, un vēlējies sodu samaksāt brīvprātīgi. Taču VID norādījis, ka tas nav iespējams un nepieciešama Saeimas piekrišana.

Saskaņā ar Administratīvo pārkāpumu kodeksu par valsts amatpersonas deklarācijas neiesniegšanu noteiktā termiņā, deklarācijas aizpildīšanas un iesniegšanas kārtības neievērošanu vai par nepatiesu ziņu norādīšanu deklarācijā var piemērot naudas sodu līdz trīssimt piecdesmit eiro.

(papildināta ar Belēviča viedokli)

Komentāri (6)

J.Biotops 22.09.2015. 06.44

Acīmredzams politiskais pasūtījums.

Pirmkārt – vēsturiski iedibināts, ka Latvijas politiķiem nauda sāks no 3 miljoniem Ls, jaunajā naudā tas aptuveni 5 miljoni. Mazāk neskaitās.

Otrkārt – privātuzņēmējiem, kuri var tādus sīkumus atcerēties, nav vajadzības no veiksmīgiem biznesiem mesties deputātos un ministros.

Treškārt – rokas nost no zaļajiem!

Ceturtkārt – VID tomēr pa reizei jādemonstrē principialitāte, citādi kāds sāks jautāt par nopietnākām tēmām.

+1
0
Atbildēt

0

Ebenemezers-3 21.09.2015. 22.11

kad sodiis jezdākovu?

+1
0
Atbildēt

0

Entropio 21.09.2015. 20.52

he,shamam miljonreiz sliktaaka atminja,aizdevu 1 eiru, aber atminos)

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu