VIDEO: Izraēla būvēs žogu uz Jordānijas robežas • IR.lv

VIDEO: Izraēla būvēs žogu uz Jordānijas robežas

22
Foto no video

Mēs neļausim Izraēlu pārpūdināt nelegālo migrantu un teroristu aktīvistu vilnim, paziņoja Netanjahu

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu svētdien valdības sēdē paziņojis, ka nepieļaus, lai valsti “pārplūdina bēgļi”, ziņo LETA/AFP.

Vienlaikus premjera birojs pavēstījis, ka Izraēla sāk būvēt drošības nožogojumu gar Jordānijas robežu. “Mēs neļausim Izraēlu pārpūdināt nelegālo migrantu un teroristu aktīvistu vilnim,” izteicies Netanjahu.

“Izraēla nav vienaldzīga pret Sīrijas un Āfrikas bēgļu traģēdiju, bet Izraēla ir maza valsts, ļoti maza, tai nav nedz vajadzīgās demogrāfiskās, nedz ģeogrāfiskās ietilpības, tādēļ mums ir jākontrolē savas robežas,” viņš norādījis.

30 kilometrus gara žoga būvi gar Jordānijas robežu Izraēla plānojusi jau labu laiku. Kad jūnijā šie plāni tika apstiprināti, Netanjahu skaidroja, ka šī būve papildinās 240 kilometrus garo nožogojumu gar Ēģiptes robežu, kas “bloķējis ceļu uz Izraēlu nelegālajiem migrantiem un dažādām teroristiskajām kustībām”. Žogs izbūvēts arī gar Sīrijas robežu Izraēlas okupētajās Golānas augstienēs.

Arī palestīniešu apdzīvotās teritorijas Jordānas upes rietumkrastā no Izraēlas norobežo drošības žogs, ko Izraēla sāka būvēt 2002.gadā, palestīniešu sacelšanās laikā, lai pasargātu ebreju valsts teritoriju no teroristu pašnāvnieku uzbrukumiem.

 

Komentāri (22)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu