"Kommersant" dibinātājs mudina Krievijas iedzīvotājus pamest valsti • IR.lv

“Kommersant” dibinātājs mudina Krievijas iedzīvotājus pamest valsti

21
Vladimirs Jakovļevs. Foto: russiahousenews.info

Vladimirs Jakovļevs brīdina par bīstamiem notikumiem tuvākajā laikā

Krievijas izdevniecības “Kommersant” dibinātājs Vladimirs Jakovļevs aicina Krievijas iedzīvotājus pamest valsti, brīdinot par bīstamiem notikumiem tuvākajā laikā. Pamudinājumu viņš paudis ierakstā sociālajā tīklā “Facebook”, vēsta LETA-KORRESPONDENT.NET.

“Intuīcija mani nekad vēl it kā nav pievīlusi. Esmu pārliecināts, ka Krievijai vistuvākajā laikā – nedēļās, mēnešos – notiks viens no diviem scenārijiem. Vai nu varas maiņa ar pilnīgi neparedzamām un bīstamām sekām, vai arī smaga sociālā krīze ar ielu noziedzību, paša nepieciešamākā trūkumu un reāliem draudiem pilsoņu dzīvībai un veselībai,” brīdina Jakovļevs, kurš pats pašlaik dzīvo Izraēlā.

“Tāpēc bez visādiem jokiem – ja ir iespējams, brauciet prom, un galvenais – vediet prom bērnus,” iesaka Jakovļevs, piebilstot – var braukt prom nevis uz visiem laikiem, bet diviem trim mēnešiem, uz pusgadu. “Tikai – brauciet prom. Ja šajā laikā nekas nenotiks un situācija sakārtosies, es būšu priecīgs kļūdīties,” piebilst Jakovļevs.

“Es saprotu, ka tie, kam šobrīd ir 25-30 gadi, nejūt šādu scenāriju realitāti. Es arī to tajā vecumā nejutu. Līdz reizei, kad atgriezos no atvaļinājuma, pasportoju no rīta “Dinamo”, iznācu no sporta zāles, iekāpu mašīnā un pamanīju, ka man līdzās pie sarkanās luksofora gaismas pie [Maskavas] Baltkrievijas stacijas stāv tanki un cita bruņutehnika. Tas bija 1991.gada 18.augusta rīts, GKČP (puča) rīts. Trīs naktis pēc kārtas pilsēta ar trīsām ieklausījās automātu kārtās aiz logiem. Toreiz viss brīnumainā kārtā beidzās bez slepkavošanas,” viņš atgādina.

“Šoreiz brīnuma nebūs, jo tie, kas toreiz bija vāji, tagad ir stipri, un to, kas toreiz bija valstī un kuriem bija iespēja ietekmēt situāciju, šodien valstī vairs nav,” piebilst Jakovļevs.

Komentāri (21)

latvijas_valsts 18.08.2015. 22.24

patiesību latviešu žurnālisti protams neraksta, bet lūk jums oriģināls:

https://www.facebook.com/vladimir.yakovlev.359/posts/812561068860477:0

Владимир Яковлев

Вчера, в 17:13 · отредактировано ·

БЕЗ ШУТОК

Я, честно, невысокого мнения об уровне своих умственных способностей. Те кто меня знает, могут подтвердить – у меня вообще куча недостатков и странностей. Но вот интуиция меня вроде никогда еще не подводила.

И я поэтому пишу этот пост.

Я уверен, что России в самое ближайшее время – недели, месяцы – предстоит один из двух сценариев.

Либо – смена власти с совершенно непресказуемыми и опасными последствиями. Либо – тяжелейший социальный кризис с уличной преступностью, нехваткой самого необходимого и реальной опасностью для жизни и здоровья граждан.

Un tā tālāk.

Par pašu Jakovļevu: http://lifenews.ru/news/159532

Tajā pašā portālā daudz labu rakstu, piem.:

Выглядит примерно так: Запад, замученный кризисами, войнами и притоком мигрантов, решает избавиться хотя бы от одного опасного очага и негласно договаривается с Россией, что поддержка Украины постепенно будет снижаться, а гегемония, на которую претендует Россия, будет тихо признана, — пишет журналист Frankfurter Allgemeine Кондрад Шуллер.

http://lifenews.ru/news/159529

+1
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu