Uzbrukumu ASV armijas rekrutēšanas centriem veicis kuveitiešu izcelsmes jaunietis • IR.lv

Uzbrukumu ASV armijas rekrutēšanas centriem veicis kuveitiešu izcelsmes jaunietis

19
ASV karavīrs Spānijas anklāvā Almerijā pozīcijās. Foto: EPA/LETA

Uzbrucējs ir Kuveitā dzimis naturalizēts ASV pilsonis

Vīrietis, kas ceturtdien Tenesī pavalstī uzbruka diviem ASV bruņoto spēku rekrutēšanas centriem, nogalinot četrus jūras kājniekus, identificēts kā 24 gadus vecais Mahmuds Jusufs Abdulazīzs, ziņo LETA/Reuters.

Uzbrukumā vēl trīs cilvēki guvuši ievainojumus – policists, jūras kājnieku korpusa vervētājs un kāds karaflotes jūrnieks.

Arī pats Abdulazīzs apšaudes laikā tika nogalināts, un Federālais izmeklēšanas birojs (FIB) tagad cenšas noskaidrot uzbrukuma motīvus.

Televīzijas kanāls NBC vēsta, ka Abdulazīs ir Kuveitā dzimis naturalizēts ASV pilsonis, un tiesībsargāšanas iestādes atzinušas, ka cenšas noskaidrot, vai slepkavu nav iedvesmojis teroristiskais grupējums “Islāma valsts” vai kāda līdzīga organizācija.

Tikmēr organizācija SITE, kas seko islāmistu ekstrēmistu aktivitātei tīmeklī, vēsta, ka Abdulazīzs pirmdien publicējis blogu, kurā atzinis, ka “dzīve ir īsa un rūgta”, un norādījis, ka musulmaņi nedrīkst palaist garām iespēju “pakļauties Allāham”.

Savukārt laikraksts “The New York Times”, atsaucoties uz vārdā neminētiem avotiem tiesībsargāšanas iestādēs, ziņo, ka pirms dažiem gadiem pret slepkavas tēvu sākta izmeklēšana par iespējamiem sakariem ar kādu ārvalstu teroristisku organizāciju un ka viņa vārds bijis iekļauts iespējamo teroristu sarakstā.

Tomēr vēlāk tēva vārds no saraksta svītrots, un izmeklēšanas laikā nekāda informācija par dēlu nav nonākusi izmeklētāju redzeslokā.

Tajā pašā laikā kāds Tenesī pavalsts vietējais laikraksts vēsta, ka ceturtdienas vakarā no Abdulazīza mājas aizvestas divas sievietes rokudzelžos. Šīs ziņas oficiālu apstiprinājumu pagaidām nav guvušas.

Saskaņā ar tīmeklī publicēto CV Abdulazīzs ir absolvējis vienu no Čatanūgas vidusskolām un beidzis Tenesī universitāti ar inženiera grādu.

 

Komentāri (19)

aivarsk 17.07.2015. 10.23

Mums ir jādomā, kā naturalizēt, integrēt, un iesaistīt mūsu valsts dzīvē tās personas, kuras šeit ieradīsies pateicoties tālredzīgajai valdības migrantu uzņemšanas politikai! Mēs nedrīkstētu pieļaut tās pašas kļūdas, ko pieļauj ne tik gudrās valdības citās zemēs, kā Francijā, ASV, Zviedrijā, Dānijā un citviet!

Domājams, ka migrantus varētu iesaistīt darbā policijas un armijas struktūrās, jo rīkoties ar ieročiem viņus apmāca jau no bērna kājas. To tad arī mēs varētu izmantot!

Tas būtu mūsu kārtējais veiksmes stāsts, augsim gudri!

+4
0
Atbildēt

0

andrejs 17.07.2015. 11.57

Izrādās, ka pat Amerikā ir problēmas ar integrāciju. Bet gan jau mums sekmēsies labāk…

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu