ASV Senāts atbalstījis militārās palīdzības sniegšanu Ukrainai • IR.lv

ASV Senāts atbalstījis militārās palīdzības sniegšanu Ukrainai

30
Republikāņu senators Džons Makeins ir pazīstams arī Latvijā ar savu atbalstu Ukrainai un Baltijas valstīm. Foto: AFP/LETA

Senatori ierosina Ukrainai piegādāt radarus, prettanku ieročus un citu militāro tehniku

ASV Senāts pretēji iepriekšējiem Baltā nama iebildumiem nobalsojis par militārās palīdzības sniegšanu Ukrainai kopsummā par 300 miljoniem ASV dolāru, ziņo Dw.de.

Šo palīdzību sniegs no ASV koriģētā 2016.gada aizsardzības budžeta, kas kopumā paredzēts 612 miljardu dolāru apjomā. Par palīdzības sniegšanu Ukrainai ceturtdien nobalsoja 71 Senāta pārstāvis, pret bija 25.

Senatori ierosina Ukrainai, kas cīnās pret prokrieviskajiem separātistiem Austrumukrainā, piegādāt radarus, prettanku ieročus un citu tehniku, ziņo AFP.

Pirms tam ASV Kongresa Pārstāvju palāta pieņēma 2016.gada aizsardzības budžetu, kurā palīdzībai Ukrainai tika iedalīti 200 miljoni dolāru.

ASV prezidents Baraks Obama nepiekrita virknei likumprojekta priekšlikumu, kas bija saistīti ar palīdzību Ukrainai, un solīja tiem uzlikt veto.

 

Komentāri (30)

Edgars Avotiņš 19.06.2015. 10.47

Donbasā situācija saasinās ar katru dienu – drīz ies vaļā jauns uzbrukums.

+4
0
Atbildēt

1

Bet 19.06.2015. 09.33

Bet, melnis jau sola uzlikt veto! kas tālak?

+3
-3
Atbildēt

3

    Ebenemezers-3 > Bet 19.06.2015. 10.40

    būs mells veto, šutka*

    * šutka – joks

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    canoss > Bet 20.06.2015. 00.32

    Tāpēc kad melnim čuriņa raustās. Vispār visai Nato čuriņa raustās iesist Kf pa seju. Nevis vārdos, bet reāli. Vienīgi ukraiņi cīnās ar Maskavas urlām.

    Bet melnis uzbrukt Āfriku valstīm gan nebaidās. Vai tiešām no ātoma blefa tik paniski baidās?

    Kf jau nav nekā cita ar ko blefot. Vispār melnis ved tādu pašu divkosības politiku. Ekonomiski visādi iegriež Kf, bet tajā pašā laikā bīda kosmosa sadarbību. Kāpēc jācieš zobu sāpes? It sevišķi ja tas zobs ir uzpampis? Tak rauj laukā un miers, pampums noiet un tukšā vietā ieliks implantu. To pašu jādara ar valstīm, kas kultivē un perina karu. Āfrikas kontinentā Huseinu nokāva, bet tā vietā uzbūra apsaldētus islamistiskus urlas, kas barojas no Kf munīcijas.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    vitalisvita > Bet 19.06.2015. 17.09

    Bet Bet, melnis jau sola uzlikt veto! kas tālak?

    ————————————————-

    Tālāk – cerams, ka uzlikdams savu veto militāram atbalstam Ukrainas aizsardzībai – šis “melnis uzliek veto” arī savai prezidentēšanai baltajā namā.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu