Tiesībsargs rosina konsultatīvā referendumā uzzināt sabiedrības viedokli par bēgļu uzņemšanu • IR.lv

Tiesībsargs rosina konsultatīvā referendumā uzzināt sabiedrības viedokli par bēgļu uzņemšanu

24
Tiesībsargs Juris Jansons. Foto: Edijs Pālens, LETA

Tiesībsargs humānu apsvērumu dēļ ir par atbalstu šiem cilvēkiem

Ja mēs dzīvojam demokrātiskā valstī, tad bēgļu jautājumā ir jāapzina arī sabiedrības viedoklis, uzskata tiesībsargs Juris Jansons.

Šorīt LNT raidījumā “900 sekundes” tiesībsargs sacīja, ka šo viedokli varētu apzināt konsultatīva referenduma veidā. Tas parādītu, cik gatava uzņemt bēgļus ir Latvijas sabiedrība, ziņo LETA.

Lūgts paust savu nostāju, tiesībsargs sacīja, ka humānu apsvērumu dēļ ir par atbalstu šiem cilvēkiem. Viņš gan uzsvēra, ka daudz aktīvāk būtu jācīnās ar nelaimes cēloņiem.

Eiropas Komisija ir pieņēmusi pirmos priekšlikumus visaptverošajā pieejā ar mērķi uzlabot migrācijas pārvaldību, norādot, ka Latvijai varētu būt jāuzņem 737 bēgļi. Kā liecina EK paziņojums, Latvijai no Itālijas būtu jāuzņem 310 bēgļi, bet no Grieķijas – 207. Tāpat Latvijai būtu jāuzņem 220 bēgļi no viņu mītnes zemēm.

Latvijā ir viens patvēruma meklētāju izmitināšanas centrs – “Mucenieki”, kura kapacitāte, nodrošinot adekvātus sadzīves apstākļus, ir 100 personas, bet ārkārtas situācijā varētu izmitināt līdz 200 personām.

Kopš 1998.gada, kad Latvijā tika izveidota patvēruma sistēma, starptautisko aizsardzību Latvijā ir lūgusi 1531 persona. Bēgļa statuss piešķirts kopumā 65 personām, savukārt alternatīvās aizsardzības statuss – 127 personām, liecina IeM dati.

 

Komentāri (24)

dullaisdauka 15.06.2015. 09.54

Jauki, ka tiesībsargs grib uzzināt tautas viedokli šajā gadījumā, bet, kālab viņam nemēģināt uzzināt līdzīgo viedokli sakarā ar tiem 1000-iem krievu imigrantu, kuri var tiesības dzīvot Latvijā nopirkt, jeb, kālab nenoskaidrot tautas viedokli par tiem 1/2 miljoniem okupantu atlieku, kuri varētu būt mentāli daudz svešāki Latvijai nekā jebkurš Āfrikas iemītnieks.

+6
-2
Atbildēt

2

    locus > dullaisdauka 15.06.2015. 11.55

    Referendumi ir visnotaļ laba lieta, tomēr… It īpaši man patika referendums par krievu valodu kā iespējamo 2. valsts valodu, uz kuru mēs visi kā jampampiņi skrējām, kamēr Vaira Vīķe, pirms tam nostrostējusi visu latviešu tautu, ka obligāti jāiet, Vietnamā ēda varžu kājiņas.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    andrejs > dullaisdauka 15.06.2015. 12.41

    It īpaši man patika referendums par krievu valodu kā iespējamo 2. valsts valodu, uz kuru mēs visi kā jampampiņi skrējām,

    ————————-

    Vienotība cerēja “uztaisīt” otro Atmodu. Ne jau reālu Atmodu, bet mobilizēt un saliedēt tautu ap dombīti un t.s. eliti :) Nu neizdevās, kas viņiem vispār izdodas? :)

    +1
    0
    Atbildēt

    0

ozolnieki 15.06.2015. 10.57

Kas par tekstu . Vēl saprastu ja viņam Brisele maksātu algu . Vispār eiropa pilnīgākā tirsā ar visu toleranci , nu jau jocīgas formas ieguvušo demokrātiju .

Bulgārijā ak šausmas , bēgļiem jāiet kristiešu skolās , ārpprāts tāda necieņa , netolerance . Labi ka UK policija saprata ,ka balto meiteņu izvarošana ir kultūras īpatnība …te atceramies Rotherham

+4
-2
Atbildēt

0

Ebenemezers-3 15.06.2015. 10.09

cik viens rumpis gadaa paņems no valsts budžeta?

+1
-1
Atbildēt

1

    andrejs > 15.06.2015. 12.45

    naudu jau itkā došot Eiropa. Viņi tikai grib, lai savāc pie sevis. Viņi pat laikam ir sarēķinājuši, ka mums ir zems iedz. blīvums, un daudz “vietas”… :)

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu