Prokuratūra izvērtē atbildību par Latvijas nepiedalīšanos izstādē "Expo Milano" • IR.lv

Prokuratūra izvērtē atbildību par Latvijas nepiedalīšanos izstādē “Expo Milano”

25
Tā arī neīstenotais Latvijas paviljona makets izstādei "Expo". Foto: Ieva Čīka, LETA

Kriminālprocess sākts par valsts amatpersonu izdarītām tīšām darbībām, ļaunprātīgi izmantojot dienesta stāvokli

Ģenerālprokuratūra sākusi kriminālprocesu, kurā tiks vērtēta amatpersonu rīcība par vairāk nekā miljona eiro iztērēšanu un Latvijas nepiedalīšanos izstādē “Expo Milano”, ziņo LETA.

Prokuratūras mājaslapā ievietotais paziņojums liecina, ka Ģenerālprokuratūras Personu un valsts tiesību aizsardzības departamenta prokurors pēc Ekonomikas ministrijas dienesta pārbaudes materiālu izvērtēšanas ceturtdien sācis kriminālprocesu.

Kriminālprocess sākts par valsts amatpersonu izdarītām tīšām darbībām, ļaunprātīgi izmantojot dienesta stāvokli, ja šīs darbības izraisījušas smagas sekas, iztērējot valsts finanšu līdzekļus 1 173 312 eiro apmērā un nepiedaloties izstādē “Expo Milano 2015”.

Lieta nosūtīta Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldei tālākai procesa virzīšanai.

Ekonomikas ministres Danas Reiznieces-Ozolas (ZZS) preses sekretārs Arno Pjatkins atzina, ka Ekonomikas ministrijas rīcībā nav informācijas par to, pret kuru personu vai personām sākts kriminālprocess.

Pjatkins atzina, ka Ekonomikas ministrija Ģenerālprokuratūrai iesniedza ministrijas dienesta pārbaudes komisijas detalizētu ziņojumu par to, ka Latvijas dalības “Expo Milano 2015” projekta organizēšanā tika pieļauti būtiski pārkāpumi.

Kā ziņots, Latvijas dalības “Expo Milano 2015” projekta organizēšanā pieļauti būtiski pārkāpumi, tika secināts EM sāktajā dienesta pārbaudē. Pārbaudes rezultātā tika ierosināta disciplinārlieta pret sešām EM amatpersonām, trīs no tām – departamentu direktores – atstādinātas no amata. Dienesta pārbaudēs komisija konstatējusi, ka projektam par Latvijas dalību starptautiskajā izstādē “Expo Milano 2015” nav nodrošināta atbilstoša un efektīva vadība un nav pietiekami vērtēti Latvijas dalības izstādē “Expo Milano 2015” iespējamie organizācijas modeļi un to riski, kā arī ir konstatēti būtiski trūkumi projektam piešķirtā finansējuma izlietojuma kontrolē.

Komisija konstatējusi arī citus pārkāpumus, tai skaitā termiņu neievērošanu projekta sākuma fāzē, neatbilstoši veiktus iepirkumus, noslēgtus nekvalitatīvus līgumus un neatbilstošu to izpildes uzraudzību.

Iepriekšminētās darbības nav ļāvušas projektu īstenot sākotnēji paredzēto budžeta izmaksu apjomā, termiņos un kvalitātē, secinājusi komisija. Dienesta pārbaudes komisijas detalizēts ziņojums tika nosūtīts izvērtēšanai tiesībsargājošām iestādēm.

 

Komentāri (25)

klusais 16.04.2015. 18.08

Atcerējos kā savulaik slavēja Pavļutu … un kā reaģēja , ja komentos minēja, ka skaisti runā , bet neko nedara … izrādās mānās ar :) –

“Tāpat ziņots, ka pārbaudēs komisija saskatījusi arī bijušo ekonomikas ministru Daniela Pavļuta un Vjačeslava Dombrovska, kā arī kādreizējā EM valsts sekretāra Jura Pūces atbildību. Konstatēts, ka Pavļuts, Dombrovskis un Pūce nav pastāvīgi sekojuši projekta norisei, kā arī Pavļuts un ministrijas amatpersonas ir maldinājušas, ka sagatavošanās izstādei notiek atbilstoši apstiprinātajam grafikam.”

+5
-1
Atbildēt

1

    andrejs > klusais 16.04.2015. 21.40

    runājot par viņa runas dāvanām, dzirdēju runas, ka viņš esot nevis Nothing special, bet someone special! (tā sajūsminājis Rietumu liberastus, ka vai raudiens nāk!)… Runas bija garas, darbs bija īss…

    +3
    -4
    Atbildēt

    0

v_rostins 16.04.2015. 22.25

Neizdevās Šļesera zilam draudziņam, maskačkas kačokam, Ozolam, izgāzt izstādi Pekinā, tagad talkā nāca laulene.

+1
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu