DMDM atklāta izstāde "Citādāk nekā parasti. Laikmetīgais dizains un ieraduma spēks" • IR.lv

DMDM atklāta izstāde “Citādāk nekā parasti. Laikmetīgais dizains un ieraduma spēks”

29
Daniel Wandres. Snaušanas caurule. Foto Daniel Wandres

106 dažādi darbi un kopumā 148 objekti, ko radījuši 47 Vācijā un 20 citās Eiropas zemēs strādājoši dizaineri

Piektdien, 10.martā Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā atklāta izstāde “Citādāk nekā parasti. Laikmetīgais dizains un ieraduma spēks”, raksta aģentūra LETA. 

Vācijas Ārējo sakaru institūts sadarbībā ar kuratoru Folkeru Albusu izstādē piedāvā īpaši atlasītus piemērus, kas spilgti raksturo mūsdienu dizaina fenomenu – spēju paskatīties uz ierastām lietām no citas perspektīvas. 106 dažādi darbi un kopumā 148 objekti, ko radījuši 47 Vācijā un 20 citās Eiropas zemēs strādājoši dizaineri un dizaineru grupas, atklājot to lielo daudzveidību, kā var atšķirīgi risināt dažādus dizaina uzdevumus. 

Izstāde provocē diskutēt par priekšmetiem, vērtējot tos saistībā ar funkcionalitāti, izmantotajiem materiāliem, konstrukciju un kontekstu.

Rīgas ekspozīcijā iekļauti astoņi LNMM Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeja speciālistu ieteiktie autori un Latvijas dizaina paraugi – Artūra Analta un Rūdolfa Strēļa no “Variant studio” krēsls “Tilts” un kāpnes “Led Zeppelin”, Zanes Homkas no “Rijada” drēbju pakaramais “Kocis”, Riharda Funta no “Rijadas” rotaļlieta “Pīle”, Ievas Kalējas no “Mammalampas” stāvlampas “Līgava” un “Viedā”, Māras Skujenieces porcelāna vāžu sērija “Spoles”, Jāņa Straupes augļu trauks, riekstu trauks un vīna turētājs, Alda Circeņa no “Riga chair” taburete “Bloom” un šūpuļmanta “Riga Roo”. 

Vairāk informācijas muzeja mājas lapā

Komentāri (29)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu