Dailes teātrī pirmizrāde "Kāds pārlaidās pār dzeguzes ligzdu" • IR.lv

Dailes teātrī pirmizrāde “Kāds pārlaidās pār dzeguzes ligzdu”

44
Izrādes plakāts

Režisors Aleksandrs Morfovs, galvenajā lomā Artūrs Skrastiņš

Dailes teātrī piektdien, 20.martā pirmizrādi piedzīvos Kena Kīzija darbs “Kāds pārlaidās pār dzeguzes ligzdu”, kuru iestudē režisors Aleksandrs Morfovs (iestudējuma “Finita la comedia!” režisors, raksta aģentūra LETA. Jauniestudējumā lomas atveidos Artūrs Skrastiņš (Makmērfijs), Ilze Ķuzule-Skrastiņa (Māsa Rečida), Ģirts Ķesteris (Hārdings), Kaspars Bindemanis vai Regnārs Vaivars (Virsaitis), Lauris Dzelzītis (Billijs), Juris Kalniņš (Skenlons), Juris Bartkevičs (Čezviks), Lauris Subatnieks (Martīni), Juris Žagars (Dakteris Spīvijs), Juris Strenga (Raklijs), Āris Rozentāls (Fredriksons), Kristīne Nevarauska (Kendija), Ieva Segliņa (Sandra), Gints Andžāns (Vorens), Edijs Zalaks (Viljamss), Dainis Gaidelis (Tērkls), Aija Dzērve (Māsa Flinna) un Sarmīte Rubule (Māsa Džeina). 

Pie izrādes iestudējuma kopā ar režisoru strādāja arī scenogrāfs Mārtiņš Vilkārsis, kostīmu māksliniece Ilze Vītoliņa, horeogrāfe Inga Krasovska un gaismu mākslinieks Igors Kapustins. 

Amerikāņu rakstnieka Kīzija romāns uzreiz pēc tā izdošanas 1962.gadā kļuva par vienu no pārdotākajiem darbiem. Tas ir stāsts par kādu kāršu spēlmani, kas nokļuvis psihiatriskajā slimnīcā. Romāns ir par to, kā sistēma samaļ individualitāti un cilvēks nespēj iekļauties no malas diktētā striktā dresūras režīmā vai paciest iejaukšanos personības privātajā dzīvē. 

Vairāk informācijas teātra mājas lapā

Komentāri (44)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu