Latvijā sāk kopražojuma spēlfilmu "Divas sievietes" • IR.lv

Latvijā sāk kopražojuma spēlfilmu “Divas sievietes”

30
Reifs Fainss un Anna Vartanjana.

Režisore ir Vera Glagoļeva, operators Gints Bērziņš, vienā no galvenajām lomām Ralfss Fainss

Pilnmetrāžas spēlfilma “Divas sievietes” veidota pēc Ivana Turgeņeva lugas “Mēnesis uz laukiem” motīviem. Tajā attēloti Krievijas lauki 19.gadsimta beigās. Filma jau ieguvusi “Grand Prix” balvas festivālos “Zelta fēnikss” un “Amūras rudens”, kā arī divas nominācijas Latvijas nacionālajā filmu festivālā “Lielais Kristaps” – kā labākā minorās kopprodukcijas filma un profesionālā nominācija operatoram Gintam Bērziņam. 

Galvenajās lomās filmā ir britu aktieris Ralfss Fainss, franču aktrise Silvija Testjū un Krievijas aktieri Anna Astrahanceva, Ļizaveta Bogdanova, Aleksandrs Balujevs un citi. Filmas operators ir Gints Bērziņš, bet producentes – “Horosho Production” pārstāve Natālija Ivanova un Jura Podnieka studijas pārstāve Antra Cilinska.

“Mani interesē daudzu valstu atšķirīgā kultūra. Kopš zēna gadiem esmu interesējies par krievu vēsturi, krievu literatūrā mani uzrunā tās universālais gars, kuram es atsaucos. Man tā ir bijusi vislabākā pieredze ar šo burvīgo filmēšanas grupu – producentēm, aktieriem, operatoru Gintu, kurš ir latvietis. Katrs kopā pavadītais brīdis man ir kļuvis par vērtību. Katra loma dod jaunu pieredzi, es nevaru izcelt vienu, bet katru reizi, ieejot jaunā lomā, tas ir kā pieredzēt īpašu mīlas dēku. No sākuma līdz galam tu tajā ieliec visu savu prātu, dvēseli un iztēli, lai to radītu,” par darbu pie filmas izteicies aktieris Fainss. Viņš 2014.gada pavasarī viesojās Rīgā, lai Jura Podnieka studijā strādātu pie filmas ieskaņošanas. 

Spēlfilma “Divas sievietes” tiks demonstrēta kinoteātros “Splendid Palace” un “Multikino“. 

Aprīlī filma tiks izrādīta arī Latvijas reģionos.

 

Komentāri (30)

dullaisdauka 16.03.2015. 16.22

“Sirsnīga” ziņa!!! Laikā, kad krievu fašisms apdraud mieru visā pasaulē, ir “bāliņu” pārstāvji, kuri nesmādē sadarbību ar asiņaino režīmu, lai nopelnītu tos dažus jūdasa grašus… Bez šiem, ir jau vēl “izsalkušais” Raimonds P., centīgais “sūkātājs”, Busulis un vēl neskaitāmi kultūras, mākslas un sporta censoņi! Uz priekšu! Iespējams, šie darboņi cer, ka brīdī, kad krievu vatņiki atkal saimniekos tagadējā LV teritorijā, viņi netiks nošauti kā suņi, bet būs iespēja kādu brīdi kalpot jaunajam saimniekam.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu