Kijevā aizturēts Donbasa oligarhs un separātistu atbalstītājs Jefremovs • IR.lv

Kijevā aizturēts Donbasa oligarhs un separātistu atbalstītājs Jefremovs

23
Donbasa oligarhs un separātistu finansētājs Aleksandrs Jefremovs. Foto: ITAR-TASS/LETA

Ģenerālprokuratūra Jefremovu tur aizdomās par Austrumkrainas bandu finansēšanu

Sestdien Ukrainas Ģenerālprokuratūra un drošības dienesta darbinieki aizturēja bijušo Reģionu partijas parlamenta frakcijas līderi un Donbasa oligarhu Aleksandru Jefremovu, ziņo Ukrainas mediji, atsaucoties uz ģenerālprokuroru Viktoru Šokinu.

Jefremovs tiek turēts aizdomās par ļaunprātīgu dienesta stāvokļa izmantošanu vainu pastiprinošos apstākļos. Viņš tiek turēts arī aizdomās par to, ka finansējis Austrumukrainas separātistu kaujiniekus. Par to notika īpaša Ģenerālprokuratūras pārbaude, kas pētīja Jefremova un parlamenta deputātes Natālijas Koroļevskas saikni ar separātistu finansējumu, vēsta „Ukrainskaja pravda”.

Informatīvās pretestības grupas vadītājs Dmitrijs Timčenko uzskata Jefremova arestu par Ģenerālprokuratūras „augstāko pilotāžu” – tas ir milzīgs trieciens teroristiem un Austrumukrainas separātistiem, ko varot salīdzināt ar desmitiem tanku uzbrukumu.

Jefremovam tuvākajā laikā tiks izvirzīta apsūdzība un piemērots drošības līdzeklis, svētdien paziņoja Ukrainas Drošības padomes vadītājs Valentīns Naļivaičenko.

„Sākta krimināllieta pret trim bijušajiem tautas deputātiem, kuri pamatoti tiek turēti aizdomās par sadarbību ar separātistiem, turklāt pēc Kriminālkodeksa pantiem par valsts teritoriālās vienotības un suverenitātes apdraudējumu,” teica Naļivaičenko.

Viņš teica, ka Jefremovs ir aizturēts Kijevā.

Tikmēr Ukrainas sociālajos tīklos Informatīvās pretestības grupas koordinators Dmitrijs Timčenko paudis gandarījumu par šo prokuratūras rīcību, rakstot, ka Ģenerālprokuratūras rīkojums „arestēt trīs [eksprezidenta Viktora] Janukoviča laika tiesnešus, bet tagad – A.Jefremova aizturēšana dod cerību, ka mēs beidzot iegūsim jaunu Ģenerālprokuratūru un jaunu tiesvedības līmeni. Galu galā – taisnīgumu, par ko cīnījās Maidans”.

Timčenko arī norāda – ja pašreizējā valsts vara jau no sākuma būtu savu darbību balstījusi uz šādiem soļiem, tad sabiedrības uzticības limits varai patlaban būtu neizsmeļams. Viņš arī novēl, lai ar sāktajiem labajiem varas attīrīšanās darbiem tā „neaizrītos”.

 

Komentāri (23)

Austras koks 15.02.2015. 11.45

No raksta: “dienesta stāvokļa izmantošanu VAINU pastiprinošos apstākļos”

—————–

Cien. žurnālisti, iemācieties vienreiz, ka nav krimināltiesībās tādi jēdzieni kā VAINU pastiprinoši vai mīkstinoši apstākļi. Ir ATBILDĪBU pastiprinoši un ATBILDĪBU mīkstinoši apstākļi.

+5
-3
Atbildēt

1

    jurrri > Austras koks 15.02.2015. 22.07

    Cien. žurnālisti, nekrenķējieties!
    Lasītāji nezin krimināltiesības tik labi, lai atšķirtu vainu no atbildības. Ierastāk ir “vaina”. Lai veicas krimināltiesību popularizēšanā.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu