Mogerīni: ES papildsankcijas Krievijai tiks pieņemtas ceturtdien • IR.lv

Mogerīni: ES papildsankcijas Krievijai tiks pieņemtas ceturtdien

20
ES augstā ārlietu pārstāve Federika Mogerīni. Foto: AFP/LETA

ASV Kongress sestdien vienbalsīgi pieņēma Ukrainas brīvības atbalsta aktu, kas ietver jaunas sankcijas pret Maskavu

Sagaidu, ka tehniskais darbs tiks pabeigts drīzumā, bet rakstisko procedūru pabeigsim ceturtdien, kad sanāks Eiropas Padome, pirmdien Briselē par iespējamām papildsankcijām pret Krieviju Krimas dēļ teica Eiropas Savienības augstā ārlietu pārstāve Federika Mogerīni.

Papildsankcijas Krievijai, pēc Mogerīni teiktā, prasa „lielāku likumdošanas pamatu, tehnisko darbu, kas joprojām turpinās”. Ārlietu ministru sanāksmē mēs atkal paziņojām par nepieciešamību ātri izpildīt uzņemtās politiskās sankcijas, teica Mogerīni preses konferencē.

Otrdien viņa kopā ar tā saucamās Višehradas valstu grupas ārlietu ministriem ieradīsies vizītē Ukrainā, ziņo UNIAN. Tur ES ārlietu pārstāvji apspriedīs jaunos sadarbības priekšlikumus, kurus iepriekš rosinājis Polijas prezidents Broņislavs Komorovskis un Slovākijas prezidents Andrejs Kiska. Priekšlikumi paredz starpvalstu sadarbību dažādos līmeņos un ietver arī sadarbību militāras agresijas gadījumā pret Ukrainu.

Tikmēr Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs pirmdien nosodījis ASV Kongresa apstiprinātās jaunās sankcijas pret Krieviju, ziņo LETA. “Šis Savienoto Valstu solis, protams, ir naidīgs,” ziņu aģentūrai “Interfax” norādīja Lavrovs.

“Prezidentam Barakam Obamam tagad ir izvēle – parakstīt vai neparakstīt to,” viņš piebilda.

ASV Kongress sestdien vienbalsīgi pieņēma Ukrainas brīvības atbalsta aktu (“Ukraine Freedom Support Act”), kas ietver jaunas sankcijas pret Maskavu par tās atbalstu prokremliskajiem kaujiniekiem Austrumukrainā.

Likumprojekts, kas tagad nodots parakstīšanai Obamam, paredz sankcijas pret Krievijas enerģētikas un aizsardzības sektoriem un uzņēmumiem, kas pārdod vai pārvieto militāro ekipējumu uz Ukrainas teritoriju, kā arī Gruziju, Moldāviju un Sīriju.

Lavrovs paziņoja, ka Maskavas atbilde uz šīm sankcijām būs atkarīga no tā, vai tās stāsies spēkā un to praktiskās īstenošanas.

Viņš piebilda, ka šādas sankcijas var skart arī Ukrainas uzņēmumus, kuriem ir sadarbības partneri Krievijas aizsardzības sektorā. “Šis piemērs parāda, ka šīs iniciatīvas pamatā nav bažu par Ukrainu, bet maniakāla vēlme sodīt Krieviju par visiem iedomājamiem un neiedomājamiem pāridarījumiem,” paziņoja Lavrovs.

Viņš arī paziņoja, ka Maskavai ir tiesības izvietot Krimā kodolieročus, jo Krima kļuvusi par Krievijas daļu.

NATO pagājušajā mēnesī pauda bažas, ka Krievija pārvieto savus kodolgalviņas nestspējīgos ieročus uz Krimas pussalu.

 

Komentāri (20)

traductrice 16.12.2014. 10.34

Lavrovs brīnās, ka Eiropai ir “maniakāla vēlme sodīt Krieviju par visiem iedomājamiem un neiedomājamiem pāridarījumiem”,

Lavrovaprāt, Eiropai (un pasaulei) nekas nav jādara, lai pretotos Krievijas maniakālai vēlmei darīt visiem pāri iedomājamākos un neiedomājamākos veidos.

+7
0
Atbildēt

0

beta 16.12.2014. 12.28

Man jau liekas, ka nupat Eiropai ir brīdis apcerīgi sēdēt pie upes un gaidīt papeldam garām Krievijas atliekas… :)

Diez vai vajag papildus sankcijas, kas lavroviem ļautu spiegt par pāridarījumiem. Par visi slikto Krievijai ikdienā nenoguris rūpējas putlers…

+5
0
Atbildēt

1

    tonijs > beta 16.12.2014. 12.38

    Lai gan sankcijas ļauj Krievijas vadoņiem pie visām nebūšanām valstī vainot Rietumus, tās tomēr ir vajadzīgas, lai viņi nedomātu, ka Rietumi pārstājuši sekot līdzi situācijas attīstībai un sāk samierināties ar notikušo.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

Bet 16.12.2014. 09.30

ja Maskavas Putina agresīvo režimu pret kaimiņvalstīm nenobremzēs ASV un šaubīgi vai ES sankcijas, tad to piebeigs naftas cenu kritums joprojām un karš pret varonīgo kaimiņvalsti Ukrainu!

Lai atceras 80 gadu beigas, kad tāpat naftas cenas kritās un karš Afganistānā noveda Krieviju līdz bankrotam!

Tikai muļķi un putļeri no savas valsts kļūdām nemācas!

+4
0
Atbildēt

5

    Kurmītis > Bet 16.12.2014. 12.57

    Es tev varētu iedot vesalu sarakstiņu ar ļautiņiem, kuri gadsimtiem ilgi nav spējuši no savām un citu kļūdām neko mācīties. Sākot ar Kārli 12. un beidzot ar Hitleru … Krievija VIENMĒR ir uzvarējusi visus karus, kurus pret to ir organizējuši Rietumi. Šoreiz būs tas pats. Mācies vēsturi, tantuka … : )))

    Un otrādi – vienīgie Rietumu “panākumi” attiecībās ar krieviem ir bijuši tad, kad tiek ir izdevies pierunāt lētticīgos krievus miermīlīgi “sadraboties” … ar sadarbošanos saprotot viņu apčakarēšanu, apmānīšanu un sekojošu apzagšanu … kādu kārtējo šādu periodu mēs arī varējām vērot kopš perestaroikas. tagad sīs posms ir beidzies. Tā ka – laiks Rietumiem saņemt pa purnu … kārtējo reizi … ; )

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    v_rostins > Bet 16.12.2014. 13.49

    J.Biotops

    Kopš Livonijas kara laikiem Eiropa nav spējusi pietiekoši produktīvi pretoties krievu agresijai

    _______________

    “Pretoties”? Bullshit. Divas reizes Francija un Lielbritānija, WWI un WWII ne tikai nepretojās, bet pat sūtīja savas tautas nāvē, lai Vācijai nedotu iespēju izbeigt absolūto ļaunumu ar visiem tā smirdīgiem atribūtiem un simboliem. Krievijai bija jābūt likvidētai vēl 1936. gadā pēc tās iebrukuma Spānijā.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    Bet > Bet 16.12.2014. 13.32

    kurmi, Cik pati pieredzēju, tad Krievija zaudēja karā pat pret Afganistānu! Pat tik mazu valsti krievija uzvarēt nevarēja. par Somiju tāpat, bet nav jau vērts ar tādiem nicināmiem kurmjiem vispār runāt, jo tie , kā visiem zināms, ir akli pret jebkādām gaismas izpausmēm!

    0
    0
    Atbildēt

    0

    v_rostins > Bet 16.12.2014. 14.00

    Bet

    Cik pati pieredzēju, tad Krievija zaudēja karā pat pret Afganistānu!

    ________________

    Afganistāna, kas bija šķērslis ceļā degenerāta cara Pāvila I sapņiem uz kāju mazgāšanu Indijas okeānā jau bija zaudējusi un krievu fašistiskie izdzimteņi plānveidīgi iznicināja tās iedzivotājus. Iemaisījās izcilākais ASV prezidents Reigans, kas iedeva Stinger un krievu maitu putni vairs nevarēja lidināties Afganistānas debesīs.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    J.Biotops > Bet 16.12.2014. 13.39

    Kurmīšam šoreiz ir zināma taisnība. Kopš Livonijas kara laikiem Eiropa nav spējusi pietiekoši produktīvi pretoties krievu agresijai, jo zudusi vienotā izpratne par to, kas īsti ir tuvais Rietumāzijas kaimiņš. Krievijai visās tās formās (Moskovija, Rossija, Soveckij Sojuz) izdevies izmantot Eiropas vienotības trūkumu, tās konfliktos piebiedroties kādam no stiprākajiem, beigās piekrāpt visus un tuvākos arī izlaupīt. Ja arī šoreiz tiks pieļauta tā pati kļūda – nespēja vienoties pret mēri no austrumiem – rezultāts būs graujošs Eiropas civilizācijai un iznīcinošs mums. Diemžēl vairākas pazīmes liek būt bažīgam.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu