RD Satiksmes departamenta vadībā atgriežas Reinbahs • IR.lv

RD Satiksmes departamenta vadībā atgriežas Reinbahs

30
Vitālijs Reinbahs. Foto: Evija Trifanova, LETA

Par viņa darbu savulaik interesējās KNAB

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) par Rīgas domes Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītāju ir iecēlis departamenta darbinieku Vitāliju Reinbahu, aģentūra LETA uzzināja departamentā.

Reinbahs šos pienākumus pildīja jau 2012.gadā, bet pēdējā laikā Reinbahs vadīja departamenta direktora biroju.

2013.gada maijā Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) veica kratīšanu Rīgas domes Satiksmes departamentā par pasažieru pārvadājumiem galvaspilsētā. KNAB pārstāvji tolaik stāstīja, ka izmeklētājiem bija radušās aizdomas, ka kāda Satiksmes departamenta amatpersona par labvēlīgu lēmumu pieņemšanu par pasažieru pārvadājumiem galvaspilsētā kā kukuli ir pieprasījusi veikt regulārus maksājumus kādai arodbiedrībai.

Tolaik publiski izskanēja, ka aizdomās par kukuļa pieprasīšanu tiekot turēts Rīgas domes Satiksmes departamenta direktora biroja vadītājs, bijušais Latvijas Apvienoto biedru arodbiedrības (LABA) vadītājs Reinbahs. Pats Reinbahs atzina, ka ticis izjautāts KNAB, tomēr gan viņš, gan arī Ušakovs izskanējušās apsūdzības noliedza un saistīja ar politisko oponentu intrigām.

LABA ir Rīgas domes vadībai un pašvaldības SIA “Rīgas satiksme” pietuvināta arodbiedrība, kurai no “Rīgas satiksmes” budžeta regulāri piešķirts finansējums. LABA biedri un vadošās personas regulāri bijušas redzamas “Saskaņas centra” rīkotajos piketos un arī paši rīkojuši akcijas, kurās tiek pausta neapmierinātība ar valdības darbu un lēmumiem.

Līdzās jaunajiem pienākumiem Reinbahs turpinās pildīt arī departamenta direktora biroja vadītāja pienākumus.

Jau ziņots, ka šoruden komandējuma laikā mūžībā negaidīti aizgāja iepriekšējais departamenta vadītājs Krišjānis Peters.

 

Komentāri (30)

Edmunds Zālīte 26.11.2014. 21.21

Vai tiesam nav kaads nesasmerejies kadrs sim amatam? Vai varbuut tiesi nesasmerejies nav deriigs?

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu