EDSO Doņeckā fiksē pastiprinātu tanku un militārās tehnikas iebraukšanu • IR.lv

EDSO Doņeckā fiksē pastiprinātu tanku un militārās tehnikas iebraukšanu

37
Tiek apglabāti divi Doņeckas puikas, kas gāja bojā skolas sporta laukumā, sprāgstot tur nokritušam šāviņam. Foto: ITAR-TASS/LETA

Doņeckā notiek intensīvas artilērijas apšaudes

EDSO novērotāji Doņeckas apgabalā fiksējuši pastiprinātu kaujinieku militāro konvoju skaitu un kustību, vēsta UNIAN.

Savā atskaitē, ko EDSO novērotāji snieguši 8.novembrī, ziņo par to, ka pāri Ukrainas-Krievijas robežai iebraukušas militārā transporta kolonnas, kurās ir arī tanki. Automašīnām nav atpazīšanas zīmju.

„Doņeckā un Makejevā (25 kilometrus no Doņeckas) teritorijā, ko kontrolē pašpasludinātā Doņeckas tautas republikas kaujinieki, misija novēroja smagās militārās tehnikas un tanku konvojus. Ziņojuma sastādīšanas brīdī misija dzirdēja arī smagu apšaudi, kuras virziens bija pilsētas ziemeļi un ziemeļrietumi,” teikts ziņojumā.

Makejevkā EDSO misija novērojusi konvoju ar vairāk nekā 40 smagajiem kravas auto un benzīnvedējiem, kuri devās rietumu virzienā. No tiem 19 bijušas „KAMAZ” kravas auto bez atpazīšanas zīmēm, katrā no tām bijusi 122 mm haubice, kā arī karavīri tumši zaļos formas tērpos bez atpazīšanas zīmēm. EDSO misija šajā konvojā redzējusi arī 15 bruņutransportierus.

Pārējie seši transporta līdzekļi bijuši nelieli benzīnvedēji ar sūkņa krāniem. Misijas novērotāji kolonnas vadošajā bruņutransportierī fiksējuši arī ar brezentu pārsegtus ieročus.

Doņeckā EDSO misijas pārstāvji savukārt fiksējuši citu militāro konvoju, kurā bijuši deviņi „nemarķēti” tanki – četri T72 un pieci T64. Arī tie devušies rietumu virzienā.

Savukārt Ukrainas Drošības padomes pārstāvji norāda, ka ar ceturto tā saukto humānās kravas konvoju no Krievijas Ukrainā ievesti trenažieri, ar kuriem sagatavot kaujiniekus dažādās militārās specialitātēs. Drošības padomes informācijas analīzes centra vadītāja vietnieks Vladimirs Poļevojs teicis, ka, pēc centra ziņām, konvojs ievedis dažādas ierīces, lai izveidotu šādu poligonu okupētajā teritorijā Donbasā.

Pēc Poļevoja ziņām, kaujinieki veic piespiedu mobilizāciju savās bandās, iesaistot Sņežnajas, Harcizskas, Šahterskas, Ilovaiskas, Amvrosijevskas un citu pārņemto apdzīvoto vietu iedzīvotājus.

Krievijas ceturtais „humānās palīdzības” konvojs pāri Ukrainas robežai pārbrauca 4.novembrī.

Tikmēr Ukrainas austrumu pilsētā Doņeckā naktī notikušas intensīvas artilērijas apšaudes, vēsta LETA/BBC. Apšaude ilgusi astoņas stundas un bijusi intensīvākā vairāk nekā mēneša laikā.

Pēc britu raidkorporācijas korespondenta Doņeckā ziņotā, apšaude nākusi no abām pusēm – gan Ukrainas valdības spēkiem, gan prokrieviskajiem teroristiem.

Pastāv bažas, ka pēc kaujinieku sarīkotajām “vēlēšanām” sagrābtajās teritorijās Ukrainas austrumos varētu atsākties kaujas.

 

Komentāri (37)

lilijao 09.11.2014. 17.17

Varbūt uzrakstiet vienkārši- Krievija uzbrūk Ukrainai. Un neviena Eiropas valsts neliekas ne zinis.

+13
0
Atbildēt

0

betijacelmale 09.11.2014. 12.42

Nu jau IR tik daudz, ka pat EDSO novērotāji pamanīja. Progress:(

P.S. Diezgan bieži tie “nepamana” vai arī tiem “trūkst pārliecības”, ka viss ir tieši tā, kā ir redzams. Tāpēc, lai nebūtu kļūdu tie nefiksē redzēto.

+13
0
Atbildēt

0

lama 09.11.2014. 13.37

pie mums gan tā nav:

“According to numerous Kazakh experts, the efforts of Russian media have already divided Kazakh society into Russian proponents and opponents.

http://eurasianintelligence.org/news.php?new=22&num

Pie mums “‘parjādočeks”:

http://nra.lv/viedokli/elita-veidemane/128412-pusla-teritorija.htm

+6
-1
Atbildēt

1

    fretka > lama 09.11.2014. 16.18

    Pie mums ir tāds ārlietu ministrs kā nekur citur – varbūt tāpēc arī “parjādočeks”?

    +5
    -5
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu