Turpinās Eiropas vadošo koru nedēļa • IR.lv

Turpinās Eiropas vadošo koru nedēļa

25

Trešdien Rīgas Domā noslēguma koncerts “Vox. Senie garīgie dziedājumi pasaules pirmatskaņojumos”. Latvijas Radio koris, “Musicatreize” un “Sinfonietta Rīga”

Līdz 22.oktobrim Latvijā pulcēsies Eiropas vadošie kori, sniedzot koncertus Rīgā, Cēsīs, Siguldā un Ventspilī, raksta aģentūra LETA. Eiropas vadošo koru nedēļā Latvijā uzstāsies kori no Francijas, Dānijas un Vācijas, kā arī Latvijas Radio koris un “Tenso” Eiropas jauniešu koris diriģentu Hansa Kristofa Rādemaņa, Markusa Krīda, Rolanda Erabedjana, Kaspara Putniņa un Sigvarda Kļavas vadībā. Muzikālo skanējumu papildinās “Sinfonietta Rīga” un Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris. 

21.oktobrī plkst.18 Ventspils Nikolaja evaņģēliski luteriskajā baznīcā uzstāsies “Musicatreize” – koris no Francijas diriģenta Rolanda Erabedjana vadībā. Kora izpildītajā programmā būs iekļauti tādu komponistu kā Antonio Šagesa Rozas, Aleksandra Markeasa, Edītes Kanādešizī un Tontata Tjē skaņdarbi. 

Spīķeru koncertzālē 21.oktobrī notiks atvērtā meistarklase “Augstā dziesma”. Latvijas Radio koris un ansamblis “Sarband” diriģenta Putniņa vadībā atskaņos Santas Ratnieces, Mārtiņa Viļuma, Lasse Toresena, Toivo Tuleva, Bušra Elturka un Vladimira Ivanova skaņdarbus. 

22.oktobrī Rīgas Domā Eiropas vadošo koru nedēļas noslēguma koncertā “Vox. Senie garīgie dziedājumi pasaules pirmatskaņojumos” klausītājus priecēs Latvijas Radio koris, “Musicatreize” un “Sinfonietta Rīga”. Koncertu diriģēs Kļava un Erabedjans. Programmā izskanēs Pētera Vaska, Ešenvalda, Andreja Selicka, Bernata Vivankosa, Fransuā Bernāra Maša un Zada Multakas skaņdarbi. “Mēs esam priecīgi, ka daudzi no mūsu slavenajiem kolēģiem ir izrādījuši interesi piedalīties šajā koru nedēļā. Šie ir pasaules spices kori. Varēsim dzirdēt Dānijas Nacionālo vokālo ansambli, kas ir brīnišķīgās ziemeļnieku koru tradīcijas spožs pārstāvis. RIAS no Vācijas ir viena no vadošajām grupām pasaulē. Varu teikt, ka katram kamerkorim ir izcilas kvalitātes. Programmu esam veidojuši ļoti koncentrēti, lai katrs no koriem var parādīt savas spilgtākās īpašības, tajā pašā laikā darot arī kādas lietas kopā,” stāsta diriģents Putniņš. 

Vairāk informācijas mājas lapā

 

Komentāri (25)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu