Austrālijas premjers sola ar Putinu apspriest Ukrainā notriekto lidmašīnu • IR.lv

Austrālijas premjers sola ar Putinu apspriest Ukrainā notriekto lidmašīnu

34
Starptautiskā Valūtas fonda pārstāvji un G20 valstu finanšu ministri tikšanās laikā. Centrā ar paceltām rokām - Austrālijas finanšu ministrs Džo Hokijs. Foto: AFP/LETA

Putins novembrī apmeklēs G20 samitu Austrālijā

Austrālijas premjerministrs Tonijs Abots pirmdien paziņoja, ka G20 dalībvalstu samita laikā grasās Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam uzdot nepatīkamus jautājumus par jūlijā Ukrainā notriekto Malaizijas pasažieru lidmašīnu, ziņo LETA/DPA.

“Es Putina kungam atgādināšu, ka Austrālijas iedzīvotāji gāja bojā. Viņus nogalināja Krievijas atbalstītie nemiernieki, izmantojot Krievijas piegādātos līdzekļus,” norādīja Abots. Starp 298 lidmašīnas bojāejas upuriem bija arī 38 Austrālijas pilsoņi un iedzīvotāji.

Austrālijas premjerministrs arī norādīja, ka “priekšā vēl ir vairākas nopietnas sarunas ar Krieviju un saruna ar Putinu būs viena no nopietnākajām”.

Austrālija iepriekš paziņoja, ka tai nav izdevies pārliecināt pārējos G20 dalībvalstu līderus neuzaicināt Krievijas prezidentu piedalīties samitā, ņemot vērā Maskavas agresiju Ukrainā. Tikmēr, gatavojoties samitam, Krievija piedalījās G20 finanšu ministru un nacionālo banku prezidentu sapulcē Kērnsā un Vašingtonā.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins novembrī apmeklēs G20 valstu samitu Austrālijas pilsētā Brisbenā, svētdien paziņoja Austrālijas valdība. Par Putina dalību G20 līderu sanāksmē, kas notiks 15.-16.novembrī, Vašingtonā vienojušies G20 valstu finanšu ministri, pavēstīja Austrālijas finanšu ministrs Džo Hokijs.

“G20 pārējo dalībvalstu vidū ir vienprātība, ka prezidentam Putinam vajadzētu ierasties. Es domāju, ka šajā tikšanās prezidentu Putinu sagaida plašs un tiešs dialogs,” sacīja Hoknijs.

 

Komentāri (34)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu