Spīķeru koncertzālē starptautisks simpozijs "Es, patērētājs. Iepirkšanās, klimats un mēs" • IR.lv

Spīķeru koncertzālē starptautisks simpozijs “Es, patērētājs. Iepirkšanās, klimats un mēs”

27
NULL

Sestdien, 27.septembrī, skotu mākslinieka Harija Džailsa izrāde

Spīķeru koncertzālē šodien un rīt, 27.septembrī, notiks starptautisks simpozijs “Es, patērētājs. Iepirkšanās, klimats un mēs”, raksta aģentūra LETA. Simpozijs pulcēs māksliniekus, vides un ilgtspējīgas attīstības speciālistus, ekonomistus, psihologus, antropologus, reklāmas nozares pārstāvjus un citus ieinteresētos no Baltijas valstīm, Ziemeļvalstīm un Lielbritānijas, lai kopīgi pētītu sakarības starp patērētājkultūru, klimata pārmaiņām un labklājību. 

Simpozijs “Es, patērētājs” analizēs mūsu “mīlas dēku” ar lietu pasauli un īpašumu, pētīs cēloņus mūsu pārliecībai, ka iepirkšanās ir dzīves jēga, un domās, ko galu galā iesākt ar visām tām lietām, ar kurām esam pārpludinājuši savu dzīves telpu un pasauli. Simpozijā tiks meklēta atbilde uz jautājumu, kā no pasīva patērētāja kļūt par aktīvu dzīves veidotāju. Pasākuma programma izstrādāta ciešā sadarbībā ar britu mākslas un klimata organizāciju “TippingPoint” un ilgtspējīgas attīstības speciālisti, grāmatas “Jaunais materiālisms” līdzautori Rutu Potsu. Simpozijā paredzēti priekšlasījumi, “open space”, grupu darbs un spēles, kopā analizējot patērētājsabiedrības fenomenu un meklējot ilgtspējīgas alternatīvas ekonomikā, sabiedrībā un kultūrā. 

Rīt, 27.septembrī, simpozijs noslēgsies ar izrādi un publisku diskusiju, kas būs pieejama visiem interesentiem. Plkst.17.30 skotu mākslinieks Harijs Džailss izrādē-lekcijā “Viss, ko esmu nopircis, un kā es pēc tam jūtos” dalīsies pieredzē, ik dienas fiksējot savus pirkumus un sajūtas, ko tie viņā izraisījuši. Izrādei sekos diskusija, kurā plašākai auditorijai būs iespēja uzzināt par simpozija jautājumiem un secinājumiem.

 Simpoziju organizē Latvijas Jaunajā teātra institūts, tas ir “Rīga 2014” programmas sastāvdaļa.

Vairāk informācijas LJTI mājas lapā

Komentāri (27)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu