Laikraksts: ES sankcijas tiks noteiktas Krievijas naftas un militārās rūpniecības uzņēmumiem • IR.lv

Laikraksts: ES sankcijas tiks noteiktas Krievijas naftas un militārās rūpniecības uzņēmumiem

37
Krievijas karogs. Foto: Lita Krone, LETA

Jaunās sankcijas pret Krieviju var stāties spēkā jau otrdien

Jaunajām Eiropas Savienības (ES) sankcijām tiks pakļauti vairāki Krievijas naftas un militārās rūpniecības uzņēmumi, svētdien vēsta ASV laikraksts “Wall Street Journal“, atsaucoties uz saviem avotiem.

Kā vēsta izdevums, galīgais saraksts tiks apstiprināts pirmdien, bet jau tagad var apgalvot, ka tajā tiks iekļauti uzņēmumi “Roseņeft”, “Gazpromņeft”, “Transņeft”. Tajā iekļauti arī militārie uzņēmumi kā „Oboronprom”, Apvienotā aviobūves korporācija un “Uralvagonzavod”, ziņo LETA/Novaja gazeta.

Sankcijās paredzēts, ka šie uzņēmumi nevarēs tikt kreditēti Rietumu bankās uz termiņu, kas būtu ilgāks par 30 dienām. Turklāt rietumvalstīm aizliegts eksportēt vairāku Krievijas uzņēmumu, arī “Sirius”, “Stankoinstrument” un “Kalašņikov” produkciju, kas tiek ražota armijas vajadzībām.

Jaunās sankcijas pret Krieviju var stāties spēkā jau otrdien.

Krievijas premjerministrs Dmitrijs Medvedevs paziņojis, ka Krievijas atbildes solis varētu būt lidojumu ierobežošana virs Krievijas teritorijas.

ES piektdien ir vienojusies par jaunām ekonomiskām sankcijām pret Krieviju, neraugoties uz pamieru, kas panākts Ukrainas un prokremlisko kaujinieku starpā, pavēstīja diplomāti.

Avoti ES diplomātu aprindās iepriekš ziņoja, ka, domājams, tiks noteiktas stingrākas sankcijas pret Krievijas finanšu pakalpojumiem attiecībā uz naftas rūpniecības tehnoloģijām, bruņojumu un “dubultā pielietojuma” precēm, kas var tikt izmantotas kā militāriem, tā civiliem mērķiem.

“Melnajā sarakstā” tiks iekļauti vēl 20 Kremļa tuvākā loka cilvēki, arī aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu, ziņoja avoti.

Jaunu sankciju noteikšana Krievijai būtu labākais veids, kā nodrošināt pamiera ievērošanu Ukrainā, piektdien sacīja ASV prezidents Baraks Obama.

Izredzes, ka “sankcijas var tikt atceltas, būtu ticamākais veids, kā nodrošināt, ka [pamiers] tiek īstenots līdz galam”, NATO samita noslēgumā paziņoja Obama.

 

Komentāri (37)

Alise 08.09.2014. 09.47

Un kas būs ar Uralvagonzavod meitu Jelgavā?

Bet vispār daudz nopietnāki ir šie Medvedeva paziņojumi – Medvedevs: tālākas sankcijas pret Krieviju var kaitēt drošībai pasaulē – http://www.tvnet.lv/zinas/arvalstis/525631-medvedevs_talakas_sankcijas_pret_krieviju_var_kaitet_drosibai_pasaule

Šis teikums ir pats smieklīgākais: “Es ceru, ka mūsu Rietumu partneri to negrib un starp tiem cilvēkiem, kuri pieņem lēmumus, nav ārprātīgo”. Nosaukt par ārprātīgiem nevis tos, kas karo un nenormāli melo (t.i. sevi), bet tos, kas līdz šim ļoti mierīgā veidā cenšas karošanu novērst, tur ir jābūt īpaši ciniskam.

Lai gan nekā jau tur smieklīga patiesībā nav. Man pat brīžam liekas, ka viņi paši Krievijas vadībā jau pilnā nopietnībā tic tam savam melīgajam situācijas atspoguļojumam. Pat ja tam viņi arī netic, tad to melošanu un propagandu uzskata par normālu ieroci cīņa pret pārējo pasauli, jo tam, ka Krievija ir izredzētā un ka ir krievu pasaule, kura ir vispareizākā, un kura jānodrošina cik plašā teritorijā vien iespējams, un ka tam derīgi visi līdzekļi, tam gan viņi tiešām tic.

+19
0
Atbildēt

8

    ILZE > Alise 08.09.2014. 13.09

    nulle

    Atgādināšu tev, naidīgais invaļid, un citiem pidariem, tā bija Francija, kas pieteica Vācijai karu, ieraujot tajā arī Britu impēriju un ASV un eskalējot konfliktu līdz pieciem drausmīgiem kara gadiem un desmitiem miljonu skaistu, gudru un labsirdīgu cilvēku nāvēm. Pats bēdīgākais, ka tavi priekšteči, NKVD nagu maucēji un mugurās šavēji izdzīvoja un radījā tādu defektu.

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    ILZE > Alise 08.09.2014. 12.29

    lno

    Vācijas propogandas ministrijas darbinieki līdz pēdējai reiha dienai gaidīja brīnumieroci…

    ______________

    Diemžēl nesagaidīja, lai izbeigtu fašistisko izdzimteņu, Krieviju, bet agresorus: Lielbritāniju un ASV pamudinātu miera un nožēlai.

    Vāciešiem bija ko gaidīt, krievam nekas nav atlicis.

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    dro > Alise 08.09.2014. 15.57

    nulle Tikai pilnīgs idiots var iedomāties ka iespējams uzvarēt karojot 2 frontēs…

    _____________

    Rakstniek, kurš būtu biežāk to atkārtojis kā Hitlers? Pārāk vēlu atšifrēja Staļina nolūkus. Ir jau arī tādi, kuri Staļinu uzskata par idiotu, jo viņš pēc Vācijas uzbrukuma, deva pavēli uzbrukt. Staļins nesaprata, kā var atkāpties, kad sarkanarmijai ir 5-6 kārtīgs pārsvars? Hitlers bija savu murgu varā, pēc pirmo nedēļu panākumiem, Vācijai vairs nevajadzēja karot, Staļinu piebeigtu brīvprātīgi padevušās sarkanarmijas daļas + Vācijas apbruņotie ukraiņi un baltieši…Diemžēl Hitlera mēķis nebija atbrīvot, bet iekarot, tā vietā lai sarkanarmiešus raidītu pret Maskavu, viņš izvēlējās tos nomērdēt badā.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    janis17 > Alise 08.09.2014. 19.31

    Tolaik 1941.g. Hitlers godīgi ievēroja Trešo Ženēvas Konvenciju — “Par izturēšanos pret karagūstekņiem” (1929)un 1899. un 1907. gada Hāgas Konvencijas un Nolikumu par kara likumiem un paražām.

    Ja kas, tad Hitlera okupētajās teritorijās nebija ne Katiņas, ne Litenes precedentu.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    dro > Alise 08.09.2014. 12.53

    nulle Hitlers – idiots pirmais uzbruka Rietumu sabiedrotajiem un pelnīti no viņiem dabūja pa galvu.

    _________________

    Kurš ir lielāks idiots – Hitlers, kurš jau 1923. gadā savā Mein Kampf deklarēja, ka Vācijas galvenais ienaidnieks ir Francija, vai rietumi, kuri to neņēma vērā, bet varbūt nulle, kurš to vēl nezin šodien?:):):)

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    Timurs Čuntonovs > Alise 08.09.2014. 12.10

    nē nu tiešām apnikuši tie rosstreļmaši. Kamēr te visi eiforijā bauda Eiropas savienību, tikmēr krievu gnomi dara savu gnomu darbu.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    janis17 > Alise 08.09.2014. 12.57

    nulle Hitlers – idiots pirmais uzbruka Rietumu sabiedrotajiem un pelnīti no viņiem dabūja pa galvu.

    _________________________________

    Kāpēc mēs izmisigi nevēlamies traktēt vesturi no mūsu interešu skatu punkta? Kāpēc vienmēr par patiesību pieņemam britu, krievu vai franču viedokli?

    WW2 mēs palikām zaudētāji, nepelnīti, mēs nebijām agresori.

    Kara iznākums BIJA NETAISNĪGS pret agresorvalstīm. Kāpēc mums jāpieņem negodīgo uzvarētāju redzējums?

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    dro > Alise 08.09.2014. 12.25

    Austras koks. Man pat brīžam liekas, ka viņi paši Krievijas vadībā jau pilnā nopietnībā tic tam savam melīgajam situācijas atspoguļojumam.

    ________________

    Parasta lieta, ka propogandisti kļūst par savas propogandas upuriem. Vācijas propogandas ministrijas darbinieki līdz pēdējai reiha dienai gaidīja brīnumieroci…

    +5
    0
    Atbildēt

    0

dro 08.09.2014. 12.15

Krievijas premjerministrs Dmitrijs Medvedevs paziņojis, ka Krievijas atbildes solis varētu būt lidojumu ierobežošana virs Krievijas teritorijas.

___________________

? Tad jau rietumi varētu atteikties apkalpot Krievijas aviosabiedrības un piegādāt rezerves daļas…Vai pietiks drosmes?

+13
0
Atbildēt

2

    ligakalnina > dro 08.09.2014. 14.50

    Protams, nepietiks, bet, tur jau notiek tirgošanās, lai tas Putina izsūtamais puika Medv. to nedarītu, Rietumi apsolīs nedarīt ko citu.

    Pats jau klausies Latiņinu, un, laikam, piekrīti viņas viedoklim, ka Rietumi, kur ir demokrātija, nekad nevar iet uz tādiem upuriem, izņemot, ja tas neskar viņu vitālās interses, kā autoritārie režīmi, kuri no tautas nav atkarīgi nemaz, Rietumi, toties, pilnībā atkarīgi no vēlētāja, kuram, pa lielam, galvenais savs maks, protams, svarīgas arī vērtības, bet, tik ilgi, kamēr tas viss viņus pārāk neskar.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Ojārs > dro 08.09.2014. 13.15

    atteikties …piegādāt rezerves daļas.Vai pietiks drosmes?

    ——————-

    Krievi ar vīlītēm pievīlēs…

    +2
    0
    Atbildēt

    0

janis17 08.09.2014. 10.29

Vai ES un ASV nevajadzētu izskatīt versiju, ka, ja tik ļoti pļutkina darbi atšķiras no vārdiem, varbūt viņš vispār neko nekontrolē krievijā???

Līdz ar to ar viņu VISPĀR NAV VĒTS RUNĀT

+10
0
Atbildēt

1

    Timurs Čuntonovs > janis17 08.09.2014. 12.12

    Un tad visi sāktu runātar Rižsko voriku, bet ar to mēs viegli tiktu gala. Liktu skriet maratonā uz tilta pusi. Un – pļukt…. ;)

    +4
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu