Pēc DP norādes Rīgas izpilddirektors aizliedz “Donbasa atbalstītāju” aktivitātes (papild.) • IR.lv

Pēc DP norādes Rīgas izpilddirektors aizliedz “Donbasa atbalstītāju” aktivitātes (papild.)

15
Līdzīga veida akcija norit arī Maskavā, kur vāc "humāno palīdzību" Donbasam. Attēlā - telts augusta beigās vienā no Maskavas dzīvojamiem rajoniem. Foto: AFP/LETA

DP Rīgas domei iesaka aizliegt aktivitātes “Donbasa atbalstam”

Pamatojoties uz Drošības policijas (DP) rekomendācijām, Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs (GKR) trešdien aizliedza visus biedrības “GVD Baltija” plānotos pasākumus Rīgā, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Pašvaldība sagatavos un nosūtīs motivētu atteikumu pasākumu pieteicējiem. Biedrība “GVD Baltija” laikā no 30.augusta līdz 15.septembrim bija pieteikusi pašvaldībā sapulces vairākās Rīgas vietās.

Jau rakstīts, ka DP rekomendējusi Rīgas domei aizliegt biedrības “GVD Baltija” plānoto pasākumu Esplanādē. Šī organizācija pēdējā laikā Rīgas mikrorajonos sarīkojusi pasākumus, kuru laikā tiek vākti ziedojumi “humānās palīdzības sniegšanai Donbasam”, taču ir aizdomas, ka atbalsts varētu būt vākts teroristiskajiem grupējumiem Ukrainā.

Trešdien DP nosūtījusi atbildi Rīgas domei par biedrības pieteikumu sapulces rīkošanai Esplanādē no 12.septembra līdz 15.septembrim. Pamatojoties uz potenciālajiem riskiem valsts konstitucionālajai iekārtai un sabiedrības drošības interesēm, DP rekomendē pašvaldībai pieņemt lēmumu par sapulces aizliegšanu, aģentūru LETA informēja DP.

Ņemot vērā, ka DP sniegtajai atbildei ir ierobežotas pieejamības statuss, DP par to nesniedz plašāku informāciju.

DP jau otrdien paziņoja, ka izvērtē, vai “GVD Baltija”, kas rīko ziedojumu vākšanu Ukrainas konfliktā cietušajiem, darbība atbilst Latvijas likumiem, jo publiski izskanējusī informācija liecina, ka šo ziedojumu vākšanas patiesais mērķis ir nevis atbalsta sniegšana cietušajiem civiliedzīvotājiem, bet gan kaujinieku grupējumiem, kas cīnās pret Ukrainas bruņotajiem spēkiem.

Rīgas dome nolēma vērsties DP ar lūgumu izvērtēt šīs organizācijas pieteikto pasākumu septembra vidū Esplanādē, ņemot vērā iedzīvotāju sašutumu par tās rīkoto ziedojumu vākšanu “humānās palīdzības sniegšanai Donbasam”, aģentūru LETA iepriekš informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas pārstāvis Uģis Vidauskis.

Vidauskis skaidroja, ka bez iepriekš pieteiktajiem un jau saskaņotajiem pasākumiem Rīgas rajonos organizācija pieteikusi papildu pasākumus septembra vidū Esplanādē – tie pagaidām vēl nav saskaņoti ar Rīgas izpilddirekciju.

Iepriekš Rīgas rajonos notika organizācijas pasākumi, kas domē tika pieteikti ar mērķi “runāt ar cilvēkiem par jautājumiem, kas skar Latvijas attīstību un ekonomiku, nepieminot etniskos un vēstures jautājumus”, kā arī lai vāktu ziedojumus Ukrainas konfliktā cietušajiem bēgļiem.

Šādi pasākumi dažādos rajonos tika pieteikti no 30.augusta. Pašvaldība šos pasākumus nebija tiesīga aizliegt, jo tie ir saskaņā ar normatīvajiem aktiem.

DP vakar uz paskaidrojumu sniegšanu uzaicinājusi trīs personas, kuras Imantā vienā no šādiem pasākumiem organizēja ziedojumu vākšanu “humānās palīdzības sniegšanai Donbasam”.

(papildināta no sākuma)

Komentāri (15)

Nika 03.09.2014. 19.05

“Ruskiy mir” ideologiski punkts punktaa sakrit ar Hitlera “arieshu rasi”. Vienigais kas mainijies- 21. gadsmita fashisti nevar atklati darboties, tapec sauc sevi par anti-fashistiem un karo nepasludinatus karus ar karaviriem bez identifikacijas zimeem, kurus velak apglabaa kapos bez vaardiem.

+10
-2
Atbildēt

2

janis17 03.09.2014. 18.55

Kāpēc tas kroplis vēl ir amatā, nevis aizturēts par terorisma atbalstīšanu?

+9
-1
Atbildēt

0

aigarsaboltins 03.09.2014. 17.29

GVD ir Gavno V Djerme vai kā? Vākt naudu bandītu un teroristu atbalstīšanai, cik zinu, ir aizliegts visā ES un ASV, par citām valstīm nezinu.

+8
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu