Latvija neatzīst Abhāzijā notikušās prezidenta pirmstermiņa vēlēšanas • IR.lv

Latvija neatzīst Abhāzijā notikušās prezidenta pirmstermiņa vēlēšanas

35
Jaunievēlētais Abhāzijas prezidents Rauls Hadžimba. Foto: ITAR-TASS/LETA

Prezidenta vēlēšanās pašpasludinātajā Abhāzijas republikā uzvarējis opozīcijas līderis Rauls Hadžimba

Latvija neatzīst Abhāzijā notikušās “prezidenta pirmstermiņa vēlēšanas”, aģentūrai LETA norādīja Ārlietu ministrijā.

Ārlietu ministrija par nelikumīgām uzskata 24.augustā Gruzijas reģionā Abhāzijā notikušās “prezidenta pirmstermiņa vēlēšanas” un atkārtoti pauž stingru atbalstu Gruzijas suverenitātei un teritoriālajai integritātei. Tāpat ministrija uzskata, ka šādu tā dēvētu vēlēšanu noturēšana neveicina iespēju panākt miermīlīgu konflikta risinājumu.

Lai veicinātu konflikta miermīlīgu noregulējumu, ir jāturpina diskusijas Ženēvas sarunu formātā, kurā piedalās visas konfliktā iesaistītās puses, skaidroja ministrijā, piebilstot, ka būtiska loma drošības un stabilitātes veicināšanā Gruzijā ir Eiropas Savienības (ES) novērošanas misijai Gruzijā.

Prezidenta vēlēšanās pašpasludinātajā Abhāzijas republikā uzvarējis opozīcijas līderis Rauls Hadžimba, pavēstīja separātiskā Gruzijas reģiona vēlēšanu amatpersonas.

Hadžimba ieguvis 50,57% balsu, bet viņa tuvākais sāncensis Abhāzijas drošības dienesta priekšnieks Aslans Bžanija – 35, 91% balsu, pavēstīja Abhāzijas Centrālā vēlēšanu komisija.

Abhāzija vienpusējā kārtā 1993.gadā pasludināja neatkarību. Pēc 2008.gada Krievijas-Gruzijas kara tās neatkarību atzina Krievija. Atbilstoši ANO Ģenerālās Asamblejas rezolūcijām Abhāzija ir Gruzijas daļa.

Tbilisi jau paziņojusi, ka neatzīs rezultātus pašpasludinātajā valstī.

 

Komentāri (35)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu