Rīgas mikrorajonos sākas mākslas projekts "Urbānie pilsētstāsti" • IR.lv

Rīgas mikrorajonos sākas mākslas projekts “Urbānie pilsētstāsti”

28
Fotogrāfe Māra Pētersone, kuras darbnīca daudzus gadus atradās iepretim Lielajiem kapiem, piedāvās saistošu "Lielo kapu stāstu" almanahu - apkārtnes iedzīvotāju bilžu un stāstu kolekciju. Foto Māra Pētersone

Mākslas projekti notiks Sarkandaugavā, Zolitūdē un Brasā

Vairākos Rīgas mikrorajonos – Sarkandaugavā, Zolitūdē un Brasā – līdz 31.augustam norisināsies mākslas projekts “Urbānie pilsētstāsti”, raksta aģentūra LETA. Projekts veidots kā viena no Eiropas kultūras galvaspilsēta gada programmas tematiskās līnijas “Ceļu karte” aktivitātēm, un tā mērķis ir iedzīvināt kultūras un mākslas norises pilsētvidē. 

Mākslas darbu tapšanā gan kā dalībnieki, gan kā modeļi un iedvesmotāji iesaistās arī paši rajonu iedzīvotāji. No šodienas līdz 17.augustam Sarkandaugavā, Rīgas Psihiatrijas un narkoloģijas centra (RPNC) piektajā korpusā būs skatāma ekspozīcija “Dārzs”. Vairāk nekā 100 gadus senā ēka, kas patlaban netiek izmantota, katru dienu no plkst.11 līdz 19 būs atvērta visiem interesentiem, kuri varēs iepazīties gan ar nama un slimnīcas vēsturisko vidi, gan ar īpaši sagatavo tematisko izstādi. Izstādē “Dārzs” būs apskatāmi Ievas Stūres, Rasas Jansones, Kristīnes Želves, Mārtiņa Kalsera, Silvas Bendrātes un citu mākslinieku darbi, kuri veltīti Vinsentam van Gogam, Zeldai Ficdžeraldei, Pēterim Krastiņam, kā arī RPNC vēsturei un atdzimšanai. Ekspozīcijā iekļauti arī slimnīcas pacientu darbi. Lielākā daļa objektu saistās ar izstādes vadmotīvu “Dārzs”, jo RPNC, sagaidot savu 190. jubileju septembrī, sadarbībā ar ainavu arhitekti Ilzi Rukšāni sākusi darbu dārza veidošanā. Projekts “Urbānie pilsētstāsti” ir viens no pirmajiem soļiem, lai iepazīstinātu sabiedrību ar dārza ideju un sāktu tās realizāciju. 

Savukārt 21.augustā plkst.18 Zolitūdē, Ruses ielas iekšpagalmā, ar kino un laikmetīgās dejas vakaru tiks atklāta ekspozīcija “Solitude”. Ekspozīcijas foto sadaļu, kurā iemūžināti Zolitūdes iedzīvotāji, veido fotogrāfe Aija Bley un māksliniece no Japānas Ajaka Jamamoto. “Urbāno pilsētstāstu” stāstīšanas process noslēgsies 28.augustā Brasā, Lielo kapu teritorijā, ar gaismas un skaņas instalāciju “Tālā gaisma” un ērģeļu mūzikas nakts koncertu Klusās ielas baznīcā. Fotogrāfe Māra Pētersone, kuras darbnīca daudzus gadus atradās iepretim Lielajiem kapiem, piedāvās saistošu “Lielo kapu stāstu” almanahu – apkārtnes iedzīvotāju bilžu un stāstu kolekciju. 

Projektu īsteno biedrība “Domuzīme”.

Komentāri (28)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu