Kanāda ievieš jaunas sankcijas pret Krieviju • IR.lv

Kanāda ievieš jaunas sankcijas pret Krieviju

23
Kāda jauniete Kijevas centrā ar Kanādas karogu rokās demonstrē pret Putina politiku. Foto: EPA/LETA

Kanāda ieviesusi jau 11 sankciju kārtas pret Krieviju

Kanāda trešdien paziņoja par jaunu sankciju ieviešanu pret Krieviju, vēršoties pret amatpersonām, finanšu, enerģētikas, naftas un bruņojuma sektoriem, ziņo LETA/AFP.

Krievijas veiktā “Ukrainas Krimas pussalas nelikumīgā okupācija un provokatīvās militārās aktivitātes Ukrainas austrumos Kanādai un starptautiskajai sabiedrībai rada lielu satraukumu”, teikts Kanādas premjerministra Stīvena Hārpera paziņojumā.

Kanāda ieviesusi jau 11 sankciju kārtas pret Krieviju, kopumā nosakot ceļojumu aizliegumus vairāk nekā 100 personām, kas saistītas ar Krievijas agresiju Ukrainā.

Kanāda sankciju sarakstu papildinājusi ar Krievijas drošības un izlūkdienestu vadību, Čečenijas prezidentu, prokrievisko kaujinieku līderiem un virkni uzņēmumu.

Sankcijas vērstas pret vairākām bankām, lidsabiedrību “Dobrolet Airlines” un kuģu būvētavu “United Shipbuilding Corporation”.

Sankcijas vērstas arī pret tādām Krievijas bankām kā BTB, Maskavas banku un Krievijas Nacionālo komercbanku, informē „Ukrainskaja pravda”. Tāpat sarakstā iekļauti Krimas uzņēmumi – runa ir par vīna ražotājiem „Novij svet” un „Massandra”, kā arī Kerčas un Sevastopoles ostas uzņēmumu īpašnieki.

Kopumā Kanāda jaunajā sankciju sarakstā iekļāvusi 22 uzņēmumus un struktūrvienības.

Sarakstā iekļauti vēl 19 Krievijas un Ukrainas pilsoņu vārdi. Tā sankcijas vērstas pret Čečenijas prezidentu Ramzanu Kadirovu, Krievijas ārējās izlūkošanas dienesta priekšnieku Mihailu Fradkovu, FDD direktoru Aleksandru Bortņikovu, Krievijas Drošības padomes sekretāru Nikolaju Patruševu un citām augstām amatpersonām.

Turklāt sankcijas vērstas pret Krievijas prezidenta palīgu Dmitriju Ščegoļevu, Krasnodaras apgabala gubernatoru Aleksandru Tkačovu un biznesmeņiem Konstantīnu Malofejevu un Nikolaju Šamalovu. Kanāda savas sankcijas vērš arī pret Krimas iekšlietu ministrijas vadītāju Sergeju Abizovu, Doņeckas pašpasludinātās pārvaldes kaujinieku līderi Pāvelu Gubarevu un viņa sievu Jekaterinu Gubarevu. 

Harpers norādīja, ka Kanāda ir gatava spert tālākus soļus, ieviešot Krievijas naftas izpētes un ieguves sektorā izmantoto tehnoloģiju eksporta aizliegumu.

 

Komentāri (23)

gundega_heiberga 07.08.2014. 08.33

Svarīgi, lai kādas nemīkstina Puķina paša ieviestās.

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu