Sikorskis: Polija spēs izturēt Krievijas atbildes sankcijas enerģētikas sektorā • IR.lv

Sikorskis: Polija spēs izturēt Krievijas atbildes sankcijas enerģētikas sektorā

18
Radoslavs Sikorskis (priekšplānā). Foto: EPA/LETA

Krievijai nepieciešams pārdot savu enerģiju pat vairāk, nekā Polijai to pirkt

Polijas ārlietu ministrs Radoslavs Sikorskis paziņojis, ka Polija spēs izturēt Krievijas atbildes sankcijas enerģētikas sektorā, ja tādas tiks piemērotas, otrdien vēsta Polijas Radio.

“Krievijai nepieciešams pārdot savu enerģiju pat vairāk, nekā mums nepieciešams to pirkt, jo mēs varam pirkt enerģiju no citiem virzieniem, no Norvēģijas (..), no Ziemeļāfrikas,” intervijā telekanālam CNN paziņoja Sikorskis, piebilstot, ka naftu var piegādāt ar kuģiem.

Sikorskis arī norādīja, ka Polija tūlīt pabeigs savu sašķidrinātās dabasgāzes termināli, vēsta LETA.

Kopš Eiropas Savienība (ES) vienojās par jaunu sankciju piemērošanu Krievijai, Maskava ir apturējusi augļu un dārzeņu importu no Polijas.

Sikorskis atzina, ka Krievija ir nozīmīgs Polijas tirdzniecības partneris, kas proporcionāli esot divtik svarīgs kā Vācija. “Tādēļ visur būs zaudējumi. Bet mēs vienkārši nevaram laiski stāvēt malā, kad Krievija – pirmo reizi kopš Otrā pasaules kara – anektējusi kaimiņa pirmo provinci,” norādīja Sikorskis, runājot par Krievijas īstenoto Krimas aneksiju.

“Un tagad tā [Krievija] piegādā modernus ieročus separātistiem” Austumukrainā, piebilda ministrs, norādot, ka Polija uzskata, ka NATO austrumu flangu nepieciešamas nostiprināt.

“Mēs vēlamies pastāvīgus aizsardzības plānus. Mēs vēlamies lielākus reaģēšanas spēkus, un Krievijas rīcība Ukrainā diemžēl neliek mums justies drošāk, bet mazāk droši,” norādīja Sikorskis.

 

Komentāri (18)

silvija_vitina 05.08.2014. 12.23

Atbildot uz sankcijām, kas liegs Krievijai saņemt ekonomikai būtiskas iekārtas/tehnoloģijas/finanses, Krievija lepni atsakās arī no āboliem un šprotēm! Vot, tā ir atbilde! Vot, eto po-russki!

+17
0
Atbildēt

0

janis17 05.08.2014. 11.29

Paldies Dievam, ka mums ir Polija un ka Polijai ir Sikorskis!

+10
-1
Atbildēt

1

    Kaspars Špūle > janis17 05.08.2014. 12.27

    Lūdzu, nejauciet Poliju ar Sikorski (un Latviju ar Rinkēviču).

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

dro 05.08.2014. 16.58

Боровой – россиянам: На колени, твари, и просить прощения у нескольких поколений украинцев!

http://gordonua.com/publications/Borovoy-rossiyanam-Na-koleni-tvari-i-prosit-proshcheniya-u-neskolkih-pokoleniy-ukraincev-34602.html

+8
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu